Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Položaj pri spavanju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Položaj pri spavanju

Bok!
    Moja beba je tek na putu, ali me zanima da li dojenčad trebaju spavati samo na leđima, ili im se smje mijenjati položaj?
    Smiju spavati na trbuhu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne na trbuhu, može podignuti glavicu i zabiti nos u plahtu
    poželjno je spavanje na boku (pa premještaš desni-lijevi )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mada nije preporučljivo, može i na trbuhu. Moja djevojčica nije htjela spavati drugačije :/ . Radi sigurnosti (pored stalnog obilaženja i zagledanja "diše li?") ukosili smo madrac tako što smo stavili ispresavijanu dekicu pod uzglavlje. Bojala sam se da ne aspirira u snu, jer je znala pošteno bljucnuti, ždera mala I sad spava većinom potrbuške, mada se zna sama okrenuti u snu u vrlo neobične poze.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja je do 3.mj spavala isključivo naleđima, i to zato jer joj je tako odgovaralo ,a onda se počela okretati sama na bok i to joj je sada in..a kad bi je okrenula na trbuh istog trena bi se probudila nikako joj neodgovara taj položaj ...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve tri od prvog dana na trbuhu i jedino su su tako mogle naspavati....
    imam loših iskustava sa spavanjem i ležanjem na leđima

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo u početku Davida stavljali da spava samo na bok....to je najsigurnije dok su tako mali.

Sada već on sam kombinira bok ili leđa.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo prvi mjesec držali malog na boku, u rolicama. onda nam je s mjesec dana dr. Stanojević rekao da je najbolje da spava na leđima pa smo ga tako i počeli stavljati u krevet...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prva 3-4 mjeseca isključivo na boku u rolicama, a onda na leđima. Tek s nekih 8 mjeseci je počeo spavati na trbuhu, kad se sam tako okrene.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Prva 3-4 mjeseca isključivo na boku u rolicama, a onda na leđima. Tek s nekih 8 mjeseci je počeo spavati na trbuhu, kad se sam tako okrene.
    i mi isto, jedino što se A. s 6 mjeseci počeo sam okretati na trbuh.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Na leđima se igra, na boku doji, a na trbuhu spava.

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Prva tri tjedna spavala je na boku, svaki put na drugom. No kako se ponekad znala dobro najesti nije dovoljno podrignula i par puta sam je našla ispovračanu. Kad bi to vidjela, prošli bi me trnci...
    Tada sam je znala obilaziti svakih pet minuta da vidim kako nebi povratila, i dizala sam je čim bi se počela meškoljiti ili ispuštati bilo kakve zvukove. Koma!!
    Tada sam je jedan dan, kad bi se najela, stavila na trbuh i skužila da se tako podrigne, a ništa joj ne izleti van :D Taj dan se konačno naspavala, a i ja nisam previše paničarila oko njenog bljuckanja.
    Već 2tj. spava na trbuhu, i super joj je :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Baš sam mislila postaviti isto pitanje. Dečko je jučer napunio 5 mjeseci i neprestano se okreće na trbuh. Noćas sam umrla od straha. Podojila sam ga uoko ponoći, a s obzirom da se budi svakih dva sata, pogledam ja na sat kad ono 4. Pogledam u krevetić, a on spava ka top na trbuhu. Kako sam ga jadnička digla, uf i mene je zabolilo. Tako se već okreće neko vrijeme, a ja nisam pametna šta da radim. Ne mogu cilu noć gledati kako spava i okretati ga.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tatja pusti dijete da se naspava! A ako ti je baš frka podigni mu uzglavlje, i mi smo tako.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas je uspavljivanje na rukama i kad zaspi,spustim ga na bok,a on se odmah okrene na trbuh i tako nastavi spavati

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam svoga prva tri tjedna iskljucivo stavljala na bok, ali je on jako lose spavao, slucajno smo otkrili trbuh i zaspao je ko top. sada spava gotovo stalno na trbuhu.....potpisujem blis!!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama su u bolnici rekli iskljucivo i samo na boku jer je najsigurnije, ako je na stomaku moze se ugusiti, a ako je na ledjima moze se bebi hrana dici i moze se ugusiti od te hrane tako da je najbolje na boku.

Imaju za kupiti spuzve u koje stavis bebu da se ne moze okrenuti s boka, to sam ja koristila.

Osim sigurnosnih razloga kazu da je najbolje da beba spava na boku zbog oblika glave, dakle malo spava na jednoj strani, malo na drugoj.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    mi smo prvi mjesec držali malog na boku, u rolicama. onda nam je s mjesec dana dr. Stanojević rekao da je najbolje da spava na leđima pa smo ga tako i počeli stavljati u krevet...
    Ti doktori su nevjerovatni........izgleda da svatko drugacije prica, ti kazes da ti je receno za ledja, a nama su na pedijatriji rekli da ne smije ni slucajno spavati na ledjima bas zato sto se moze zagrcnuti i ugusiti, a i glava djetetu trajno bude "spljostena" tj. ne dobije onaj lijepi oblik jer se taman u tom razdoblju sve to formira pa kada se dijete stavlja na ledja naravno da to ima veze s oblikom glave.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kak izgledaju te spužve i gde ih ima za kupiti?

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo kupili u Njemackoj, ali vjerujem da imas u kod nas u svakoj malo boljoj trgovini sa svim potrepstinama za djecu.

A kako izgleda......imas jednu dugacku spuzvu na koju budu naslonjena ledja i jednu kracu koja stoji naprijed, spojene su tj. uvucene u poseban materijal i u sredinu izmedju te dvije spuzve stavis bebu, super je sigurno jer se beba iz toga ne moze iskomesati, mislim na prave male bebice, a ne na velike bebane od skoro godinu dana!!!!!

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ima u Kamarisu. Vidjela na stranicama koje trenutno ne rade.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Na leđima se igra, na boku doji, a na trbuhu spava.
    Potpisujem sve u potpunosti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A to nije onaj jastuk za dojenje?
    Jer sam vidla slike djece kak u tome spavaju.
    Di je taj Kamaris dućan?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kamaris je u Zgb, pa će ti netko od Zagrebčanki odgovoriti. Izgleda kao 2 srolana ručnika, a jastuk za dojenje izgleda kao veeelika banana. Otprilike.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kamarisov dućan je u Tkalčićevoj ul. 53! Imaju svoju internet stranicu pa pogledaj više tamo! www.kamaris.hr
    Mi imamo i jastuk za dojenje i rolice za spavanje na boku i sve nam je super poslužilo a jastuk još uvijek!

:D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A s čim se pokrije mala beba koja spava u tim rolicama? S čim ste pokrivale tek rođenu djecu u zimi? Da li s poplunekom ili ste ih stavili u vreću? A ak je u vreći, može u rolice?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno :I

Cure, pomagajte!

Sestra mi ima bebicu, 4. 8. će navršiti mjesec dana, a kaže da te rolice za spavanje beba po noći odgurne, razmakne i završi na leđima... :?

Ima li tko takva iskustva?

Što učiniti? Inače malena dosta bljucka, pa se boje zagrcavanja.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo na početku spavali na boku, izmjenjujući strane, dok se nije počeo sam okretati na leđa. Ostavila sam ga da tako spava jer sam skužila da mu tako više paše, a i glavicu bi stalno okretao lijevo-desno tako da nije bilo straha da će više zaležati jednu stranu.
    Sad opet spava na boku i to se rotira sa lijevog na desni. Na trbuhu nikada nije volio. Ali, kako vidim iz iskustva drugih majki, to zavisi od djeteta do djeteta.

Sestra mi ima bebicu, 4. 8. će navršiti mjesec dana, a kaže da te rolice za spavanje beba po noći odgurne, razmakne i završi na leđima... Confused
    To je isto Paulo počeo raditi i tad sam ga i ostavljala da leži kako mu paše, dakle na leđima. Mislim da je to sasvim normalno i da ne morate brinuti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dutka_lutka, neka smota još jedan veći ručnik uz leđa i tako podeblja rolice.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Viš,meni niko nije rekao za te rolice i moj sinek lijepo spava od rođenja na leđima samo bi glavicu uvijek zabacio na jednu stranu.Od kad se rola na leđa i obrnuto spava najčešće na trbuhu,malo manje na boku a najmanje na leđima.Sinek sretan- mam sretna. Kao što je netko napisao-svakoj bebi paše nešto drugo.

leptir

Početno

Moja curica spava na trbuhu.Ali kad se rodila babica koja nas je posjecivala rekla je da nesmije na trbuh zbog te iznenadne smrti u koljevci ali ja sam ju od njenog petog mjeseca stavljala na trbuh ispocetka je bila malo frka kad bi skuzila da tako lezi ali s vremenim se naviknula i sad je super.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, hvala!

Tanja i Mia

Početno

Ja imam curicu staru 8 mjeseci. Kada je rodjena babica nam je rekla da spava iskljucivo na boku, da je stavljamo naizmjenicno na lijevi pa na desni, da mijenjamo strane krevetca itd. ali da je povremeno stavljamo i na ledja i na stomak. Mia nije htjela da spava na stomaku duze od 3 minute. tako je bilo do prije mjesec dana, sada spava samo na stomaku. Ja je stavim na bok, i ne uspijem izaci iz sobe ona se okrenula na stomak i spava.

Djeca sama sebi izaberu kako ima je najudobnije da spavaju..........

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne bih htjela nikoga plašiti, ali prije 30 god. su savjetovali spavanje na trbuhu, a od toga se odustalo zbog SIDS-a.

Leđa: moguće gušenje ako dijete bljucne.

Ostaje bok.

A sad, i ja sam svoju malenu puno puta našla da se s boka preokrenula na leđa.

Na trbuh se za vrijeme spavanja počela okretati tek u posljednje vrijeme, ne podupiremo je baš u tome.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem laganu promjenu u spavanju. Od jučer je 2 puta odbila spavati na trbuhu i zaspala na boku. Do tada je, gotovo od prvog dana, spavala isključivo na trbuhu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam jedamput prilikom provjere našla Luku kak spava na leđima a oko ustiju sve nešto bijelo već osušeno,a glavica mu je ležala u nečemu bijelom.Blago rečeno bila sam :shock: i .Shvatila sam da je bljucnuo određenu količinu mlijeka ali me još više bilo strah stavljati ga na trbuh zbog one iznenadne smrti.Od onda su česte provjere na repertoaru i do sada se to više nije ponovilo.A osim toga,sad više nema šanse da ga stavljam spavat u bilo koji položaj jer se sam okrene u njemu najugodniji.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije rođenja kupila sam rolice zbog savjeta da se spava na boku. Nervirale su ga kad su mu bile sa svake strane pa sam ih onda koristila da ga poduprem s jedne. Na kraju je sam odlučio spavat na leđima. Glavu uvijek drži na stranu pa nema straha. Čak sam u dosta literature naišla na savjet da novorođenčad treba spavati na leđima.

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Luka je od početka spavao isključivo na leđima jer nije htio drugačije.
    Sad spava na boku i sam se okrene na trbuh ili leđa.

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Josip je u početku spavao na boku u rolicama, ali bi skoro uvijek nekako završio na leđima. Onda smo skužili da se na leđima često budi i da lakše zaspi na buši i tako spava već duugo. Jedino što u snu puže pa završi ili na vrhu krevetića ili kao na avataru!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Luka neće ni čuti više za spavanje u kindaču,jer se osjeća ko u konzervi.Ovak ima široki krevet na raspolaganju,pa ko bi pristal na tam neki krevetić A i znam ga naći i pri dnu kreveta i na vrhu,...jednostavno,gospodin traži komociju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •