Podizem jer uskoro punimo 6 mjeseci i polako se spremamo na dohranu, pa imam par pitanja za one koji su dohranu poceli zitaricama.
1. Dvoumim se da li da koristim samo rizine pahuljice ili mogu koristiti i pravu rizu. Zitarice u zrnu mi definitivno zvuce kao bolji izbor od ekstrudiranih, ali na nekom od topica (ne sjecam se vise gdje) sam naisla na informaciju da glazirana riza zna imati glutena i da je treba dobro oprati prije kuhanja za bebace pa me nekako frka.
2. Isto me zanima i za proso - moze li proso u zrnu sadrzavati gluten (mislim, moguce da se nesto slucajno pomijesa s prosom) i postoji li neka "gluten free" varijanta?
3. Koliko dugo se kuha proso iz Bio&Bio ducana i treba li ga namakati prije kuhanja? Skroz sam nova u ovome (nisam jos nikad kuhala proso), a po raznim topicima vidim sve moguce varijante: od namakanja cijelu noc do bez namakanja, od kuhanja 20-ak min. do kuhanja par sati :? .
4. I riza i proso u Bio&Bio ducanu postoji u obliku integralnih pahuljica. Buduci da sam na vise mjesta procitala da je za male bebe bolje ne koristiti integralne zitarice (znam da ima suprotnih misljenja, ali meni objasnjenja za ovu teoriju zvuce jako logicno), odnosi li se to i na pahuljice od integralnih zitarica, buduci da su one ipak prethodno prilicno obradjene?