Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 230

Tema: Merkur - doktori

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Morala sam se uključiti u temu, ne bi li prevagnula pozitiva.
    Rodila sam na Merkuru prošle godine u ožujku. Na prijemu mi je bio dr. Roki, a porodio me dr.Duić.
    Za Rokija i sestru koja je radila s njim ne mogu zaista reći ništa loše, zbilja su bili super. A i Duić je bio o.k. Poslije poroda me šivao neki mlađi liječnik, nisam mu zapamtila ime, ali sam zapamtila da je bio vrlo pažljiv, gotovo nisam ni osjetila šivanje.
    Zbog svega toga namjeravam ponovo ići u Merkur.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam želju referirati se na postove.

Rodila sam u Merkuru, i ima stvari koje su mi bile super i vjerojatno ću opet, a i stvari zbog kojih nikad više ne bih išla tamo. No ono što želim reći je da sam čin poroda ne može biti baš tako super i bezbolan. Pa cure! naše kosti se trudovima šire i rastežu - kako to može ne boljeti? Koliki je opseg glavice djeteta? Zar takvo širenje donjeg dijela ženskog tijela može biti ugodno? Mislim da je dosta stvari u glavama rodilja - naime svatko od nas ima drugačiji prag tolerancije na bol i percepciju poroda. Znam da postoje slučajevi gdje je došlo do svakakvih problema i loših situacija isključivo zbog pogreške liječnika i majka koja je imala takav slučaj ne može oprostiti doktoru (ne bih ni ja mogla!). Također ne mogu opravdati bezobrazluke liječnika i sestara u pojedinim situacijama, no vjerujem da toga ima svuda (na žalost!). Zbog žutice moga djeteta ostala sam u Merkuru 7 dana i naslušala sam se svakakvih poroda i rodilja. Bilo je onih koje su vrištale, psovale, derale se (slušajući to znala sam i zaplakati). Ja nisam imala nimalo lak porod (prvorotkinja - dečko 4170 g, 53 cm), na dripu, tiskanja trbuha, trudove koji su s prekidima trajali gotovo 2 dana.... (ako želite mogu ispričati priču svog poroda). Ispucala bez obzira na rezanje uzduž i popreko, nisam mogla sjediti 2 mj., žuljevi od izdajanja, kefal hematom na glavici malenoga..... Bilo je svašta, no za vrijeme poroda nije mi palo na pamet vrištati i derati se. Zaista sam se trudila svu snagu iskoristiti za tiskanje i petnih žila i nisam uspjela do kraja obzirom na ručno istiskivanje po trbuhu doktorice. Moram priznati da mi cijelu godinu nije palo na pamet tako skori drugi porođaj. No optimista sam po prirodi i to sam shvatila kao prirodan čin koji su prolazile milijarde žena kroz ljudsko postojanje. Rečenica je da je porod najveća moguća bol koju čovjek može istrpiti uvijek mi je bila u glavi, i svjesna sam da to nije ništa olako. Zaista bih voljela drugi porod obaviti s epiduralnom, zbog iskustava žena s mnogo manjom boli. Porod i boravak u bolnici bez obzira na mnogo veći broj teškoća, problema i boli od ugode, ipak mi je danas slatka uspomena. Sve je to prošlo, a ja danas uživam u svom dečku. Čekamo drugo djetešce, i pretpostavljam da ću opet ići roditi u Merkur.

Ovaj mail nije upućen osobno nijednoj forumašici, samo sam željela na ovaj način podijeliti i svoje iskustvo koje je bilo teško, bolno ali i slatko.

(Još jednom - ako netko ima želju, mogu napisati kompletno iskustvo poroda).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam bila nekoliko puta na pregledu kod doktora Podgajskog u Merkuru i bio mi je čisto ok. Nije da sada nešto previše objašnjava, ali pretpostavljam da je to zbog pune čekaonice žena.Sve u svemu sve pozitivno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tek sam sad procitala sva vasa iskustva i ne mogu vjerovati koliko su razlicita od osobe do osobe iako se radi o istom mjestu,istim doktorima..
    ja sam negdje na forumu isto pohvalila merkur.iako,mi se nisu svidjeli ni dr.Zmijanac zbog jako bolnih pregleda kod nje iako je ona bila ok sto se tice savjeta i ostaloga,a pogotovo ne dr.Podobnik s kojim nisam imala nikakve veze srecom,nego sam nazocila njegovom svakodnevnom izderavanju na sve oko sebe,oces rodilje,oces sestre.brr kako je taj bio los to je strasno.
    vidim da nitko nije pisao o nikakvim iskustvima s dr.Loncarem?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i...moja prijateljica ide kod dr.Podobnika privatno u ordinaciju na gi preglede i stalno sve super o njemu,on je naj
    ja sam ga prvi puta vidjela u bolnici i bio je nehuman.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zg franka prvotno napisa
    Ja nisam imala nimalo lak porod (prvorotkinja - dečko 4170 g, 53 cm), na dripu, tiskanja trbuha, trudove koji su s prekidima trajali gotovo 2 dana.... (ako želite mogu ispričati priču svog poroda). Ispucala bez obzira na rezanje uzduž i popreko, nisam mogla sjediti 2 mj., žuljevi od izdajanja, kefal hematom na glavici malenoga..... Bilo je svašta, no za vrijeme poroda nije mi palo na pamet vrištati i derati se. Zaista sam se trudila svu snagu iskoristiti za tiskanje i petnih žila i nisam uspjela do kraja obzirom na ručno istiskivanje po trbuhu doktorice. Moram priznati da mi cijelu godinu nije palo na pamet tako skori drugi porođaj. No optimista sam po prirodi i to sam shvatila kao prirodan čin koji su prolazile milijarde žena kroz ljudsko postojanje.
    franka, napisi pricu s poroda ako zelis, naravno
    htjela bih prokomentirati ovo sto si napisala o svom porodu. nazalost, to je bio tipican interventan bolnicki porod, koji je svjetlosnim godinama daleko od prirodnog poroda kakav nam je priroda namijenila i za kakav nas je opremila. drip, lezanje, nemogucnost kretanja, bez bliske osobe i privatnosti, tiskanje trbuha, rezanje... sve su to procedure koje su tvom porodu oduzele prirodnost i slicnost s porodima koje su zene milijunima godina uspjesno prolazile, po 10-20 puta u zivotu.

sto se tice pucanja, nisi popucala usprkos rezanju, nego dijelom upravo zbog rezanja, a takodjer i zbog dripa, tiskanja trbuha i lezanja. da nisi imala drip koji te tjerao na tiskanje onda kada jos medjica nije bila dovoljno rasirena, da si stajala ili bila u nekom slicnom polozaju, da su ostavili tvoj trbuh na miru, bila bi sasvim drugacija prica. ali, to je jos uvijek svakodnevna praksa i realnost u nasim rodilistima... :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na koji nacin se radi carski rez u Merkuru: klasicno (rezanje trbusnih misica) ili Misgav Ladach (razmicanje trbusnih misica)?
    Ima li Merkur jedinicu za prijevremeno rodjene bebe (NICU)?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kad čujem riječ Merkur sva se naježim.istina,tamo sam rodila prije 6 godina,i žao mi je što tada nije bilo Rode,vjerujem da bi bebaču i meni bilo drugačije.ovako - vrlo gorak okus u ustima.

iskreno se nadam da su se stvari tamo promijenile na bolje i da je doktor K u penziji.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dr Krčmar?

Je u penziji, ali je preko ljeta bio u trudn. ambulanti. Kaže da je savjetnik. Jako grub pregled.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure još nisam rodila i nadam se da i neću još 8 tj. Već 4 tj. ležim Merkuru jer sam otvorena, primljena hitno, živa frka no to tu nije tema. Uglavnom jako sam zadovoljna. Trenutno rade sa smanjenim kapacitetom al silno trude, niti na jedng doktora se ne mogu požaliti, neki se pričljiviji pa simpatičniji a drugi mrki, naizgled arogantni al se stvarno brinu o pacijentima. bebe koje se rode prerano sele na rebro a ako prije skuže da su moguće veće komplikacije sele trudnicu u petrovu.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da,mislila sam na Krčmara..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sanja-m prvotno napisa
    Na koji nacin se radi carski rez u Merkuru: klasicno (rezanje trbusnih misica) ili Misgav Ladach (razmicanje trbusnih misica)?
    Ima li Merkur jedinicu za prijevremeno rodjene bebe (NICU)?
    meni su ga napravili klasicno. Rezali su, a da li rade razmicanje i da li imaju NICU neka kazu koji znaju. Ja ne znam.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja mislim da ih šalju na Rebro.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kakva su vaša iskustva sa dr. Lederom?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Brrrr... Užasna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene su svaki put na Merkuru pregledavali u ginekološkoj ambulanti. Sestra mi je rekla da se doktor može izabrati kada se pređe u trudničku ambulantu, ali nisam uspjela pitati od kojeg tjedna se trudnice pregledavaju u trudničkoj? Ja sam sada trudna 18 tjedana, a htjela bih da mi tamo netko vodi trudnoću? (UZV mi je radio dr. Duić).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa ja mislim da ti je tamo svaki doktor ima svoj dan kad je dezuran, pa mozda da onda preglede i kontrole uvijek obavljas taj dan u tjednu. Iako...nemam pojma kad prebacuju u trudnicku ambulantu. Ja sam svoju trudnocu vodila kod svog ginica u domu zdravlja, a u Merkur sam stigla pocetkom prosinca, u 33 tjednu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Brrrr... Užasna.
    Eci, nadam se da na kraju dotični nije bio na porodu?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije, na porodu je bilo super, bila je neka mlada doktorica. On mi je radio kiretažu nakon prijašnje T.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

za Ledera sam čula da je divan - kad mu se dolazi privatno.
    mene je dvaputa pregledavao u trudničkoj,i gledao mi plodnu vodu.mogu samo reći da su mi to naneugodniji pregledi u životu.
    sigurno ima i cura s pozitivnim iskustvima.

haharica

Početno

Curke, evo ja sam u 31 tjednu tudnoće i cijelu trudnoću mi vodi dr Podgajski iz Merkura i ja moram reć da sam pre zadovoljna s njim, ali naravno zanimaju me i druga mišljenja. Da li netko ima neka iskustva s njim i kakva?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koji dan je dr. Podgajski u ambulanti?
    Imala sam ga prilike vidjeti par puta i učinio mi se je sasvim ok.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haharice, jel ti to kod Podgajskog ideš privatno ili odlaziš na Merkur? Mene svaki put na kontrolama na Merkuru pregledava drugi doktor i to mi se ne sviđa. Voljela bih da sam kod jednog - pa do kraja. Sestra mi je rekla da se doktor izabire u kasnijoj fazi trudnoće, samo ne znam od kojeg tjedna oni računaju kasniju trudnoću!!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Podgajski - jako dobar doktor, zna, pristupačan, nesklon nepotrebnim medikamentima.

Ne sjećam se koji dan radi u ambulanti.

Oni u pravilu vode trudnoću od 35. / 36. tjedna, ako je sve uredno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je obe trudnoće vodio Duić i bio je ok. Na prvom porodu je bila dr. Zmijanac i bila je odlična!! Na drugom porodu mi je bila kćer od dr. Podobnika - ona mlada plava zgodna. Nemam zamjerki, mada je 90% posla napravila babica.

haharica

Početno

Meni dr Podgajski vodi trudnoču od prvog dana jer sam se došla konzultirati kod njega šta da napravim jer sam ostala trudna pod pilulama i nisam znala dal smijem zadržati trudnoču. On inače ima ambulantu ponedjeljkom i ja stalno idem kod njega i nikad nisam išla u trudničku ambulantu. Ja sam prezadovoljna s njim al me zanimalo da li netko ima nekakvih iskustva s njim...

haharica

Početno

Tito, ja ti idem kod njega u Merkur, nikad nisam bila privatno. A jel on ima svoju privatnu ambulantu? Iskreno i da moram ići privatno ja bi išla jer sam oduševljena njime, al nisam imala pojma da se može ići i privatno kod njega...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam da li Podgajski negdje radi privatno. Ma, ja sam u nekoliko navrata bila na Merkuru srijedom i svaki put je radio drugi doktor. Nazvat ću bolnicu i pitati... iako mi je sestra rekla da sve ovisi o tome koji doktor se spusti u ambulantu. Možda je zbog ljeta i godišnjih odmora raspored bio poremećen. Jedino znam da postoji raspored doktora za UZV.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je na porodu bio Dr.K. od kojeg mi se dizala kosa na glavi, samo me jednom došao pregledati i iza toga je bilo puno krvi, da su ga i sestre upozorile, pa se više nije pojavio, već me porodio specijalizant o kome mogu reći sve naj, naj, ali najgori dio mi je bio na odjelu, od nedonošenja djeteta, do natezanja za stavljanje u inkubator zbog žutice, do neljudskog odnosa prema rodiljama hoćeš pedijatrica ili sestara, svejedno. Nadam se da se u međuvremenu sve promijenito. To je bilo prije 5 godina.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa
    ali najgori dio mi je bio na odjelu, od nedonošenja djeteta, do natezanja za stavljanje u inkubator zbog žutice, do neljudskog odnosa prema rodiljama hoćeš pedijatrica ili sestara, svejedno. Nadam se da se u međuvremenu sve promijenito. To je bilo prije 5 godina.
    Ja probala, pa više ne bih kod nas! Sljedeći put palim u Austriju!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure mene stvarno zanima koji dan dr. Podgajski radi dole u ambulanti u Merkuru.
    Da li mi može koja konkretno odgovoriti ? Uskoro moram na kontrolu...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dr. Podgajski je u ginekološkoj ambulanti ponedjeljkom. Na početku trudnoće sam kontrolirala kod njega hematom. E sada postoji i neka trudnička ambulanta za koju ne znam koji dan je P. tamo. Najbolje nazovi sam Merkur

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

OK. Hvala ti na informaciji!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam u Merkuru bila zadovoljna s doktorima(dr.Skalak, dr.Kovačević, dr. Leder, dr.Zmijanac)...ali babice u dječijim sobama su :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pozdrav svima, javljam se prvi puta. Prije 3 mjeseca rodila sam prekrasnu curicu, i porod je obavljen u Merkuru.
    Trudnoću sam vodila kod privatnog ginića, a u bolnicu sam počela dolaziti na pregled 2 tjedna prije poroda.
    Na porodu mi je bila dr. Stasenko i bila je odlična, puna razumijevanja i podrške, ali sav posao je radila babica. Po trbuhu mi je skakao dr. Balenović, on mi je bio koma, dok sam bila na dripu nervozno mi je vikao da se ne derem jer da to šteti bebi. No u onim bolovima mu nisam imala snage reći da u principu pravilno dišem, samo što pri izdisaju ispuštam i zvukove jer mi je tako lakše. Jedina pozitivna stvar kod njega je bila kod šivanja, bio je jako nježan i nisam apsolutno ništa osjetila.
    Muž je bio sa mnom na porodu i to mi je jako puno značilo, puno mi je pomogao.
    Smještaj je bio odličan (dvokrevetna soba), a sestre su bile OK. Neke više neke manje. Iako mi je veza u bolnici bio prof. Ciglar (šef ginekologije), neki su se prema meni ponašali super, a neki kao i prema svima drugima.
    U svakom slučaju, čak i da pri sljedećoj trudnoći neću imati nikakvu vezu u Merkuru, ponovno ću ići tamo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uskoro bih i ja trebala u Merkur na porođaj, pa mi je tvoj post vrlo ineresantan.
    Jedino mi se ne sviđa što su ti uvalili drip(ne znam da li si ga mogla odbiti?) i što su ti skakali po trbuhu.
    Najviše mi je drago što ti je bila dr. Stasenko; kad bih mogla planirati i birati, ona bi bila moj izbor!
    Kada si rodila; možda naletim na nju? Mislim koji dan.
    Želim ti brzi oporavak i čuvaj svoju bebicu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rodila sam u utorak popodne, ali stvarno ne znam kad ona radi. Probaj pitati, možda postoji šansa da se dogovoriš da ti ona bude na porodu.
    Kaj se tiče dripa, morali su mi ga dati, prenjela sam 6 dana i u principu ni taj dan nisam trebala roditi, ali su ipak odlučili da ostanem u bolnici, probušili mi vodenjak i dali mi drip jer trudova uopće nije bilo. Malenoj se očito nije žurilo van
    Skakanje po trbuhu na kraju krajeva i nije bilo tak strašno, možda bi mi i duže trebalo da ih nije bilo, ovako su bila dovoljna samo 4 truda (dva dobra, a dva kriva - u glavu) da malena izađe. Sve je trajalo 5 sati (od trenutka dobivanja dripa, pa do izlaska bebe).
    Moj ginić mi je poslije rekao da su me baš "fino" zrezali, ali nakon mjesec dana sam se skroz oporavila.
    Želim ti brz i ne jako bolan porod (traži epiduralnu ODMAH, ja sam budala glumila hrabrost i na kraju prekasno tražila) i dobre doktore i babice. Kaj čekaš, curu ili dečka?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čekam dečka. Mogao bi svaki dan iako mi je termin za kojih 10 dana.
    Što se tiče dripa,ja ti ga ne volim jer mi pri prvom porodu nije ni trebao ni pomogao,samo me još više boljelo.
    Što se tiče epiduralne,skeptična sam prema njoj jer povećava šanse za carski.
    Uglavnom,nadam se što prirodnijem porodu,a na trudove i bolove sam spremna; već znam što me čeka.
    Jedino što ne znam je osoblje i njihovi stavovi. No nadam se da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Teško mi je reći kakvi su stavovi i ponašanje osoblja, jer je meni veza bio šef ginekologije i svi su to znali, pa su se prema meni super odnosili, ali mi se nekak čini da su i prema drugima više-manje isti. Na dan mog poroda je dr. Stasenko bila cijeli dan, i slušala sam ju kak se odnosi prema drugim rodiljama, i prema svima je bila super, kao i sa mnom. Kaj se tiče sestara, ima ih i boljih i lošijih. Jedino kaj mi se ne sviđa to što kad je dijete kod njih, a bude gladno, ako nije vrijeme da ide k tebi, nahrane ti ga, pa ti ga poslije donesu sitog i očekuju da ga staviš na cicu. Ali vjerujem da sam reagirala, da bi mi ju nosili.
    No sad ti je Merkur u preuređenju (rade nove boksove), pa ti se može dogoditi da te pošalju u neku drugu bolnicu ak im je gužva.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko sam shvatila, beba nije s tobom u sobi?
    Nikako mi se ne sviđa da mi donose bebu već uhranjenu sa ne znam čime.
    Želim ga hraniti isključivo iz vlastite proizvodnje.
    Znam da im je gužva zbog preuređenja, ali ne vjerujem da bi me slali nekuda drugamo.
    Nedavno sam ležala kod njih na čuvanju trudnoće, pa možda i to ima neke veze...
    Što se tiče dr. Stasenko, žena je super. Mene je jednom u životu vidjela, i ponijela se kao da sam njena pacijentica godinama! Ma, fenomenalna je!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Već sam negdje napisala svoja pozitivna iskustva iz Merkura pa da se ne ponavljam. Bebe su sa tobom u sobi, osim kad idu na kupanje i prematanje, a to je oko 3 puta dnevno. Ja sam naglasila da ne želim da mi ga dohranjuju i nikad nisu (bar ja nisam primjetila, uvijek je bio jako raspoložen za cicanje kad bi ga donjeli). Samo sve treba reči. Mnoge od nas čudi činjenica da ima puno žena koje žele dohranu, ne žele bebe sa sobom u sobi i sl. Čak mislim i više od nas. Kad sam rekla da želim da beba bude samnom po noći baš su se začudili, ali su poštovali moje želje. Isto tako i pri porodu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zna li netko kako će izgledati nova rađaona?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mene bi zanimala nova rađaona kako se termin bliži

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    zna li netko kako će izgledati nova rađaona?
    Da, i mene ovo zanima..

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja do kraja mjeseca bi trebala roditi u Merkuru, pa ako netko ima friške informacije, ili bilo kakve, ono - od susjede kćer rodila ili od kolegice sa posla nećakinja...

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne kužim nekaj.kaj nije dijete s tobom u sobi ak ti to hoćeš.ja sam čula da je u merkuru rooming 24 h.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    ne kužim nekaj.kaj nije dijete s tobom u sobi ak ti to hoćeš.ja sam čula da je u merkuru rooming 24 h.
    Pa napisala sam da je.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stvarno 24-satni, bez odnošenja na preglede i prematanje, u vrijeme obroka i posjeta?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    stvarno 24-satni, bez odnošenja na preglede i prematanje, u vrijeme obroka i posjeta?
    Odnose ih na preglede, kupanje. Za vrijeme posjeta mislim da može beba biti s tobom ako nemaš posjeta, odnosno ne izlaziš na hodnik. A prematati možeš i sama ako želiš.
    Po noći je s tobom beba. Ako želiš. Ali baš 24h sigurno ne možeš biti s bebom kad je pregledavaju.
    S druge strane, ako je gužva i beba ok otpuštaju i drugog dana od poroda.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E da, ovo su moja sjećanja od prije 2,5 godine. Možda se što promijenilo.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •