Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: decki imaju upola manje spermija?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno decki imaju upola manje spermija?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mm je začet prirodno pa mu nevalja spermiogram zato no coment.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gejsha potpisujem

Ja mislim da tu nema pravila...nedaj Bože ali i da je istina pa ćemo do tada nešto smisliti

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ufffffff, uzorak, metoda, kontrolna grupa, parametri razgraničenja... E kad svaka šuša `oće radit studiju........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskreno, vjerujem da je veći problem dugotrajno sjedenje, stres, alkohol, pušenje - ukratko nezdrav život - ali to je problem većine populacije.

Početno

Pogledajte potpis ispod čla nka, pa će vam sve biti jasno.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

bacite pogled ovdje i odmah na dva linka ispod teksta, posebice na onaj prvi.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: decki imaju upola manje spermija?

Citiraj cokolina prvotno napisa
    http://www.plivazdravlje.hr/?section=home&cat=1&show=1&id=17185

ste vidjeli? sto mislte?
    Bla bla bla pričaš bez veze....pun kufer mi je takvih i sličnih "studija" i više ne čitam takva s..nja!

I dobro kaže Victoria, sve je jasno kad vidiš potpis ispod članka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kroz vrijeme ce se mozda neke stvari pokazati drugacijima nego sto nasi doktori i danasnja medicina i farmaceutika znaju, no nama ne preostaje drugo nego koristiti ove danasnje metode i nadati se najboljem ishodu.

Osobni izbor je da li o ispitivanjima zelimo citati ili ne, ja ih citam no nastojim imati svoj kriticki stav. I u tom clanku na koji je Tia poslala link kazu nesto u stilu da mozda postoji veza - znaci nisu jos sigurni, zapravo tko danas u sto moze biti posve siguran - u nasoj okolini se veliki broj stvari istovremeno mijenja, a ono sto su nasi roditelji uzimali se vidi tek na nama ili mozda na nasoj djeci... Ovo bas nisu vesele i optimisticne teme, no nadovezat cu se i pitati vas da li ste cule ze aferu DES? Ne tako davno, od 50 do cak 70ih god. proslog stoljeca se smatralo da umjetni estrogen moze pomoci kod odrzavanja trudnoce, pa su neke trudnice bile na terapijama sintentskog estrogena diethylstilbestrola, naknadno, kad su njihova djeca pocela odrastati uoceno je da npr. statisticki signifikantan broj kcerki ima anomalije uterusa i jos neke druge ozbiljne komplikacije pa se takva terapija vec odavno ne daje. Detalje imate na: http://www.aafp.org/afp/20040515/2395.html

Isto tako se rade i ispitivanja uticaja bisphenol A BPA koji se nalazi u plasticnim masama svugdje oko nas i ima estrogenosko djelovanje, postoje hipoteze da izmedju ostalog utice na razvoj jajnih stanica kod zenskog fetusa (npr. jedna od hipoteza je da ako su nam majke bile izlozene BPAu mi mozemo biti sklonije aneuplodijama): http://genetics.plosjournals.org/per...l.pgen.0030006

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •