XNinči prvotno napisa
baš je blesav
al je super doktor, opet bih kod njega
XNinči prvotno napisa
baš je blesav
al je super doktor, opet bih kod njega
I meni je uvijek bio super. I što je najbitnije- uvijek nečim nasmije pa se žena i opusti prije pregleda.![]()
zadnjih 4tjedna trudnoče išla sam svaki 2 dan na kontrolu..tako da sam kod svakog dr bila na pregledu....i svi su i super....uvijek su imali strpljenja ..sve mi objasnili kako treba..tako da mi je i porod bio super.....svakako drugi put opet idem tamo....
Imam samo pohvale za njih!!!!
meni kuma radi na merkuru, nije roki smotan, vjerujte, taj dobro zna šta radi i kak ženama malo treba...![]()
Vjerujem da Bajadera hoće reći da Roki zna sa ženama. I vjerujem da zna. Bar je uvijek znao šta i kako treba reći![]()
Možda( i )zna što i kako treba sa ženama.Ali to se mene ne tiče i nije me briga.Ono što sam ja iskusila da ne zna sa pacijenticama .Njegove ironični smisao za humor mi baš nije sjeo.Ninči prvotno napisa
a kakav vam je Duić?
jel on porađa uopće?
i dal znate se može dogovoriti s određenim doktorom da te porodi, ili to ide po principu koga potrefiš?
Duić je vrlo temeljit i odgovoran, dosta se bavi znanošću, osim pregleda uvijek voli obaviti i obimne pretrage, ne voli stvari prepustiti slučaju.
Što se tiče komunikacije pomalo je zatvoren, ne priča puno, ali uvijek kaže potrebne informacije, nema baš puno vremena za šalu i zafrkancije (što bi meni npr odgovaralo).
Koliko znam što se tiče poroda, tu nije baš često, ali uvijek preuzima visoko rizične porode koji se najčešće dovršavaju carskim rezom (višeplodne trudnoće, visoki tlak, veliki miomi i sl.).
U svakom slučaju on je liječnik za preporučiti.
Duić je mene porađao, uz dr.Zovka... Duić me malo cvak-cvak ...inače obojica su na porodu bila ok. nemam zamjerki na nikoga iz bolnice Merkur. Osim na pedijatre koji su totalno nepričljivi i zatvoreni,osim jedne plave ženskice koja je super. Na dan kad smo trebali ići doma rekli su mi da moj sin nije prošao screening sluha i nitko mi nije objasnio šta to zapravo znači, onda je dobio žuticu i 3 dana sam proplakala živjeći u mislima da moje dijete ne čuje. Dok nije došla ta plava dr jednu večer u 22 sata k meni i rekla da mi je došla priopćit kako je sve u redu, i da je vjerojatno bilo puuuno plodove vode u uhekima tako da nije prošao taj test al da su ga ponovili i da je sve super, i neka puno cicamo i sutra idemo doma
![]()
iva, a jel ti bio muz na porodu?
cula sam neke price da sad radi radova muz ne moze biti prisutan, a navodno ponekad ne mogu naci anesteziologa (tak da je upitno oce mi dat epiduralnu).
kak zgleda smjestaj? koliko kreveta u sobi, jel bebice na zahtjev mogu odnijeti / donijeti?
rooming in mi nije nesto privlacna opcija, ne radi moje bebe, nego radi tudjih.
Iva je rodila kad i ja (prije 17 mj.), tako da tad ni nisu bili radovi pa je sve išlo uobičajenom procedurom (što se tiče muža na porodu).
Što se tiče anesteziologa, ja sam rodila nedjeljom i nisu mogli do anesteziologa jer je na cijelu bolnicu bio samo jedan dežuran, a on je imao hitnu operaciju. Tako da je to sa anesteziologom kako ti se potrefi.
Meni je smještaj bio ok. U sobi su bila 3 kreveta (ima i par soba sa po 2 kreveta) i dvije sobe dijele wc i kupaonicu.
Bebe naravno mogu odnijeti i donijeti kad ti to želiš. U Merkuru nije onaj 100%-tni rooming in, što meni recimo baš i ne odgovara.
slušajući iskustva mnogih žena nakon poroda, mnogima je potpuni rooming in nakon poroda, naročito ako je bilo komplikacija ili ako je dovršen carskim rezom bio veliki napor, s druge strane one koje su bile u bolnicama gdje ti djecu donose samo na kratko i to u strogo određenim vremenskim razmacima bi im bebcie nedostajale stoga mi se čini idealno neka kombinacija kao u Merkuru da ti donesu dijete kad poželiš
frendica koja je tamo rodila je bila u dvokrevetnoj sobi i kupaonicu uz sobu i bila je veoma zadovoljna
Ma znam da je dobra ta opcija da bebu mogu odnjeti kad žena poželi. Ali meni je u Merkuru recimo bilo koma 2 stvari-
1. kada sam rodila i kada mi prvu noć nisu dali bebu jer su inzistirali da se odmorim. Ne moram ni pričati da do jutra dok nisam dobila bebu, nisam ni oka sklopila![]()
2. kada mi je beba bila na sunčanju dan i pol i mogla sam je doći vidjeti u dječju sobu, ali je nisam mogla ni dirnutiNe moram ni pričati da me je sestra izgalamila kada sam 3.put u danu došla vidjeti bebu, da "šta se stalno šetam, beba je dobro i ništa joj ne fali".
Takve stvari se u potpunom rooming inu ne bi dogodile.
ja sam rodila prije 8 mjeseci i srećom situacija sa sunčanjem se popravila, meni su bebu donosili na dojenje kad bi se probudila i zaplakala, znači otprilike svaka 2 sata. noć nakon poroda je još uvijek ista priča, bila je samnom do ponoći i onda ju nisam vidjela do 6 ujutro, mada ja to nisam baš shvatila kao ultimatum, već preporuku, a kako je malecka bila samnom cijeli taj dan, jer sam rodila rano ujutro, a nisam spavala 30-tak sati, prihvatila sam...
meni je smještaj prije godinu i pol bio super, bila sam u dvokrevetnoj sobi. Što se mm-a tiče nije bio sa mnom na porodu jer ja to nisam baš ni inzistirala,a iskreno nije mi ni falio imam osjećaj da bi mi samo smetao za vrijeme rađanja...
Meni je rooming in u merkuru super i drago mi je s jedne strane što bebu donesu/odnesu kad želiš... meni su malog prvu noć htjeli već ostavit al sam rekla da ne mogu, bila sam rezana i zbilja mi je jako teško bilo hodati i dići se s kreveta...
s obzirom da traju radovi uopće ne znam smije li muž na porod jer se zna događat da u slučaju gužve 2 žene budu smještene zajedno u boks... tužno ali istinito, šogorica je rodila tamo prije mj dana...
da, mene frka jer je jedan anesteziolog za cijelu bolnicu (za noc), pa ako nemre tad doc - nis od epiduralne.
a dam se kladit da se ovim pospanima u nocnoj smjeni ni ne da ici ga traziti ili buditi.
a navodno i radi radova je upitno dal ce muza pustit na porod :/
Kad sam ja rađala nije bila noć, ali je bila nedjelja i također jedan anesteziolog na cijelu bolnicu. I kad je trebao, nije bio slobodan.
meni se ovaj light rooming in baš svidio. dijete je s tobom bez pritiska da tu mora biti ako si potpuno smoždena ili iz bilo kojeg drugog razloga. ja sam npr. imala cimericu koja mi nije izgledala uračunljivo (moguće da su mene prali hormoni). za vrijeme posjeta se nisam usudila bebača ostaviti samog s njom u sobi. radije sam zamolila sestru da mi ga pričuvaju. po noći su uglavnom bebe odnosili u dječju sobu, ali je sasvim ok da i ostanu s vama. mojeg su stalno nosakali sim tam (mozda i zato sto je non stop kakao)
Je li još možeš dobiti njihovu spavaćicu i ogrtač ili moram imati svoju? Mislim, imat ću, ali mi se sviđaju one njihove jer su fino iskuhane i velike.
Vjerujem da se spavaćica i dalje dobiva. Mi smo prije godinu i pol dobivale svako jutro čistu, a po potrebi i češće. Ali za ogrtač prvi put čujem! Sad i mene to zanima! :/
mi idemo opet tamo krajem 5mj ili početkom 6mj...i baš se veselim što ču opet u merkur ići...jako su dragi svi.....od spremačica pa sve do praktikanta koji su tamo.....samo riječi pohvale.....
to je prvi put da se ja veselim da idem u bolnicu i da za sve imam riječi hvale..... :D
Eto, iskustvo od prije mjesec dana. Spavaćice se dobiju njihove, ali morate tražiti čistu svako jutro. Ja jesam i dobila sam ju bez problema. Ogrtač možete njihov, ali koliko sam ja vidjela sve su žene imale svoj. Razlika od prije 1,5 godina je da nemožete više imati svoje šlape, već obavezno njihove (one gumene). Spavaćicu možete imati i svoju, ali ne na porodu, tamo obavezno njihovu, što je po meni i bolje, jer vam je poslije lijepo presvuku.
koji dr te porodio? Ja sam isto bila tamo prije godinu i pol... šteta za ovo za šlape al kaj sad...dani1 prvotno napisa
Bila sam prije dva tjedna i imala sam svoje papuče, a i žena u krevetu do mene. nitko nas nije ništa pitaodani1 prvotno napisa
Čudno, nas su terali da nosimo plastičnjaće i to svi.
koji dr te porodio? Ja sam isto bila tamo prije godinu i pol... šteta za ovo za šlape al kaj sad...[/quote]
Porodila me dr. Podobnik-ica.
evo ja rodila na merkuru prošle godine, prije toga održavala gore trudnoću, a zadnja dva mjeseca svakih tjedan dana bila sam na kontroli pa evo par stvarčica o doktorima... Dr. Podgajski, moj doktor, najbolji na svijetu, da nije njega bilo ni ja ni moja beba ne bi izvukli živu glavu. Dr. Polančec, za njega mogu reći sve najbolje, prije svega je čovjek i prijatelj, uvijek na raspolaganju i uvijek sa smiješkom na licu što uvelike pomaže u teškim situacijama...Dr. Duić, njega svi hvale kao velikog stručnjaka i vjerujem da je, no ja nažalost nemam dobrog iskustva s njim..Dr. Zadro katastrofa, njemu ni mrtva ne bi išla, uopće mu se ne smije čovjek obratiti... Dr.Stasenko, vjerujem da je ona jedna od najboljih doktora u toj bolnici, i što se stručnosti tiče a bome i ljudskosti...Dr. Križić, ona me porodila i jako mi se svidjela, cijelo vrijemem mi je savjete davala, pokazivala kako da dišem, itd., uvelike mi je pomogla, nikad je prije vidjela nisam...o ostalom osoblju isto mogu reći sve dobro, naravno ima nekoliko sestara koje su teške glupače, ali Bože moj, ne može biti sve super
ja se spremam na porod kod njih, tek cu u ozujku na prvi pregled (cca 36ti tjedan)
sto mi sve treba da pripremim u torbu?
Hrpa uložaka, kao prvo. Ja sam si kupila i one jednokratne gačice (meni su super) i to dva paketa (u svakom paketu po 5 kom), ogrtać, čarape,papuče, ručnici, pribor za osobnu higijenu, fen. Za bebu pelene , vlažne maramice, krema za guzu. Nešto za jest i pit poslije poroda (bit češ gladna). Uzmi i vode u bočici da pijuckaš za vrijeme trudova (ako češ hodati moći češ to izvesti). Mob s punjačem, fotoaparat ako ga nemaš na telefonu. Izdajalice ti imaju i oni, pa nemoraš svoju jer ti najvjerojatnije neće niti trebati. I to je to, sve ostalo je po meni suvišno.