Oli- hvala ti, provjerit ću!![]()
Sanja -~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Oli- hvala ti, provjerit ću!![]()
Sanja -~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Mi se vratili u ZG. Danas sam već na poslu i odmah me ulovili na sve strane![]()
Super su vam slikice, ja ću svoje probati staviti kad stignem, pa da i nas vidite.
Oli, uopće ti se ne vidi trbuh na onoj slici kod bazena! A Gab je pravi frajer, baš je veliki.
dobro jutro!
ja radim još danas i sutra :D i onda bježimo iz zg...
mališa sve više brblje - gotovo sve ponavlja na prvi slog, ali prave riječi su nam:
mama
tata
baba - baka, barba
dida
Lili - moja sister
teta
kaka (potiho) - kad mu se kaka
tuta - velika tuta za igranje
tuta maaa - mala tuta za kakanje/pišanje
gage - gaće
puc-puc - prostiranje veša
baaa - bazen, bager (opčinjen je s njim)
ba (s gađenjem) - kakač ili piškica u tuti
maaaa - mali, malo
mamun - majmun
žaa - žaba
pua - maca
klo - klokan
onomatopeja je standardna - znamo konjića, pasića, macu, koku, patkicu, vuka, slona, imitira avion, helikopter
i da, zna raditi ono s prstićem po ustima - brm, brm...![]()
puse svima
Uživajte Magriz u praznicima! Mi ćemo tek za tjedan (tj. 10) dana... Tko će dočekati!
Joj Oli sad si me sjetila.
U ST Doki hoda, a sveki gura kolica, on ih uhvati sastrane i kaže zapovjedno: jaaaaatuuuuu-ja ću. Pa gleda u kutiju i ćiri i kaže : teeeetot-ćeje tot- pokupio dalmatinski-šta je tu
.
kako su genijalni s pričanjem![]()
Otvorio Gab frižider pa sad premeće bočice, teglice... i onda se dohvati male bočice ruma za kolače s onom crnkinjom: pa pkoaže prsom i veli MAMA. Ja njemu ma nije to mama, to je rum. RUM. Pa zalupi vrata.
A ujutro gledamo Dobro jutro Hrvatska: onda jedva dočeka vježbanje pa imitira kako ženske mašu rukama, nogama![]()
Mislim da nam klinci ulaze u najsmiješniju fazu![]()
Mala- daj mi reci kakva vam je noć tj spavanje/dojenje?
ja nista nisam poduzela s tim, budi se jednom kad se doseli u naš krevet i to je tako već duže vrijeme..
radim još danas :D
joj Oli! Doki imitira nogomet, diže nogu i daje gol...a najžešće je kad ide udaritr loptu na podu a onda ide unatrag i kruži oko lopte kao da je hoće naciljat
![]()
A namješta se svaki puta ka'o da će penal opaliti! I onda trči u krug s dignutim rukama i viče na sav glas GOOOOOL!Čisto ludilo!
Tenis imitira tako da obavezno stenje pri "udarcu"!
![]()
Doki pokušava što jače zamahnuti s reketom, tako da to zamahivanje traaaaaaajjjjjjjjjeeeeee ko usporena snimka![]()
daleko mu je najdraže kad u našem zabavnom parku ubacuje loptice za biljar u rupe i trči na drugu stranu di izlazi bijela, nagne se, čučne napola, stavi ruke na koljena i ful ozbiljno gleda šta se događa 8) .
a jedva čekam zimu pa kad krenu biserne izjave i rečenice. stvarno su ko spužva upijaju sve živo. kaže sveki da je iz zezancije nešto opsovala p*** m*** kad je porskao iz kade a on ko iz topa ponovio![]()
Veli mi jedan frend koji ima godinu dana starijeg malca da kad on psuje, onda mu mali veli: Pa tata to se ne smije!![]()
Ivor je za vaše malce mali mutavac![]()
osim mama i tata, nova riječ nam je "koka" 8) i to je to.
mislim, priča on ali na nekom svom jeziku...
Joj,Olivija i Grga tako trči kad pukne loptu sa rukama u zraku i viče gol.
A najbolji mi je kad se nečemu čudi pa kaže ame=ajme!
Sad je već počeo i neke kratke rečenice slagat,i to obavezno zapovjedne-mama,daj bebi cicu!
A i dalje nam je najveća fora tatino ime-begon,a tata se zove Mišel.
A jutros ponavlja tata begon,tata begon,a ja velim tata radi a on meni-u poti!=u pošti! :D
Stvarno su sad jako zanimljivi.Najbolji mi je kad mu ja nešto objašnjavam i onak ozbiljno pričam a on mudro klima glavom kao da sve razumije!
Mala01 prvotno napisa
mi isto ovako..mama, tata, koke, papuče, "da" i "ne"! Sve ostalo je na njenom jeziku i uz pokazivanje prstićem..
Danas sam na godišnjem, u planu je generalka stana :D
Rečenice?! To je nama viša matematika![]()
I još nije skužio kako da izrazi nešto potvrdno, ali "ne, ne, ne" sa mahanjem glavice- TO smo skužili!
*Ivček*- sanjala sam te neki danviše ne znam u kojem kontekstu, ali kad sam se probudila, baš sam se svega sjećala (sad više ne). I s ivorom u trudnoći sam imala vrlo jasne snove kojih sam se sjećala, eto to se valjda ponavlja. Kako si mi ti došla na pamet -nemam pojima, valjda nam nedostaješ
![]()
Jutro! I moji snovi su totalno ludilo! I inače su živopisni, ali u trudnoći otkidaju! Baš sam neke spomenula na "Drugi porod" - vidjela je Snoopy 8) he-he-he možda Ivček predskazuješ trudnoću!
Moram vam se malo pojadati: juečr Gab navalio na "ssssissse" i ne pušta me: od pola 6 do pola 8 tražio je 4 puta po 20-tak minuta, a mene boli za poluditi: em vuče na prazno, em me bradavice bole - tako me je slomio da smo oboje plakali jedno 15 minutaJa se više nisam mogla suzdžavati već smo zajedno ridali: on zbog toga što nema mlijeka, a ja što sam pukla. Baš me je i psihički i fizički slomio. Kad smo se smirili jeo je zajedno samnom iz mog tanjura juhe i špegete
(da mi je to netko prekjučer rekao, mogla bih mu preporučiiti sa napiše SF roman!)
Oli, evo ja kao friška trudnica suosjećam s tobom u potpunosti jer imam sličnih problema... mi smo dojenje sveli na jutarnje, ali i to mi je koma, booooliiii, strašno! jutros se probudio u 5 i hoće cicu i ne popušta. Probala sam ga malo nosati misleći da će se smiriti, ali NE- tvrdoglav do boli! I na kraju sam popustila, brojala zvijezde od boli kad je primio bradavicu.
ajme cure.
![]()
jutros je Dokiostao s mojom nonom i tetom - došao je jučer popodne u Bol na 2 dana, svi ga poželili, i kako je samo jecao, vrištao kad sam otišla. još otvoreni prozori,čula sam ga cijelo vrijeme dok sam silazila niz stepenice...mama, mama,mama
![]()
![]()
![]()
Joj, SnoopyTo je strašno kako su nas željni! A moj još tako onda plače kada se rastanemo s nećacima, bakom... Voli da nas je puno na okupu :/
Oli, Mala -malim cicarošima, a vama ~~~~~~~~ da izdržite
Snoopy -tako i F zna plakati kad me vidi da idem i pogotovo ako je pospan...
cure moje, ja radim još 5 sati!!! sutra idemo po novi auto srediti registraciju i papirologiju i u subotu ujutro palimo na more... idemo malo na lošinj, pa onda F i ja kod mojih u rijeku na 15ak dana, a mm na posao...
puse svima...
~~~~ za sve koje žele još jednu bebicu![]()
Magriz! Joj kak ćete se guštati u novom velikom autu! I Franu će biti zanimljivo!
Lijepo se odmorite i provedite.
Zašto nigdje ne piše da je dojenje u trudnoći tako bolno?
Ja to stvarno nisam znala.. baš mi je žao, izdržite![]()
Možda se tijelo tako brani i daje znakove pa to i nije preporučljivo u trudnoći, kao što neki savjetuju..ne znam, tako mi sad to dolazi..
Magriz :D uživajte!
Stvarno su nas željni. uh jedva čekam doći doma :D :D
tako mi je nekako ozbiljan i veliki ovih zadnjih par dana. jučer je ljepo samnom za rukicu šetao, ko pravi veliki, prije bi znao nakon 2 metra stati da ga uzmem a sad, pravi frajer.
Pa znala sam da će biti bolno: dva su tu "problema" 1. što su bradavice radi hormona super osjetljive (MM ih nije smio dotaknuti ni u 1. T), a 2. je probelm kojeg neke žene imaju, a neke nemaju, pad proizvodnje mlijeka. Točno osjetim da ga imam manje nego prije koji tjedan... :/ Ah, preživjet ću. On se toliko veseli cici, da nemam srca smanjivati još više. Bude bolje danas!bubica27 prvotno napisa
Biti će tu svašta i kad rodim...
Da, strašno nešto... kao da su mu sve lađe potonuleOlivija prvotno napisa
uopće nisam očekivala takvu reakciju... ali tješim se da oni još u ovoj dobi brzo zaboravljaju tako da ujutro nije loše volje i nije da me neće pogledati i tako to.
Mi ćemo do nove bebe probati skroz ukinuti tu deliciju "cicu", ali vidjet ćemo hoće li nam to uspjeti.
Stigle prve dvije majičice rodine, sunce mamino i pletneni, i prekrasne su mi :D :D
magriz, hvala ti od srca![]()
ja gotova, pičim doma :D
aj baš mi je drago da ti sviđaju...snoopygirl prvotno napisa
![]()
uslikaj nam Dokija u njima da ga vidimo koliko je
Da, da! Sli-ke! Sli-ke! :D
A evo i mene opet kasno,kao i uvijek,pa se nikada ne uključim ni u kakvu raspravu ili razgovor.
Joj,cure trudnice i dojilje istovremeno,baš vam nije lako.Vidim ja kako je ako Grgi nedam cicu isti tren-to je takav plač tužan i žalostan,ne može se slušat.
Dogurat ćete vi još do tandema,pa ćete onda guštat u troje![]()
A Grga se toliko obožava kupat da ga svaki put skroz plavog od hladnoće izvlačimo iz vode,sve mu usnice budu ljubičaste,grozno.Sad je otkrio nove gušte na kupanju-skakanje u vodu.Počeo je prvo po malo,od mene ili mm-a a sad se već popne na zadnju stepenicu kako se ulazi u vodu i sa nje se odgurne i skoči u vodu.Ili mu ja ili mm držimo ruke a on se stane na njih,odgurne i skok u vodu!Skroz nas iznenađuje.To radi sa plivalicama,naravno,nekako nas je strah ostavit ga bez njih u vodi.
Mi imamo sreće jer nam je Korana na 2 minute od kuće a Mrežnica na 5 minuta.Imamo još rijeke Dobru i Kupu ali to nam je već malo dalje.Uglavnom,baš si mislimo kako imamo sreće da živimo tu di živimo!
Bobaibeba - baš vam je lijepo! Mi baš nemamo nikakav gušt na Jarun koji nam je pod nosom... ALi još jedan tjedan pa gibamo na more!
Meni se čini da Gab neće biti tako hrabar: nema veze, neka samo toća guzu u plićaku.
Jučer smo se našle Mala i ja s klincima: oboje su preslatki: Ivor priča li ga priča - sve zvuči kao prava rečenica, ali ga se ama baš ništa ne razumijeA Mala je baš lijepa trudnica (dobro i inače mi je zgodna ženska, ali sada ima ono nešto)
![]()
hehe tnx Oli! Da, sada imam bebu u bušii jedno trčkaralo kraj sebe.
Meni je isto baš bilo lijepo da smo se vidjele... sjetila sam se onih dana kad smo se nalazile u CH sa bebačima koji su samo nepomično ležali (ili sjedili) u kolicima, a vidi ih sada :shock:
Ja MM cijelu večer prepričavam kako se Gab lijepo služi onomatopejama i kako zna oponašati puno životinja![]()
A najslađe mi je kako zapovjednim tonom zove "mama!"To mi je za umrijet od smijeha. I zna pokazati gdje je beba
pa baš je mudrica mala.
Joj, zaboravila sam vam reći kako se Ivor prima za pišu kada ga pitaš di je "pipa"!Ali nitko mu to nije pokazao, već imamo neku slikovnicu u kojoj je slika prave, najobičnije slavine iliti pipe, i MM ga pitao jedan dan da pokaže pipu i dijete se primilo za pišonju... pa sad vi recite kako radi dječji mozak.
Eh, da Gabove onomatopeje! Prijepodne provodi s tetom u parku s manje-više istom ekipom dječaka i djevojčica sličnog uzrasta. Ima tu jedan Josip i njegov par godina stariji brat Mario. A Mario fasciniran Gabvoom kolekcijom zvukova sad stalno nuka svog brata da i on tako, pa isputuje tetu kako to Gab zna a Josip ne znaA što su ti klinci!
Gab gledao nekidan MMa kako piški pa je bio sav u čudu!
:shock: x 100000000000000000000000000magriz prvotno napisa
Više definitivno nisu blizanci!
Vodenjakdi si ti draga? Ljubi Marina, nadam se da se vidimo na kavici u 11tom misecu :D .
Napisala sam fini post jučer i onda mi se javila neka smetnja s forumom i vidi sad ga nema.
Majice još čekaju na pranje,Doki je bio par dana doma pa sam zapustila sve poslove i posvetila se njemu :D . šišala sam se, na dosta kraće, repić jedva skupim, i nema te pojma koje olakšanje. friz je super, gotov za koji tren :D
I dokia smo dosta ošišali, prevruće jefali mi ona kosica.
Doki još zna pitat di je? onda odgovori eviiiii jeeeee! obožavam to njegovo evi je.
mm brata žena čeka treću bebu :D . ima dečkića 5 godina, curicu 2.
mm tetka čeka petu bebu:D (ona je jadna izgubila blizance u visokoj trudnoći i curicu od 4 godine
) obitelj nam se vido širi i sad svi čekaju mene
.
puse svima![]()
Po svemu sudeći, ja TRUDNA! :D :D
(više na temi na Potpomognutoj).
taman sam misla curama stavit link. uh, baš si me razveselila, nemaš pojma! želim vam preljepu i ugodnu trudnoću. Jooooj prekrasnooooo :D :D
Cure moje, PRESRETNA SAM!
Danas se vratila na posao, tu panika, katastrofa.. svi izvještaji sje*, uprava "presretna", i sad ja to narihtavam. Nije mi neka atmosfera..![]()
Mislim da sutra idem dr i tražim bolovanje dok srce ne prokuca.. Grr..
Ajme Sanja!!!!!!!!!! Kako si mi uljepšala dan, nemaš pojima. Želim ti da sve prođe ok i da se zadrži... jer ako je netko zaslužio trudnoći, onda ste to stvarno vi (baš ću reći MM jer on zna TM pa će mu isto sigurno biti drago).
I odi odmah na bolovanje, ne čekaj ni malo.
Pusa velika![]()
SANJA, puno sa mislila na tebe proteklih dana, bila tužna ...
No, nakon čokoladine nevjerojatne trudnoće sklona sam vjerovati da svakog čeka neka posebno sretna beba. Ja u čuda vjerujem![]()
![]()
![]()
Dobra, jel da? 8) morala sam malo promijeniti i staviti neki "ljetni".Olivija prvotno napisa
Evo nekih novih morskim slikica kojw sam stavila na web http://www.flickr.com/photos/ivorb/ pa pogledajte kako je I. narasao 8)
Super su sličice!
Ja sam noćas postala poluteta! Moj najdraži bratić je dobio lijepog sina Bartola![]()