Par dana pred porod govorili su mi da je beba velika,prognoze su bile od 4300-4600 no svi su govorili da ja to mogu,da sam dovoljno široka da rodim prirodnim putem,da uvijek postoje odstupanja 300 grama dolje te da ako nešto ne bude u redu da će se izvršiti carski rez.No isto tako znam da se on ne može obaviti ako se beba već prilično spustila pa me bilo užasno strah.Cijelo vrijeme dok sam ležala na stolu mislila sam na to kako je beba velika i dal će biti problema.U mom slučaju odstupanje je bilo prema gore,sin je bio težak 4800.namučio se jadan,sav poplavio,dobio krvarenje(na sreću sve se ispravilo vježbicama) i zato se pitam dal se moglo drugačije.Ja ću bol izdržati no dal je potrebno bebicu izlagati takvim mukama.Doktori govore kako je carski rez opasna operacija,ne mislim da je ženama koje su tako rodile bilo lako,no barem bi bebu izvadili bez posljedica i takvih trauma.Imam tisuću dvojbi,dal sam se ja trebala drugačije postaviti,inzistirati na tome no to mi je bio prvi porod,bila sam neiskusna,nisam puno toga znala i sve sam zamišljala dugačije.Dijete me je bilo u bolnici na raznim terapijama,u inkubatoru,tek su mi ga treći dan donjeli,ma osijećala sam se strašno.Planiramo za godinu-dvije drugo dijete te se nadam da ću biti pametnija.