-
greey eyes,
cini se da se spremamo u isto vrijeme na isto mjesto (vrlo vjerojatno iz istih razloga). Iskustva nemam (cak i manje od tebe jer mi je ovo prva beba), ali podijelit cu s tobom neke info koja sam ja do sada prikupila na tu temu. Prije koji tjedan zvala sam vz rodiliste i imala srecu da pricam sa dr. Jukicem (kojeg su cure na forumu dosta hvalile).
tečaj - kad da krenemo ( termin cca krajem desetog mj.), da li moramo prisustvovati na sva 4 predavanja?
Ako imate potvrdu o zavrsenom tecaju negdje drugdje, onda ste duzni samo uplatiti 300 kn i dobit cete potvrdu i od njih. Bez obzira na to on preporuca prisustvovanje barem predavanju sestre Erike. Ja planiram jos nazvati krajem ovog mjeseca kako bih provjerila koje predavanje je njeno. Inace tecaj pocinje svakog prvog utorka u mjesecu (u 18 sati) i traje 4 utorka.
- da li se naručuje za pregled i da li je dovoljan jedan prije poroda?
Dr. Jukic preporuca jedan pregled kod njih i to sa 38 tjedana (najprije zbog toga da se vidi velicina / polozaj bebe kako bi se otprilike znalo moze li se planirati porod kakav se prizeljkuje). Tvoj doktor ce ti trebati dati uputnicu. Ali ako taj preged i ne obavis oni te bez obzira primaju na porod. Za porod nam isto treba uputnica doktora. Ja sam dogovorila da cu nazvati pocetkom iduceg mjeseca kako bih dogovorila pregled bas kod dr. Jukica.
I četvrto na koje si sama postavljam pitanje: da li će sve proći OK kako si priželjkujem?
To je pitanje koje i mene zaokuplja. Prizeljkujem si prirodan porod i mozda sve to zamisljam malo preromanticno. Danas sam pipala trbuh i razbijala glavu time je li se on okrenuo na trbuscic ili je na boku, a MM mi kaze: 'Pa pusti dijete, valjda on zna sta je za njega najbolje. Ti ces dati najbolje od sebe, a ak ce se on bas htjeti roditi kao car - rodit ce se kao car.' To me je nekako smirilo i podsjetilo me na to da trebam samo vjerovati - ne da ce sve u zivotu biti onako kao si ja nacrtam, nego da ce biti onako kako je najbolje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma