TinnaZ prvotno napisa
a joj, nemoj o tome uopće razmišljati tako
ako se budeš porađala 15 sati, pa ne ide, u tom trenutku ćeš možda promijeniti i mišljenje oko dripa
Pitanje što je bolje u slučaju da stvarno ne ide. M. Odent vjerojatno misli carski, što misli dr. koji je u smjeni, trebalo bi vidjeti.
Svaku intervenciju imaš pravo odbiti.
Ako je dugi porod uz to još i neizdrživ, pitanje stvarno da li bi izdržala još više boli; ali o tome treba razgovarati sa liječnikom u tom trenutku.
Ja sam npr. imala jako dugi drugi porod (cijelu noć i dan do druge noći, od onih prvih laganih znakova); ali nije bio niti težak niti neizdrživ.
U toj istuaciji bih vjerojatno molila da pričekamo i probamo još malo tako polako kako ide, ali išlo je.
A ako su komplikacije i neizdrživ je porod; vjerojatno će ti i dr. predložiti carski. Uostalom obično ima razloga zašto je tako, zašto porod ide polako, kod mene je bila velika beba npr. I koliko god će netko reći da nije bitno i da je isto je li kod takve bebe porod polagan ili je isforsiran i ubrzavan - neće me uvjeriti da se tijelo može jednako prilagoditi bebi od 4550gr. za 7 sati ili za 24h.
U tom trenutku ćeš odlučiti, i dogovoriti što je najbolje.