Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 130

Tema: Zastoj u rastu bebe

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

totalno te kuzim, ja sam tesko nalazila utjehu u bilo cemu, pogotovo sto su dr. bili totalno pesimisticni, al nekako sam u sebi imala osjecaj da je sve ok i da ce sve biti ok, jednostavno se nisam dala
    ako ces morati ranije zavrsiti trudnocu, mozda je to sok za tebe, al bebici ce mozda biti bolje

evo pisala sam ovdje svoje iskustvo kako je bilo kad smo dosli kuci i neke poteskoce oko dojenja i hranjenja http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage moje,
    Jutros sam zakazala razgovor s još jednim privatnikom koji je dugo radio na patologiji i ogromnog je iskustva. Razgovarali smo sat vremena, da ne prepričavam sada sve, najvažnije je da njemu svi ti moji nalazi ne izgledaju toliko alarmantno iako naglašava da se sve mora jedino pratiti kako se bebino stanje ne bi pogoršalo.

Ono što bi moglo biti značajno i za sve vas je njegovo tumačenje da su uzv mjerenja najpreciznija u ranoj trudnoći, s malim odstupanjima+- sedam dana. Što je trudnoća više odmakla, i mjerenja su nepreciznija. Ne sjećam se točno, nekolicina vas rekla je da im nisu htjeli raditi uzv pred porod. Objasnio mi je da izlaze sasvim nelogična mjerenja, pa takvu pretragu radije izbjegavaju.

No, sasvim se složio samnom da bi pametno bilo napraviti doppler i uzv na dobrom aparatu kod dobrog stručnjaka - poliklinika Vili - složili smo se oboje.

Ne vidi razloga zašto bih na praćenje ovakvog poremećaja (ukolko on to stvarno jest) išla u Rijeku, a ukoliko dođe do većih problema liječnici će me sami poslati tamo. No, mišljenja je da je briga oko nedonščadi tamo mnogo bolja, pa tako razmišljam o porodu u toj bolnici o kojoj sam sve najbolje čula.

Moja ginekologica, također je danas bila u nedoumici kada sam joj došla tražiti uputnicu za bolnicu- naime liječnik kojeg ona iznimno cijeni na godišnjem je, pa tako i ona misli da je u ovom trenutku poliklinika Vili mnogo bolje rješenje.

Evo, tako sam se odmah i zakazala, na pregled idem 01.08. uspjeli su mi zgurati jedan termin kod dr. Kosa.
    Pomalo se vraćam u normalu, ono jučer stvarno nije trebalo, ni meni ni bebi.

Stalno me prati neko odbijanje da stvari stoje loše ili predosjećaj da je s bebom ipak sve u redu. Javlja mi se, osjećam je većom u sebi, nogicom mi doseže skoro do rebara, jednostavno mislim da će sve biti ok. Neka sam i u zabludi, no to je bolje za nju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nisa prvotno napisa
    Stalno me prati neko odbijanje da stvari stoje loše ili predosjećaj da je s bebom ipak sve u redu. Javlja mi se, osjećam je većom u sebi, nogicom mi doseže skoro do rebara, jednostavno mislim da će sve biti ok. Neka sam i u zabludi, no to je bolje za nju.
    bravo, sigurna sam da će sve biti u redu

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

samo ti Nisa pozitivno razmišljaj jer beba osjeti sve šta i ti

bit će sve ok vidjet ćeš

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

draga nisa ja sam nog tonija rodila u 36tj+3ana sa1520gr i 40cm duzine,dg:zastoj u razvoju zbog duple posteljice (one se hranile izmedju sebe a toniju je isao treci dio) na kraju sam ostala bez plodne vode i porodili su me carskim rezom.....slabo je napredovao i dan danas a sad ima 5god.od svih mogucih problema hvala bogu nema nijedan veci ,zdravo je i pametno dijete.
    uzivaj u trudnoci jer bit ce to sve u redu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer smo prošli pregled kod dr. Kosa. Ne samo da je konstatirao zastoj u rastu (3-4 tj.), već našao i neke nove stvari. Jedna moždana komora granično je proširena i želi da se to prati. A kada je počeo gledati srce, uslijedio je šok- jer nešto nije u redu. Telefonom naziva dječjeg kardiologa s Rebra i dogovara pregled. Nakon jurnjave do Rebra, doktor gleda malo srce pola sata i konstatira da se ipak ne radi o većoj srčanoj grešci, ništa strašno, utješio nas je, sve se to liječi, neke stvari mogle bi se i povući, pa zato traži kontrolu nakon 4 tjedana da vidi stanje. Ne mogu se više ni obradovati toj vijesti, sasvim sam u šoku, potpuno tupa, nesposobna pustiti i jednu suzu. Doktor Kos čekao nas je da dođemo natrag s nalazima.

Otipkao je svoj nalaz: posteljica, pupčana vrpca, placenta, protoci, sve ok. Ne zna zašto je do zastoja došlo. Traži da doma napravim TORCH i parvo B19 (pojma nemam što je to) i da se javimo također za 4 tjedana. I naravno da mu javimo rezultate telefonom.

Znam samo ono što nam je i sam objasnio, jer nisam bila u stanju postaviti ijedno pitanje. Najvažnije: sve što je nađeno ne znači da će beba biti bolesna (no vjerojatno nije siguran ni hoće li biti zdrava).

Ostaje mi 2-2,5 mj. neizvjesnosti. Jedino što me tješi jest da u mojoj maternici nema ništa loše što fizički onemogućava bebu da se dobro hrani. Razlog će najvjerojatnije biti neka prijašnja upala. Nadam se da ću discipliniranošću, dobrom prehranom i odmaranjem osigurati da se taj zaostatak još više ne poveća.

Ne mogu nigdje naći na netu: kako neliječena gljivična infekcija djeluje na bebu u trudnoći? Negdje mi zvoni u glavi kao da i takva infekcija može uzrokovati zastoj u razvoju, ili sam nešto pobrkala...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh,ne smijem ni zamisliti kako se sad osjecas,nemoj kriviti sebe draga,puno zena ima koje su rodile zdravu djecu a nisu ih zeljele,svasta rade u trudnoci,piju tablete,skacu da otkinu bebu,stezu stomak,piju alkohol,vjeruj mi da takvih slucajeva ima punoooo i bebe se rodiju zdrave.Hocu da ti kazem da na neke stvari jednostavno ne mozes uticati, moli Boga da bude uz vas i da tvoja beba bude dobro,zdravo se hrani,pricaj sa bebom,pjevaj joj i mazi trbuh,ostalo je na dragom Bogu,a On te nece iznevjeriti ako cvrsto vjerujes u njega i vjeruj u svoju bbebicu da je jaka i da ce sve biti ok.Eto ja vam zelim sve najbolje,cuvaj se i javi nam kako je beba.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisa, nadam se da ce sve biti ok, vjeruj i u sebe i u svoju bebicu.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Drzi se.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisa ~~~~~~~~~~~~~~~~~ sigurno će biti sve u redu ako budeš čvrsto vjerovala, tvoja bebica će biti super

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisa ~~~~~~~~ da sve bude ok!
    Ja sam rodila i dr. Kosa mogu samo preporučiti. Skoro je pogodio točno težinu tako da je opravdao moje povjerenje. Znači on je rekao 3050, a bebač je rođen sa 3120g i hvala Bogu sve je ok. Držim fige da tako bude i tebi!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisa, odmaraj se i rastjeraj crne misli, mazi bušu, a ja vam držim palčeve.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definition of TORCH screen

TORCH screen: Screening test for a group of infections known by the acronym TORCH which stands for Toxoplasma gondii; other viruses (HIV, measles, and more); rubella (German measles);cytomegalovirus; and herpes simplex.

All of these infections are teratogens, agents capable of causing birth defects. The TORCH infectious agents affect 1-5% of all live births and are among the leading causes of neonatal morbidity (disease) and mortality (death).

What is parvovirus B19?

Parvovirus B19 is a virus that commonly infects humans; about 50% of all adults have been infected sometime during childhood or adolescence. Parvovirus B19 infects only humans. There are also animal parvoviruses, but they do not infect humans. Therefore, a person cannot catch parvovirus B19 from a dog or cat.

What illnesses does parvovirus B19 infection cause?

The most common illness caused by parvovirus B19 infection is "fifth disease," a mild rash illness that occurs most often in children. The ill child typically has a "slapped-cheek" rash on the face and a lacy red rash on the trunk and limbs. Occasionally, the rash may itch. The child is usually not very ill, and the rash resolves in 7 to 10 days. Once a child recovers from parvovirus infection, he or she develops lasting immunity, which means that the child is protected against future infection.

An adult who has not previously been infected with parvovirus B19 can be infected and become ill, and develop a rash, or joint pain or swelling, or both. The joint symptoms usually resolve in a week or two, but they may last several months.

Are these illnesses serious?

Fifth disease is usually a mild illness. It resolves without medical treatment among children and adults who are otherwise healthy. Joint pain and swelling in adults usually resolve without long-term disability. During outbreaks of fifth disease, about 20% of adults and children are infected without getting any symptoms at all.

I've recently been exposed to a child with fifth disease. How will this affect my pregnancy?

Usually, there is no serious complication for a pregnant woman or her baby because of exposure to a person with fifth disease. About 50% of women are already immune to parvovirus B19, and these women and their babies are protected from infection and illness. Even if a woman is susceptible and gets infected with parvovirus B19, she usually experiences only a mild illness. Likewise, her unborn baby usually does not have any problems attributable to parvovirus B19 infection.

Sometimes, however, parvovirus B19 infection will cause the unborn baby to have severe anemia and the woman may have a miscarriage. This occurs in less than 5% of all pregnant women who are infected with parvovirus B19 and occurs more commonly during the first half of pregnancy. There is no evidence that parvovirus B19 infection causes birth defects or mental retardation.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jao draga, saljem ti veliki
    bas si mislim zadnjih dana na tebe i sto se dogada
    znam taj tupi osjecaj kad jednostavno samo moras cekati da vidis jel ce sve biti ok
    i ja sam se pitala "zasto bas moja beba" pa na sve sam pazila
    mene su gledali 2 naj naj, kako kazu doktora, dr. Hafner i dr. Matijević i oboje su pogrijesili, neonatologinja ih je dobro oprala kasnije u rodilistu, da kako su mi to mogli napraviti, jer da je Marino najnormalnija beba, samo eto manja
    ja sam se 1,5 mj. pokusala pomiriti sa time da ce moje djete biti patuljastog rasta, tu kod nas ima jedan covjek visok 1,5 metar i svaki put kad sam ga vidjela pocela sam cmizdriti, i danas kad ga sretnem srce mi se stegne jer se sjetim sto su nam sve doktori priredili, ma uzas
    nekad razmisljam da se Marino zato i ranije rodio (sve je krenulo prirodno) da bi me utjesio i rekao mi "vidis mama, sve je ok"

zato nemoj crno misliti, moze na kraju sve biti super

ova pretraga torch, nisam sigurna al mislim da ima veze sa CMV infekcijom, do koje je vjerojatno kod mene doslo do zastoja

mazi trbuscic

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorciere je napisala, da, ima veze sa cytomegalovirusom

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisa
    ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage moje,
    a ja, evo, danas popodne obavila redovni pregled kod svoje ginekologice i pokazala rezultate. Žena je strašna, uspjela me smiriti. Doduše, rekla mi je i otvoreno neke stvari koje me, ipak, malo uznemiruju, uglavnom...

Objasnila mi je i nacrtala o kakvim se promjenama na srcu radi, te da povećanu moždanu komoru treba pratiti (samo da se ne poveća). Ako se poveća, ne preostaje do Zagreb za porod. Tek sada mi objašnjava što znači ona hernija na pupčanoj vrpci na koju je jedan od ovdašnjih ginekologa posumnjao (da sam to znala, vjerojatno bih već bila luda). Ta hernija jedan je od markera za kromosomopatiju kod bebe. No, dr. Kos nije ništa našao, a tako ni neke promjene na prstićima što bi ukazivalo na Down. Lice i nosić isto su u redu.

Zatim, veli, da simetričnom zastoju u rastu, kao što je kod mene slučaj, uzroci mogu biti samo ili genetski ili kromosomski poremećaj. A ja sam mislila da je dobro što je s protocima sve u redu. No, sada kada su njih eliminirali kao uzrok, ostaje ono najgore, što se nadam ipak nije, jer kako sam gore spomenula, nije nađeno ništa što ukazuje na Down.
    Osim toga, (nisam joj htjela kontrirati), na netu sam našla kako i druge stvari, kao što su anemija, loša prehrana i infekcije također mogu biti uzrokom zastoju u rastu. Moje je željezo ipak bilo malo ispod granice, i tek tjedan dana uzimam željezo.

Opterećena time što ni veličina trbuha ne odgovara mojim tjednima trudnoće, a vidjevši kako oni to mjere, često sam sama provjeravala koliko je maternica visoko, i nevjerojatno je koliko je samo u tjedan dana to išlo gore. I, zaista, danas na pregledu doktorica ustanovi kako je fundus 29 cm, a ja sam 31+2. I tada je i sama konstatirala da gledanjem u metar, onako i jedino kako se radilo nekada, ne bi dizala nikakvu frku. Blaženo neznanje, sama je priznala da se svim tim uzv nalazima žene samo izbezumljuju.

I još jedna stvar. Vrlo kratko pogledala me i na uzv, jer je bebica ovih dana mirnija, vjerojatno zbog tog mog silnog stresa. Kratko, veli, dosta su je mučili u ovih nekoliko dana. Pa onda, kaže, nije uzv nešto štetno, no mislim da ipak nije sasvim sigurna kada ide gledati kratko. Jer sve što mi se događa točno se poklapa s onim tekstom o štetnosti uzv i zastoju u rastu, ovdje na Rodama, pročitajte si ga.

Zatim, informacija, koju sam dobila od iskusnog ginekologa, da su uzv mjerenja nepreciznija što je trudnoća veća, stalno me prati, iako znam da je ova naša razlika od 3 tjedna izmjerena uvijek jednako, kod različitih ljudi, na različitim aparatima. I sada stvarno ne znam što bih si mislila.

Ja, sama, i dalje odbijam pomiriti se s "istinom", stalno me prati feeling da će sve biti u redu. Počela sam uzimati matičnu mliječ, i u medu i u Reviti, i dalje spavati samo na lijevom boku, izbaciti slatkiše koji su mi dragi (i ovako od njih u zadnje vrijeme dobivam samo žgaravicu) i umjesto njih uzimati ono što je dobro za rast bebe. Kako je MM dijabetičar i radi njega se dobro hranimo, smatrala sam da mi ne trebaju vitaminski nadomjesci. Sada i to uzimam. I molim se, ne preostaje drugo.

Hvala vam svima na podršci. Hvala i dr. Malčiću koji nas je prekjučer sačekao na Rebru i pregledao odmah, na prvi poziv, jer smo se morali vratiti kući istog dana radi naše bolesne četverogodišnjakinje. A ona je takvo srce, vidi kada me treba tješiti, pa dođe i poljubi me, a sestrici u trbuhu stalno pjeva Zvrkana. Ona me, još i najviše, tješi, toliko je slatka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerovat ću zajedno s tobom.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nisa,

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisa vjerujem i ja

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I samo tako nastav - glavu gore! Odmaraj se i imaj samo pozitivne misli!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisa

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...jer smo se morali vratiti kući istog dana radi naše bolesne četverogodišnjakinje. A ona je takvo srce, vidi kada me treba tješiti, pa dođe i poljubi me, a sestrici u trbuhu stalno pjeva Zvrkana. Ona me, još i najviše, tješi, toliko je slatka.
    ah, srećica!
    drži te se svi skupa i hrabro naprijed!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisa, sigurna sam da će sve biti u redu . Majčinski osjećaj ne vara. Osim toga, imam u svojoj blizini jedno takvo iskustvo - bebica rođena s 1800 g u 40. tjednu, bolesno srce, operacija na Rebru i evo je sad - živa, zdrava, vesela, samo nešto sitnija odf druge djece te dobi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo hrabro

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisa, drzi se, nadam se da ce sve biti ok

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisa, draga, drži sve. Daj Bože da sve bude u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisa drzi se bit ce to sve u redu, Bog vas blagoslovio!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ima sta novo?
    ja stalno mislim na vas

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga Dia,
    Hvala tebi i ostalima što mislite na mene.

Novo je što sam prošli tjedan primljena u dnevnu bolnicu, znači, kući sam ali idem na preglede kada god je potrebno. Tih dana došao je i nalaz TORCH (bez herpesa, on se još čeka) i on je u redu. Privatno sam si dala napraviti i mikoplazmu i ureaplasmu, pa je i to došlo u redu. Doktor koji me sada vodi u bolnici, ponovo je dao da mi uzmu krv i napravio uzv i ctg. Zapravo, bila je to i preporuka dr. Kosa da se na uzv izmjeri ta granično proširena komora na glavici bebe, i važno je što to nije raslo. Jednako tako i zaostatak u rastu nije napredovao, (ostaje 3-4 tj.). Našao je prave riječi da me smiri, da je bebi u trbuhu dobro, da ne pati, i da treba sve samo redovno pratiti. Znam da sam u dobrim rukama i da će biti učinjeno sve da stvari prođu što bolje.

Jedino što me brine jest što je prof. Malčić na godišnjem, jedna sestra rekla je da se vraća tek 17. 09., a druga s odjela da nije sigurna, no da najvjerojatnije dolazi početkom mjeseca. Danas nisam uspjela kontaktirati dr. Kosa, rekli su mi da ga nazovem sutra, pa ću vidjeti što on kaže u vezi svega. Sada se još osjećam za putovanje, no ne znam kako će to biti poslije 17. 09. kada ću imati samo pola mjeseca do termina. Mišljenje dr. Malčića važno je mojim ginekolozima da znaju gdje će biti najbolje obaviti porod. O svemu ću više saznati ovih dana, pa ću se javiti.

Šta da vam kažem, ne dam se. Šijem posteljinu za bebu, to me lijepo opušta. Pripremila sam i svu robicu, i dobro da jesam, jer sve mi je teže. Imam nekakva probadanja u predjelu pubične kosti a i hemoroidi me ubiše. U dva navrata malo sam više hodala, ma ne za ništa, drugi dan gotovo da nisam mogla na noge od bolova.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisa mislim na tebe i tvoje cure. Držim fige da sve bude najbolje moguće.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisa

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisa, samo misli pozitivno...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisa

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo da vam se javim, prije no otputujem u Zagreb.

Prekjučer sam obavila zadnji pregled u našoj pulskoj bolnici. Ginekologu koji me vodi ne sviđa se što još uvijek nema mišljenje kardiologa koje je za njega ključno, boji se i ne želi riskirati, te mi je dogovorio primanje u Petrovu za utorak, 11. Mišljenja je da neće čekati moj termin (03.10), već će me poroditi ranije. Beba sada po statistikama kasni 5 tjedana, no dobro je što se ventrikula u glavici nije proširila. Protoci i plodna voda i dalje su ok.

Kontam kako ću najmanje mjesec dana provesti u bolnici, te vam se duže vrijeme neću moći javljati.

Nisam baš previše hrabra, moram priznati pomalo sam umorna od svega. Molim se da s mojom bebom sve bude dobro. Teško mi je radi moje drugorođene curice koju ostavljam.

Pozdrav svima

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nisa, vibriram da sve prođe ok
    ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~

već si se to dobro približila datumu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vibram ~~~~~!

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisa, sretno

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Molim se da s mojom bebom sve bude dobro.
    mi isto i mislimo na vas!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisa sretno i budi hrabra za sebe i bebicu!!!!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisa

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve sam ti napisala na drugom topicu
    tu sam samo da ti dam

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga Nisa, molim se za tebe otkako sam procitala o problemima.

Zelim ti svu srecu svijeta, i da sve bude u redu. Javi se sto prije.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i bebicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisa draga mislimo na tebe.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ta tebe i bebicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke