Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 149 od 149

Tema: Varazdinsko rodiliste 3.dio

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala ti puno na odgovorima i na podršci!
    Znači još malo pa možemo na tečaj.
    Što se tiče pregleda,mislila sam na onaj rutinski koji se obavlja prije poroda u rodilištu u kojem kaniš roditi. Npr. kada sam se pripremala za prvi porod u Petrovoj, tamo sam išla 2 ili 3 puta na pregled, a prije sam normalno išla k svojoj gin. koja mi je vodila cijelu trudnoću. No, kužiš?
    Da, jasno mi je za uputnicu, samo sam mislila da li se treba posebno naručivati za pregled kod npr. dr. Jukića? Ili je dovoljno doći kod njega sa uputnicom?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

greey eyes,

cini se da se spremamo u isto vrijeme na isto mjesto (vrlo vjerojatno iz istih razloga). Iskustva nemam (cak i manje od tebe jer mi je ovo prva beba), ali podijelit cu s tobom neke info koja sam ja do sada prikupila na tu temu. Prije koji tjedan zvala sam vz rodiliste i imala srecu da pricam sa dr. Jukicem (kojeg su cure na forumu dosta hvalile).

tečaj - kad da krenemo ( termin cca krajem desetog mj.), da li moramo prisustvovati na sva 4 predavanja?

Ako imate potvrdu o zavrsenom tecaju negdje drugdje, onda ste duzni samo uplatiti 300 kn i dobit cete potvrdu i od njih. Bez obzira na to on preporuca prisustvovanje barem predavanju sestre Erike. Ja planiram jos nazvati krajem ovog mjeseca kako bih provjerila koje predavanje je njeno. Inace tecaj pocinje svakog prvog utorka u mjesecu (u 18 sati) i traje 4 utorka.

- da li se naručuje za pregled i da li je dovoljan jedan prije poroda?

Dr. Jukic preporuca jedan pregled kod njih i to sa 38 tjedana (najprije zbog toga da se vidi velicina / polozaj bebe kako bi se otprilike znalo moze li se planirati porod kakav se prizeljkuje). Tvoj doktor ce ti trebati dati uputnicu. Ali ako taj preged i ne obavis oni te bez obzira primaju na porod. Za porod nam isto treba uputnica doktora. Ja sam dogovorila da cu nazvati pocetkom iduceg mjeseca kako bih dogovorila pregled bas kod dr. Jukica.

I četvrto na koje si sama postavljam pitanje: da li će sve proći OK kako si priželjkujem?

To je pitanje koje i mene zaokuplja. Prizeljkujem si prirodan porod i mozda sve to zamisljam malo preromanticno. Danas sam pipala trbuh i razbijala glavu time je li se on okrenuo na trbuscic ili je na boku, a MM mi kaze: 'Pa pusti dijete, valjda on zna sta je za njega najbolje. Ti ces dati najbolje od sebe, a ak ce se on bas htjeti roditi kao car - rodit ce se kao car.' To me je nekako smirilo i podsjetilo me na to da trebam samo vjerovati - ne da ce sve u zivotu biti onako kao si ja nacrtam, nego da ce biti onako kako je najbolje.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    greey eyes,

cini se da se spremamo u isto vrijeme na isto mjesto
    Moja greska. Ipak ja idem mjesec ranije. Sto znaci da ti imas vise vremena i stignes tecaj odraditi iduci mjesec, sto mislim da je idealno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Stvarno idealno! Nadam se izvještaju iz prve ruke.

Što se tiče stolčića, pa valjda ga budu popravili ili nabavili novi.
    Iako mi je nevjerojatno kako je to jedini stolčić u rodilištu :shock:
    Sad mi ide po glavi scenarij: dvije ili više rodilja u isto vrijeme,a jedan stolčić :/

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Neće nabavljati zasad novi, popraviti će ovaj. Ali, da, neki dugoročniji plan je nabaviti barem tri komada...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je primalja Erika rekla da je ona planirala odmah nabaviti jos jedan stolčić (još lani), ali niti za ovog jednog nije bila gužva, nije se desilo da su dvije rodilje istovremeno tražile. E sad, baš mi je žal kaj je potrgan , a s druge strane, pitam se kak se potrgal :? jel netko baš tad rađal na njemu? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na udruga primalja je bio neki natječaj, poklanjele su stolčić koji im je netko poklonio

dajte malo pogledajte, pa pitajte na tečaju za to

Što se tiče pregleda prije poroda, svakako probajte otići kod dr. kojeg ste izabrale, kako bi se vidjelo i dogovorilo da je li je moguć porod kakvog priželjkujete. Osim toga prištedjećete si nešto muke oko objašnjavanja na sam dan poroda.

Pogledajte plan poroda od Lutonjice, do sada najkoncizniji plan kojeg sam vidjela. Mislim da si ga svaki dr. može zapamtiti već prvim pogledom.
    Primaljama ćeš svoje želje reći neposredno prije poroda.

Do Varaždina je od Zagreba sat vremena, stvarno nije problem doći na taj pregled.

Svima želim najbolju moguću ekipu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

udruga primalja bi mogla iznajmljivati taj stolčić, ono ideš iz zagreba i nosiš sa sobom stolčić

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da li može netko pitati je li skupljeno dovoljno novaca za kadu, i kad će se ići u nabavku. Koliko znam instalacije su već pripremljene, a bome svaka trudnica po 300 kn već par godina, trebalo se skupiti za tu kadu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije mi jasno kaj je taj stolčić tak skupi da imaju samo jedan, mogli su kupiti jednog za rezervu. Meni prilično jednostavno izgleda...
    Ako ga ne poprave do listopada, bum rekla dedi da mi doma napravi nekaj slično od drva pa si bum donesla

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Nije mi jasno kaj je taj stolčić tak skupi da imaju samo jedan, mogli su kupiti jednog za rezervu. Meni prilično jednostavno izgleda...
    Ako ga ne poprave do listopada, bum rekla dedi da mi doma napravi nekaj slično od drva pa si bum donesla
    I evo biznisa za dedu! Kaj misliš da druge trudnice ne bi htjele jedan home-made stolčić?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

onaj kaj poklanja udruga primalja je drveni, skroz simpatično izgleda, ima slika na njihovim web stranicama

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cim nas je chirs blue informirala o potrganom stolcicu, meni je pao na pamet taj koji udruga primalja poklanja. Mislim da je taj stolcic vec trebao biti nekome dodjeljen, ali ne postoji svjeza informacija o tome na njihovoj stranici. Bas me zanima je li i jedno rodiliste koje stolac jos nema pokazalo interes za njega. Jer mnoga su rodilista kao argument nemanja 'alternativnog' polozaja za radjanje navodile financijsku situaciju...
    Ako nista ne saznamo prije, onda ja sa tecaja u devetom mjesecu javljam friske informacije (o stolcicu, kadi i svemu ostalom sto nas bude zanimalo).
    Hvala vam puno na savjetima, mislim da cu ih sve poslusati. (Za pocetak sam danas nadokupila spavacica sa kopcanjem - inace ih ne nosim).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Idem i ja na tečaj u devetom mjesecu pa se vidimo

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Idem i ja na tečaj u devetom mjesecu pa se vidimo
    Super, vidimo se tamo. Pa mozda da mi uzmes mjeru da i meni tvoj deda napravi stolcic
    Mi cemo vjerojatno ici samo na predavanje sestre Erike jer smo prosli mjesec zavrsili tecaj ovdje u Zagrebu (dok se u mojoj glavi jos nije kreirala misao o porodu u Varazdinu).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ms. Mar mislim da ćete bez obzira na tečaj u Zagrebu, morati platiti 300kn i u Varaždinu.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo ja sam se danas vratila s malim smotuljkom iz varaždina i jako mi je drago da sve više zagrepčanki odlazi tamo. nas je istovremeno bilo 3! moja priča s poroda o kakvom sam samo mogla sanjati uslijediti će uskoro...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajme Pinocchio, (isprika moderatoricama znam da ovaj topic nije za čestitanje), ali ne mogu čekati drugi

Usput, nemojte se bedirati zbog stolčića, možete pitati i za porod stojećki ili čučečki, nije neizvedivo.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Ms. Mar mislim da ćete bez obzira na tečaj u Zagrebu, morati platiti 300kn i u Varaždinu.
    Da, znam za to (a ves smo tu ostavili 400) . Ali to je mala cijena slobode.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Usput, nemojte se bedirati zbog stolčića, možete pitati i za porod stojećki ili čučečki, nije neizvedivo.
    Super je da imamo raznih mogucnosti. Ali necu se zanositi idejom da bih to mogla odraditi stojecki ili cucecki, kazu da to uspjevaju vrhunske sportasice, koje su jos uz to trenutno u super formi. Nisam bas za bacit, ali nisam ni jedno ni drugo Ali cini mi se da se u Varazdinu i ovaj obican stol za radjanje moze podesiti u skoro sjedeci polozaj, sto nije kao stolcic, ali ipak je vec velika razlika. Jel da?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    evo ja sam se danas vratila s malim smotuljkom iz varaždina i jako mi je drago da sve više zagrepčanki odlazi tamo. nas je istovremeno bilo 3! moja priča s poroda o kakvom sam samo mogla sanjati uslijediti će uskoro...
    Cestitke! Jedva cekamo tvoju pricu. Ali vec i ovo sto si napisala ulijeva neki super osjecaj nama koje se spremamo tamo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaju strunjače, pa možeš i klečeći (isto odličan položaj)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    u kombinaciji s četveronoške
    i dalje bolje nego ležanje

nisam sigurna da je polusjedeći položaj dobar, nekako mi se čini da u tom položaju blokiraš trtične kosti da se pomaknu prema van

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Vidis, vidis... cem da probam ak se stolcic ne popravi. Pa Varazdin je stvarno super. Nema to sve bas toliko veze sa financijama i opremom koliko sa dobrom voljom primalja i doktora.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Nema to sve bas toliko veze sa financijama i opremom koliko sa dobrom voljom primalja i doktora.
    istina

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja sam se danas vratila s malim smotuljkom iz varaždina i jako mi je drago da sve više zagrepčanki odlazi tamo. nas je istovremeno bilo 3!
    kako su one rodile?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sam da se malo ubacim.
    Kad sam imala normalne podnošljive trudove bila sam na lopti. Kad su počeli oni gdje sam izgledala ovak :shock: , prebacih se na KREVET ( ne na stol!!! ) i u tom blago ležećem položaju mi je bilo o.k. Nisam se mogla niti na bok okrenuti, jedino mi je taj položaj odgovaral. Hoću reći, mogel je tam biti stolčić od zlata, strunjača sa masažnim glavama u sebi ili kada sa 10 primalja koje te masiraju, al da me neko samo milimetar pomaknuo ! A o nekakvim položajima tipa čučeći ili klečeći...niti slučajno! Eto, različite smo, zato je dobro da ima veliki izbor!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakav krevet

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kakav krevet
    Koliko ja znam stol je ono na čemu te operiraju, a ono na čemu rađaš, bar u krugu ljudi gdje se ja krećem, je krevet. Nekak mi je čudno reći- rodila sam na stolu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

aha
    e pa moja kolegica je rodila baš na ginekološkom stolu, u Varaždinu, nije to bilo tako davna prošlost.
    Ne samo rodila, nego proživjela sve trudove, rekla je da su joj noge visile cijelo vrijeme, da se sva ukočila i kičma i noge i sve, da je mislila da to neće preživjeti. Užas, sramota. Ali eto, idemo na bolje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Varaždin: Nova metoda u borbi protiv neplodnosti
    U varaždinskoj Općoj bolnici prvi je put u Hrvatskoj napravljena ambulantna endoskopska operacija. Riječ je o najnovijem ginekološkom zahvatu koji pomaže ženama u borbi protiv neplodnosti, a kojeg je predstavio vodeći svjetski stručnjak na tom području dr. Stefano Bettocchi. Ugledni liječnik u varaždinskoj bolnici prošlog petka izveo je 15 zahvata, koje je 60-ak ginekologa iz Hrvatske, Slovenije i BiH 'uživo' moglo pratiti putem video-linka.

Metodom histeroskopije pouzdano i precizno mogu se dijagnosticirati različite promjene poput nejasnih papa-testova, polipa, mioma ili septuma, koji, uz ostale probleme, ženama smetaju u postizanju trudnoće. Za te se zahvate dosad primjenjivala klasična kiretaža, koja je zahtijevala opću anesteziju i ostanak u bolnici.

Novim zahvatom, koji koristi specijalni instrument 'histeroskop po Betocchiju', opća anestezija je izbjegnuta, a zahvat se izvodi ambulantno pa pacijentica nakon njega odmah odlazi kući. Uz to, metoda je toliko poštedna da, prilikom zahvata, nisu potrebna ni sredstva za ublažavanje bolova.

Tečaj histeroskopije organiziralo je Hrvatsko društvo ginekološke endoskopije i Djelatnost za ženske bolesti i porode varaždinske Opće bolnice, u kojoj se prate i primjenjuju najnovija svjetska dostignuća.

– Seminar je potvrda uspješnosti ginekološkog odjela varaždinske Opće bolnice, te dokaz da je Varaždin jedan od vodećih centara endoskopske ginekologije koji ima i dugogodišnju tradiciju – zaključio je poznati varaždinski ginekolog dr. sc. Zoran Pitner.

V.Hrman
    http://www.regionalni.com/index.php?...d=47&Itemid=30

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kako su one rodile?
    jedna na stolčiću, a druga je imala carski (zadak).

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo i moje priče za sve zainteresirane za varaždin:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=47053

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pozdrav svima na ovom pdf-u! pročitala sam večinu, tj. koliko sam usjela. u zadnjih par dana nešto me vuće da odustanem od sv. duha gdje sam mislila roditi i idem za varaždin. e sad imam par pitanja vezano uz tečaj.
    da li se moram prijaviti ili je dovoljno da samo dođem?
    mm neće biti sa mnom na porodu, da li je meni u tom slučaju obavezan tečaj ukoliko želim roditi u vž?
    za sad toliko, sigurna sam da će biti još pitanja.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vrcki prvotno napisa
    da li se moram prijaviti ili je dovoljno da samo dođem?
    mm neće biti sa mnom na porodu, da li je meni u tom slučaju obavezan tečaj ukoliko želim roditi u vž?
    ako TM neće biti na porodu tečaj ti ne treba, ali bi bilo dobro da dođeš bar jednom prije poroda u VŽ na pregled i dogovor, od mene toliko a sigurno će se još javiti cure koje imaju više iskustva od mene

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zara1 tnx! ipak bih nekako voljela ići na tečaj bez obzira na to što mm ne ide sa mnom, mislim da mi može samo koristit jer mi je to prva beba i nemam nikakvog iskustva. pitam samo za svaki slučaj ako neću moći doći sva 4 utorka.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U kojem tjednu trudnoće se preporuča spočeti s tečajem?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su rekli u rodilištu kada sam zvala da se javim nakon 30 tjedna, termin mi je početkom 12. mj a na tečaj ću ići u 10 mj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dobro ti je doći na tečaj, ne samo zbog tečaja, nego prvenstveno da se upoznaš sa liječnicima i primaljama s kojima želiš razgovarati da li je moguć porod kakvog priželjkuješ, da vidiš rodilište, da se opustiš, da ne budeš u stresu kao kad prvi puta putuješ u nepoznati grad, u nepoznato smrdljivo bolničko okruženje (sorry, ali ne znam da li je kome taj miris ugodan).

dakle, dgovoriš se za pregled i razgovor, pa onda probaš to uklopiti nekako

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a trebam li se najaviti za tečaj ili se mogu samo prvi utorak u mjesecu pojaviti tamo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u svakom slučaju nazovi prvo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, ovo je broj??
    djelatnost za zdravstvenu zaštitu žena, trudnica i rodilja, Ivana Meštrovića 1
    - voditelj djelatnosti (042) 213 382

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vrcki prvotno napisa
    a trebam li se najaviti za tečaj ili se mogu samo prvi utorak u mjesecu pojaviti tamo?
    U moje vrijeme (a to nije bilo tako davno ) nije trebala najava, jednostavno se pojaviš prvi utorak u mjesecu i uplatiš 300kn na bolničkom šalteru

No meni nažalost tečaj nije ništa značio, završila na carskom

Curke koje se spremate za Vž želim Vam puno sreće i porod kakav priželjkujete

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije ni meni

ali ona je iz samobora, druga procedura, osim toga, bilo bi jako poželjno probati uklopiti razgovor sa želejnim ginekologom ili primaljom taj dan

najbolje da pitaš Pinochio

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kako su one rodile?
    jedna na stolčiću, a druga je imala carski (zadak).
    Ja sam ona koja je rodila na stolčiću

Imam samo riječi pohvale za vž rodilište kao i za koncept prirodnog poroda te za stolčić.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure, hvala na informacijama, budem sutra zvala rodilište, vjerojatno je sad već kasno.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vrcki, koliko znam nije potrebno unaprijed najaviti svoj dolazak na tečaj. dovoljno je platiti i doći tamo. ipak, provjeri za svaki slučaj.

chris blue, nadam se da ćemo uskoro čitati tvoju priču

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zvala sam sad rodilište i kažu da samo dođemo prvi utorak u mjesecu!
    inače, na onaj br koji je TinnaZ stavila se nitko nije javljao pa sam zvala centralu i oni su me prespojili.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma može biti, ja sam onaj broj izvukla sa t-com imenika

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •