Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: raspored jela

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno raspored jela

buduće da sam isključivo dojila nije imao nikakav raspored a i sam mi se ne čini da ga ima kada je počeo sa nadohranom. Super je prihvatio i sve je super samo baš razmišljam trebala bih mu te kruće obroke ipak davati po nekom rasporedu,svaki dan u isto vrijeme ili da nastavim ovako, nekad u 8, 9 10 ili 11 doručak npr. Osim toga nema baš ni br obroka, nekada jede 1 put, 2 puta, a nekad 4 (po malo).

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Matea je nekoliko dana mlađa
    Dojenje je ostalo "kad god hoće i koliko god hoće" a što se krute hrane tiče: od prvog hranjenja (znači nakon navršenih 6) ima "ručak" okvirno kao i ostali ukućani (koji smo tada doma), tj. 12-12:30, a od prije koji tjedan i "večeru" kad i mi (oko 19:30). Tako je bilo i s Ivanom i KS. Za doručak ćemo još pričekati. Ovako je zaista zadovoljna. Tkđ. sve ponuđeno prihvaća i veseli se hranjenju i od početka dohrane pije vodu iz čašice.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u pocetku Niki davala krutu hranu kao ti tj. nije bilo tocno oderedjeno, ali kada mi je dosla patronazna, imao je oko 8 mj. rekla mi je da mu moram polako urediti taj raspored hranjenja, dakle da rucak uvijek bude otprilike u isto vrijeme, uzina...mi sada imamo odredjeno kada se sto jede. Kada se u 4, 5 ujutro probudi mlijeko, u 8, 9 jogurt sa zitaricama, voce, palentu, nastojim da mu nije jednolican dorucak. Oko 12 uzina u vidu nekakvog voca, oko 15 rucak povrce i bjelancevine (meso, sir, zumanjak), oko 18 voce, navacer za spavanje mlijeko i to je to. Vec sam negdje napisala da s obzirom da sve dobro jede u svakodnevnoj vecernjoj setnji obozava cuclati fiseke od sladoleda pa mu je to eto poslastica, svaki dan "uzicamo" 2, 3 fiseka slasticarni i on najsretniji na svijetu, a mislim da to bas nije neki preveliki junk food

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imamo 19 mj. pa još nemamo obroke točno na minutu. Sve ovisi u koliko se sati probudi i koliko tada mlijeka popije, a tek po tome se dalje ravnamo. Doći će sve na svoje...
    Meni je bedasto kad netko ne može npr. u 14 sati nigdje otići jer točno tada djete mora jesti kuhano, ni prije ni poslije :?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se ne radi o točnom satu nego o funkcioniranju svih zajedno u obitelji toga dana. Idu mi na živce komentari u stilu: "Ajde nahrani djete da ti možeš u miru jesti!". I MM i ja smo najsretniji i "najmirniji" kad smo svi zajedno za stolom, uključujući i najmanje članove.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tako i mi papamo - jedan zalogaj ja, jedan djete, pošto se tek uči sama jesti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivanaos, koliko ti Lukas otprilike kolicinski pojede u toku dana (stariji je od mog bebaca 8 dana)?
    Mi smo krenuli s dohranom pred malo manje od 2mj. i do jucer je jeo samo 1 obrok dnevno oko 16h, i to rizu+voce ili povrce. Jucer sam mu uvela i drugi obrok, oko 11h-voce. Pojede 2 male kruskice i 1 marelicu za dorucak, a za rucak sacicu rize i 1 mrkvu ili 1 marelicu/krusku/jabuku...Uglavnom oko 100-130 ml, 2 puta dnevno. Je li to previse ili premalo ili ok?
    Doji oko 4-5 puta dnevno, vodu nece nikako.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lukas pije dosta vode (obožava vodu- piti, gledati fontanu, kupati se...). uopće ne pije sokove. Sisa puno, 12ak puta u 24 sata. Jede zadnjih dana po 2 kašice od 120ml -ili kupovnu brokulu sa rižom ili mu skuham tikvice, mrkvicu sa integralnom rižom i amaranthom i malo masl ulja. Voćne kašice ne jede ali često gricka voće svježe-nema zuba ali pojede- npr komad jabuke ili breskve. a desi se da i pojede 2 šljive ili kajsije. Ima 3,4 obroka dnevno.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

(i kaki 3,4 puta dnevno )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Sisa puno, 12ak puta u 24 sata. Jede zadnjih dana po 2 kašice od 120ml ... a desi se da i pojede 2 šljive ili kajsije. Ima 3,4 obroka dnevno.
    Pa ja onda dajem premalo hrane! :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •