Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: ugradbeni ormar

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno ugradbeni ormar

Tražila na pretražniku ali nisam ništa našla - sorry...zato otvaram novi topic.
    Daklem, trebam stolara za izradu dosta velikog ugradbenog ormara (od zida do zida, sa kliznim vratima) i jednog manjeg (uskog, visokog) - pa molim savjete i preporuke...Geldala sam malo eduro ali čine mi se skupi...ne znam - help!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imaš i od Akrona, mislim da su malo jeftiniji od Edura. Stranica je www.akron.hr. Ja planiram od njih naručiti, tako da još ne znam cijenu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probaj pitati i M-oblik na ZG velesajmu...

Ja sam uzimao klizne stijene od njih, dosta su jeftiniji od Edura. Mada sam čuo i preporuke za Akron od nekoliko ljudi...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo upravo naručili od Edura staklenu kliznu stijenu, klizna vrata i jedan ugradbeni ormar. Obišli smo još nekoliko firmi u Solidumu ali se Eduro (vjerovali ili ne) pokazao jeftiniji a od nekoliko sam ljudi čula da su prezadovoljni njihovim proizvodima i radom.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja sestra je radila u akrona, od zida do zida 4metra, od poda do plafona standard, s kliznim vratima, plus ogledala na pola. došlo je oko 15 000kn.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

interprofi studio. :D

meni odlicni. suradjuju totalno sa tobom - dizajn, crtanje... kvalitetno rade i za prihvatljive iznose

deinitivno preporucujem. evo i stranice

http://www.interprofi.hr/kontakt.php

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije godinu dana mucili smo istu muku. Obišli smo par njih (Eduro, Sollal, Akron, jos neki u Solidumu, Mesarić, Izzy...) i posjetili par stolara.

Što zbog cijene, a što zbog izvedbe (ABS završetaka na policama, garancije,...) naš izbor je bio Eduro. Imamo njihova dva ugradbena ormara i spremamo se na treći.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Mi smo upravo naručili od Edura staklenu kliznu stijenu, klizna vrata i jedan ugradbeni ormar. Obišli smo još nekoliko firmi u Solidumu ali se Eduro (vjerovali ili ne) pokazao jeftiniji a od nekoliko sam ljudi čula da su prezadovoljni njihovim proizvodima i radom.
    MBee, da li u eduru rade te klizne stijene bez vodilica po podu? Ja bih htjela napraviti staklenu stijenu izmedju dva hodnika, ali ne bih da ima vodilice po podu (kao kod kliznih vrata na ugradbenim plakarima), nego bi htjela da imaju neke nosace u stropu i vodilice isto.. Do sada nam je samo jedan stolar rekao da to moze napraviti, ali je on uzasno zauzet, ne moze nista uraditi prije devetog mjeseca...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vodilice su i gore i dole i mislim da je to to, oni rade po svome, nema tu želja i posebnih narudžbi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MBee, da li u eduru rade te klizne stijene bez vodilica po podu? Ja bih htjela napraviti staklenu stijenu izmedju dva hodnika, ali ne bih da ima vodilice po podu (kao kod kliznih vrata na ugradbenim plakarima), nego bi htjela da imaju neke nosace u stropu i vodilice isto.. Do sada nam je samo jedan stolar rekao da to moze napraviti, ali je on uzasno zauzet, ne moze nista uraditi prije devetog mjeseca...[/quote]

Možeš, samo su ti ti nosaći za klizne stijene koje nemaju vodilice u podu, malo tj.dosta skuplji.
    Mi smo prošle godine imali isti problem, nakon renoviranja stana,opremanje.
    Obišla sam sve trgovine s kliznim ugradbenim, na kraju se odlučila za stolara,( tj.nije baš on stolar,čovijek ima firmu za izradu namještaja, i svoje stolare)i prezadovoljna sam.Izveo je sve što sam zamislila profesionalno i odgovorno , i u roku.Jest da su nacrti bili moja ideja, ali stvarno svi ugradbeni izgledaju odlično.Odonda su ga svi moji frendovi kojima je bilo potrebno angažirali.On nam je čak izvodio i klizna staklena vrata na kupaonama.
    Tako da ti jednako kvalitetno to mogu izvesti i bolji stolari, jer danas većina njih koji se prof.bave time ima moderne strojeve.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Malo sam sprčkala post.
    Drugi pasus je moj odgovor na prvi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Leonci, hvala puno, budem se raspitala malo kod nekih stolara.. Ako mozes, posalji mi pp sa brojem tvog stolara, pa da probam i kod njega, hvala puno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi imamo savršenog stolara. Napravio nam je ormar 3 m dužine, do stropa, dijagonalno, nije ista dubina, i super je ispalo,,,Eduro je trazio 20.000 a mi ga dobili za 10800. Imamo i četkice sa strane da ne ide prašina i sve ono što eduro kaže da je skupo...
    Stolar se zove Jadranko Mormil 091 5111309.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Indeco u Solidumu - mi zadovoljni i cijenom i izvedbom; kod njih smo radili ormar i sva vrata za sobe i kupaone. oni su nam jedini htjeli napraviti ormar sa dvoje kliznih vrata od po 1,5m; svi drugi su tvrdili da mora biti 3oje ili 4ero vrata; i daju garanciju 7godina.
    dečko koji je nama radio izmjeru (mislim da je on i gazda) je prije radio u eduru, izgleda jako smotano,nešto kao rodney iz mućki, ali je zapravo super, ima kliker za to kaj radi tak da uleće sa svojim savjetima.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo bili u Indecu nakon Edura da nam daju svoju ponudu za istu stvar i bili su skuplji. Dečko koji je radio nije mogao vjerovati, ali eto...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da ali zasto je jeftiniji , covjece pa oni kada rade ormar ne stavljaju strop ni zadnju stranu tako da ti je plafon tvoj a zadnja stranica ormara je zid tvoje sobe...uzas :?

..... zato su ga meni skidali i vracali mki novce jer nisma zeljela polovni ormar

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Wedding prvotno napisa
    Da ali zasto je jeftiniji , covjece pa oni kada rade ormar ne stavljaju strop ni zadnju stranu tako da ti je plafon tvoj a zadnja stranica ormara je zid tvoje sobe...uzas

..... zato su ga meni skidali i vracali mki novce jer nisma zeljela polovni ormar

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj zid je sasvim OK pa me takav ormar zadovoljava a sa velikom kliznom stijenom sam preprezadovoljna. Moze se pomicati malim prostom kao i ugradbena vrata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ugradbeni ormar trebam! Jednostavan i običan, za hodnik, metar širok.

Ali nešto drugo me zanima - imam u stanu nišu sa plinskim bojlerom, i to bih rado zatvorila da dobijem nekakvo spremište. Ali mislim da se to ne bi smjelo zatvarati punim vratima, pa sam zamislila nekakva vrata na rešetke. Jel znate možda gdje bi se moglo naći nešto takvo? Kad gledam ove firme koje rade ugradbene ormare i klizne stijene ne vidim ništa slično.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da ali zasto je jeftiniji , covjece pa oni kada rade ormar ne stavljaju strop ni zadnju stranu tako da ti je plafon tvoj a zadnja stranica ormara je zid tvoje sobe...uzas :?

pa svi ugradbeni ormari se tak rade. i upozore te na to prilikom izdavanja ponude, ne znam zakaj se tak zgražavaš :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar nije puno bolje imati ormar bez straznje strane, manja je sansa da ti se recimo upljesnivi zid, zavuku kakvi podstanari i slicno?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ne može ti ništa pasti iza ormara...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pofarbaš zid u onu masnu boju i to je to.

a imaš i manje za prati

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    I ugradbeni ormar trebam! Jednostavan i običan, za hodnik, metar širok.

Ali nešto drugo me zanima - imam u stanu nišu sa plinskim bojlerom, i to bih rado zatvorila da dobijem nekakvo spremište. Ali mislim da se to ne bi smjelo zatvarati punim vratima, pa sam zamislila nekakva vrata na rešetke. Jel znate možda gdje bi se moglo naći nešto takvo? Kad gledam ove firme koje rade ugradbene ormare i klizne stijene ne vidim ništa slično.
    I mene zanima
    Roleta? Saloonska vrata?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    I mene zanima
    Roleta? Saloonska vrata?
    Ja sam gledala jedan stan u kojem su takvu nišu imali zagrađenu sa vratima na žaluzine. No, ja sam mislila kad radim ugradbeni ormar napraviti i ta 'vrata' u kompletu. Ali kad gledam stranice od ovih Edura, Akrona i sličnih nitko nema ništa rupičasto.

Btw. najviše mi se sviđaju - za ugradbeni ormar - vrata sa staklom, imaju baš jedan lijepi primjerak na Edurovim stranicama, samo mislim si da će mi se onda vidjeti nepospremljena unutrašnjost ormara .. :/

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se raspitala na par mjesta i rekli su mi da se plinski bojler bez problema može zatvoriti u klasičan ugr. ormar jer ipak ima dovoda zraka i nije hermetički zatvoreno, sada sam :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anki prvotno napisa

pa svi ugradbeni ormari se tak rade. i upozore te na to prilikom izdavanja ponude, ne znam zakaj se tak zgražavaš :?
    e pa ne rade..... ja imam doma ormare od dviju firmi i svi imaju citave korpuse. I eduro je jedini od svih firmi sa kojima sam bila u kontaktu koji to ne rade .
    A najveca mana tog ormara je prasina koja se nakuplja puno puno jace nego kod potpuno zatvorenih ormara

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi kod kojih smo mi bili rade korpus s boćnim stranama (osim Sollall-a), a može se naručiti i zadnja stranica korpusa, ali nažalost pocisuje troškove izrade. Mesarić je bio jedini koji je radio kompletan ormar (i nikako drugačije), ali za dalje od cijene korpusa nismo se usudili pitati :shock:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo nastavka storije o ugradbenom ormaru.

Dakle, bila sam u Eduru i oni su mi napravili ponudu za ugradbeni ormar, e da bi po dobivanju ključa od stana skužila da sam bila u krivu i da dubina ormara koji trebam napraviti nije 60 nego oko 50 (51,52).

To znači da ne mogu imati klizna vrata i normalno vješanje kaputa, pa sad mislim napraviti ormar sa običnim vratima.

Ali - nemam NIKAKVE ideje. Htjela bih bijeli ormar, u Eduru sam mislila ubaciti komad pleksiglasa da se razbije ta velika bijela površina. Ima li netko neku ideju što napraviti da veliki bijeli ormar sa vratima na obično otvaranje izgleda malo ljepše?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Možda možeš staviti ogledalo.
    Mi smo uzeli bijeli s kliznim vratima, u sredini je ljubičasti pleksi - jako lijepo izgleda.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja imam problem s nedovoljnom dubinom ormara za ugradbena vrata (55 cm). A imam i problem kako dio za držanje cipela odvojiti od dijela za držanje ostalih stvari (jakne, torbe, šalovi, kape i ine drangulije) radi širenja miomirisa :? Ima li tko kakav konstruktivan prijedlog?

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

KOd nas je ugradbeni ormar sa bijelim vratima, al ima neke crte koje razbijaju bjelinu. Na moju žalost, te su crte boje trešnje, al tad nismo imali drugog izbora.

Mima, oprosti, nisam dobro shvatila ovaj dio?
    To znači da ne mogu imati klizna vrata i normalno vješanje kaputa, pa sad mislim napraviti ormar sa običnim vratima
    Ne shvaćam zašto ne možeš normalno objesiti kaput? Odnosno, u čemu bi ti pomogao ormar sa običnim vratima (ako bi ostala ista dubina). Ili ne bi?

Mamanatali, ja sam riješila problem cipela - nema šanse da budu u ormaru Sreća je pa imamo dovoljno prostora u hodniku pa sam uzela posebno onaj uski ormarić za cipele.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

njumi, klizni sistem uzima oko 8-10 cm, tako da ako imaš ormar dubine 50 ostaje ti samo 42 cm a to nije dovoljno za normalno vješanje kaputa.
    Može se staviti izvlačni sistem da se kaputi vješaju paralelno sa vratima, ali tako naravno stane manje stvari u ormar.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    njumi, klizni sistem uzima oko 8-10 cm, tako da ako imaš ormar dubine 50 ostaje ti samo 42 cm a to nije dovoljno za normalno vješanje kaputa.
    Može se staviti izvlačni sistem da se kaputi vješaju paralelno sa vratima, ali tako naravno stane manje stvari u ormar.
    sad mi je jasno (nisam to znala)

pitala sam te radi toga jer je i meni palo na pamet da stavite šipke paralelno s vratima, al mi je isto tako palo na pamet da možda tako neće ostati dovoljno mjesta.

nadam se da ćeš iznaći dobro rješenje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Molim forumaše iz Rijeke i bliže okolice preporuku za firmu za izradu ugradbenih ormara. Cijena je bitan, ali ne i presudni faktor, zanima nas kvaliteta izrade, poštivanje rokova itd. Sve sam više skeptična u pitanju Edura, vidjeh neke njihove uratke i čini mi se da su zaista precijenjeni. Dakle, Modern-line, Formax, Arnel??? Ima li još tko? Svaka je sugestija dobro došla, imamo nacrt, znamo što želimo, ali koliko će to koštati i kako će kvalitetno biti?

mare78 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo jedno pitanje za neznalicu totalnu- problematika je novi stan, ugradbeni ormari i ini drugi ormari,ali pitanje je sljedeće- što stvarno eduro radi ormare bez zadnjih stranica, iza ostavljaju zid? nisam nikada imala priliku vidjeti eduro ormare, osim internetu,a tamo baš i nije očito da nema zadnjih stranica na ormarima...imali tko takve se otvorenim zidom iza ormara,što onda- posteljina, majce, i ostalo se diraju zida-kako to funkcionira?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi htjela ugradbeni ormar baš zbog toga što nema stražnju stranu, tako da mogu očistiti sve kuteve i usput provjeravati kakav je zid

trenutno nam je situacija takva da imamo ogromni samostojeći ormar i nema šanse da počistim iza njega (i onaj centimetar između njega i zida), osim da ga rastavim i to me užasno nervira

ja bi ormar koji nema nikakve stranice , zidove bi obojala u perivu boju i to je to

još samo da skupim lovu 8) (imamo još hrpu drugih stvari po stanu za srediti, ovo će vjerojatno doći na red tek za par godina :/ )

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj mene baš zanima kako funkcioniraju ormari bez stražnjih strana, mi smo mislili opšit zid nekom ivericom ili nečim...svaka ideja dobrodošla.
    Nego više od zadnjih straname zanimaju prednje. Ja bi stavila obična vrata, donja visine klasičnih ormara a gore mali ormarić. Jel ima tko tako nešto, kakva su vam iskustva? I jel netko možda zna gdje se ovako nešto može kupiti http://www.rusticamoderna.com/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa
    mene baš zanima kako funkcioniraju ormari bez stražnjih strana
    i ja o njima ramišljam već dugo, dugo...

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I jel netko možda zna gdje se ovako nešto može kupiti http://www.rusticamoderna.com/
    Na tim stranicama je naveden i broj mob. pa ih priupitaš

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uh sada vidim da ne otvara stranicu koju sam navodno stavila na link no nema veze. Poslala sam im e-mail i čekam odgovor, ,ja bi od njih kupila samo vrata za ormare(katalog treča stranica odozada),a moj prijatelj bi to sastavio. Mislila sam možda je netko zna dali takvih vrata ima po nekim hobby centrima ili slično.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo kod akrona radili cijelu sobu i super smo zadovoljni

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa
    Molim forumaše iz Rijeke i bliže okolice preporuku za firmu za izradu ugradbenih ormara. Cijena je bitan, ali ne i presudni faktor, zanima nas kvaliteta izrade, poštivanje rokova itd. Sve sam više skeptična u pitanju Edura, vidjeh neke njihove uratke i čini mi se da su zaista precijenjeni. Dakle, Modern-line, Formax, Arnel??? Ima li još tko? Svaka je sugestija dobro došla, imamo nacrt, znamo što želimo, ali koliko će to koštati i kako će kvalitetno biti?
    ako nije kasno...
    vidjela sam ugr. ormar koji je radjen u arnel-u.
    cijenom i izvedbom me odusevio. tako da moj plus ide arnelu.
    uskoro cemo i mi naruciti tamo ormar kako sada stvari stoje.
    arnel posluje sa elgradom i sch a nalaze se na skurinju.
    cula sam da su eduro i ostali jakoo skupi...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto, mi smo kupili u bonus optimusu u solidumu, nije skup, a jako je kvalitetan, klizni, bez dna, bez stražnje strane. Meni izgleda fenomenalno kad ga otvoriš, a sve složeno, čisto, pregledno....
    Kvalitetni su.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj mene baš zanima kako funkcioniraju ormari bez stražnjih strana, mi smo mislili opšit zid nekom ivericom ili nečim...svaka ideja dobrodošla.
    Nego više od zadnjih straname zanimaju prednje. Ja bi stavila obična vrata, donja visine klasičnih ormara a gore mali ormarić. Jel ima tko tako nešto, kakva su vam iskustva? I jel netko možda zna gdje se ovako nešto može kupiti http://www.rusticamoderna.com/
    zid se oboja onim bojama nakon kojih se zid može čistit vodom (kako se ono zovvvvuuuuu, one što se koriste za kuhinje, stubišta...)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jesu možda uljane boje? Mislim da ću mm-a naovorit da premažemo zid tim bojama

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    zid se oboja onim bojama nakon kojih se zid može čistit vodom (kako se ono zovvvvuuuuu, one što se koriste za kuhinje, stubišta...)
    domflokom.
    Mi tako imamo ugradbene ormare u spavaćoj i u hodniku. Bez leđa i za dovoljna sam.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobila ponudu iz rusticamoderne, komad vrata s griljama 50*200 2400,00kn , previše mi je to. Moram smislit nešto drugo ili iskopat nešto slično...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i mi u potrazi nekog dobrog majstora koji bi nam napravio veliki ormar od poda do stropa, ne mora biti s kliznim vratima!
    pa ako imate nekog pouzdanog podjelite to sa mnom.

Ima neko da je nedvno radio ormar, neke fotke?

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo naš nedavno rađen:

http://public.fotki.com/m-sandra1234.../dsc00669.html

Nije fotka baš nešto, ali je od poda do stropa

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke