rado bismo svi mi tako, ali pločice koje su tako kalibrirane da ne trebaju fuge - koštaju!
PUNO koštaju!
JAKO PUNO koštaju!
rado bismo svi mi tako, ali pločice koje su tako kalibrirane da ne trebaju fuge - koštaju!
PUNO koštaju!
JAKO PUNO koštaju!
Gledala sam još prije (dok nismo bili ni blizu sređivanja kupaonice, znači da nisam dovoljno ni obraćala pažnju), ali uvijek bi mi u oko upale neke od takvih pločica koje su na sniženju. I moj brat je sve pločice u stanu radio bez fuga i isto ih je kupio na sniženju, Vjerojatno se da naći nešta prihvatljivo.
Meni fuge idu na živce još od vremena kad nisam ni znala da postoje pločice koje se mogu stavljati bez fuga. Jer mi je koma to čistiti (imam psa u kući pa svi znaju kako fuge s vremenom izgledaju). Još sam u starom stanu imala neke svijetle fuge i svaki put sam ih morala ribati sa onom malom četkicom. Koma! Mislim da bih dala i zadnju lipu samo da to više ne moramU novom stanu sam bila pametnija pa sam svagdje gdje imam pločice stavila linoleum
Nije ni malo lijepo riješenje, ali mi je praktično
![]()
Ponavljam pitanje u nadi da će ga sada netko i doživjeti...Ora prvotno napisa
Ima li netko iskustva s ovim panelima - Respatex, jeste li to ikad vidjeli uzivo?
Zvuci dobro, nema fuga![]()
Kupili za na zid bijele fuge, a za pod bež(bahama se zovu), apri, hvala još jednom za pomoć![]()
ne treba izolacija (ne znam nikoga da je stavljao)Ora prvotno napisa
ja moram ovo napisati, iako sam već dosadna svima, a najviše MMu![]()
dakle one moje fuge što su mi na žutim pretamne, još ih je jedno stručno žensko oko vidjelo i reklo da izgleda kao da nisu iste na svim zidovima :/
nije valjda da mi se desila loša pošiljka pa da su iz različitih vreća različite. ili ih je majstor različito zamješao :shock:
lutonjica , boje u kupaonicama su ti uistinu prelijepe. Ova zelena me oduševila. Odmah sam ju zamislila u svom malom wc-u. Savršeno bi izgledalo.
Jučer sam čim smo došli s mora uhvatila mm-a da vidi, ali njemu se ne sviđa zelena boja :/ . Budući da će to biti njegova kupaonica, mora mu se sviđati boja, jelte. Sad smo dogovorno na nešto s crvenim. Ja hoću da ta mala kupaonica bude neke žive boje. Da bude vesela.
Ona je skroz mala, 1,5m2. WC ravno kad uđeš i desno umivaonik. Stavit ćemo ugradbeni wc kotlić i iznad ormariće. Tako da planiramo staviti pločice samo na dio iza wc-a i oko umivaonika. Ostalo bojamo zid bojom.
Što bi bilo dobro s crvenim a da paše u malu kupaonicu?
Za veliku kupaonicu ćemo svakako staviti mozaik u kadu, onaj skroz sitni. I ovaj lutonjičin mi je super, ali mislim da nam bolje ide skroz mali.
Još jedno pitanje: da li se može wc premjestiti na zid pokraj postojećeg, kako s vertikalom? Jel' to ključna stvar? Ako ne može, onda će nam wc i bide biti nasuprot ulaznih vrata što mi je malo bez veze. :/
evo naseg kupatila nedavno zavrsenog :D
jako sam zadovoljna, mm je radio sve,
moj tata je radio cevi.
ideje su moje, i rucni radovi, prozor, korpa, zavesica.
http://i18.photobucket.com/albums/b1...vokupatilo.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b1...gledsvrata.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b108/djuma/lavabo.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b1...otuskabine.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b108/djuma/prozor.jpg
http://i18.photobucket.com/albums/b108/djuma/hamper.jpg
Dekupaž si sjajno izvela 8) ! Kako si samo uspjela naći salvete s motivima u nijansama boja pločica?! :shock:djuma prvotno napisa
![]()
to su motivi iseceni sa tkanine za zavesicu,
one ispod lavaboa!
Evo moje "ženske" kupaonice u kojoj uživam već drugu godinu i još uvijek mi nije dosadila..
http://public.fotki.com/lavica/stan/kupaonica/![]()
djuma, lavica, kuponice su vam skroz slatke i neobične. Svaka na svoj način.![]()
Lavice, prekrasna je! No, kako se muški dio obitelji pomirio s pink kupaonicom?
Pa jedan je pretpostavljam, nema se vjerojatno snage buniti od njih 3.Dream prvotno napisa
![]()
Eto odgovoraivancica prvotno napisa
![]()
Ha ništa,čita sportske okružen cvjetićima,a i pogled na svijet mu je ružičast 8)
Mi imamo dvije kupaonice. Za gornju je MM birao pločice i te su crvenkasto roze. Za donju sam ja birala pločice i te su tamnoplave. Ja ne volim rozu boju. MM ne voli plavu. Što to govori o namaDream prvotno napisa
.
čini mi se da lutonjica i ja imamo iste pločice :/ , ja imam iste narančaste u kuhinji, a u kupaonici žute s bež, isti je mislim proizvođač koliko mogu vidjeti sa slika.Ok su za održavanje, nisu presavršene jer ih tu i tamo morate uglancati, al obzirom da kod nas to mm radi nije problem![]()
Hajde da ovdje pitam da ne otvaram novu temu.
MM kaže da ove pločice što se postavljaju bez fuga ne zna baš svaki majstor postaviti (pogotovo ne kvalitetno). Apri bi mi mogla reći je li MM u pravu ili nije?
I ako imate kojeg dobrog, pouzdanog, a ne preskupog majstora koji zna postaviti takve pločice, molim vas preporuke na PP!![]()
Drage forumašice...
Pod HITNO trebam dobrog KERAMIČARA!
Našla sam jednog koji je super, ali računa apsurdno previše...
Molila bih vas preporuke na pp.
ima li tko saznanja gdje se mogu kupiti vanserijske tuš kabine..
i po kojoj cijeni jer bi nama trebala 70x100
čeznem za tim da maknemo kadu..
:/
Ora, daj pliz ako si dobila koju preporuku za keramičara, proslijedi mi jer ja još nemam ništaA radovi se bliže....
Evo konačno naše novo kupatilo. Kako sam več pisala, "veliko" je 1,20x2,20. Mi smo jako, jako zadovoljni, ali da bi se to potpuno razumjelo trebalo bi vidjeti slike prije, a to nemamo...
eto mene i na kupaonama...
i to nas čeka.
sve vaše su mi preslatke, svaka na svoj način.
kako vam se čini moja ( možda luda ) ideja da jedna kupaona bude zeleno siva?
ili kao druga opcija - ljubičasto siva?
bijele na zidu na kojem su dijelom bijele, a dijelom lila plocice. ima i jedan stupac šarenog dekora. podne pločice su tamnije sive s antracit fugom.
Koja boja pločica je zahvalna za pod kupaonice?
Nije problem ako se vidi prljavština, ali me smeta da se vidi svaka dlaka.
Ja bi na zid pistacia zelene i bijele. Da li bi uz to mogle nekve smeđe na pod?
Gdje ima rasvjetnih tijela za kupaonice? Sve sto sam vidjela mi je bljak.
Meni su dosad najzahvalnije bile tamno plave, ali to ti sad ne paše.
Ne znam, sad imam tamno sive i mislila sam da će biti odlične, ali se ipak jako vidi (bijela) prašina i mačci koji se skupljaju.
Na bijelima se pak vidi crna prašina.
u jednoj imam svjetlo svjetlo sive - skoro bijele, a u drugoj tamnije sivo- smeđe i zapravo ne znam koje su mi praktičnije - ništa se živo ne vidi na njima...zaboravim ih obrisati tjednima![]()
misliš kako se ne vidi ili kako ih zaboravim obrisati
nemam pojma, samo sam otkad smo se uselili (prije tri mjeseca) skužila da sam ih imala potrebu obrisati onak 3 putadok sam u prijašnjoj kupaonici stalno nešto imala potrebu glancati. možda zato jer su dosta hrapave površine, imaju onu foru kao kapljice vode.......ili sam ja očoravila u međuvremenu
![]()
Zapravo jednostavno - prema mom iskustvu najbolje su neke s uzorkom mramora (nikako jednobojne, mat imam na podu, na zidovima glatke) i to je to. Mi smo takve stavili prvo u vikendicu, pa kad su se dobro pokazale, odabrali i za stan. Imamo sivoplave na zidovima i zelenoplave (sličan uzorak) na podu. Isto se baš ne vidi prašina i mrlje, zadovoljna sam. Ništa ekstra, ali je ok. Na zidnima se ne vide mrlje od kamenca, ali zato su slavine sev zakrečenei silom prilika svake 2-3 godine mijenjamo kupaonsku slavinu jer je kamenac pojede iznutra, bez obzira na Cillit, ocat i slično.
Još malo o pločicama: ja bih rekla da je za primjećivanje mrlja jako bitno i svjetlo (dnevno i umjetno).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.01.2011. at 14:09
Ustvari, općenito mi nije jasno kako mi se u novom stanu vidi toliko prašine :/
Da mi je bar malo oćoraviti, bar dok sam doma.
Velim ja - to je do svjetla, ako imaš velike prozore, puno svjetla ulazi. Meni se jače vidi prašina otkad smo ugradili novu stolariju (pa su veće staklene površine). Nema veze... Offt. Nemoj si željeti da oćoraviš zbog prašine u stanu - jučer sam dala napraviti nove naočale, a to veselje košta 2.630,00 kn + 10 dana čekanja....
da, dosta je bitno da nisu jednobojne jer samim time se toliko ne vidi, a stalno ih glancati, budući da su ipak na podu - nema baš nekog smisla. kad su jednobojne, sigurno se više vidi i stalno imaš osjećaj da su zmazane, a zapravo nisu baš toliko da ih se stalno briše.
što se tiče svjetla - tamo gdje imam svjetlije pločice je samo umjetna rasvjeta, a gdje su tamnije je prozor, pa i prirodna - i to je dobitna kombinacija![]()
Ja u jednoj kupaonici imam na podu crne, s crnim fugnama. Svjesno sam ih odabrala iako sam znala da ću ih sigurno morati stalno glancati. A sada, nije uopće tako prestrašno. Najgore je kad klincima šprica pasta dok peru zube, vide se te točkice. Prašina se vidi, osim ako dugo ne usisavam. A usisavam koliko i cijeli stan, dva puta tjedno pa je čist, skroz podnošljivo. Ni ne stigne se previše nakupiti. Imaju kao neku strukturu, rebrastu, nisu skroz glatke. Na zidu su bijele, raznih veličina, od mozaika do onih 40x60cm. I skroz super izgleda. Održavanje odlično.
U malom kupatilu su na podu i jednom dijelu zida srebrne, a jedan dio imam skroz lude pločice, uzorak novina, koji se spaja bez fuga pa izgleda kao da si stavio isječke novina ispod stakla. Održavanje fantastično!
Ivke, ja bih na pod ili bijele ili smeđe, ali onda pazi na boju namještaja i polica u kupaonici, da ne ispadne prešareno.
Posljednje uređivanje od ivancica : 26.01.2011. at 15:51
ivančice,
imaš neku fotku "novinskih" pločica?
Pločice su španjolske, Peronda- linija newspaper. Ne pitaj za cijenu kvadrata- biber teški-ali trebala sam malo, pa nije ispalo tako strašno.
Evo otprilike ovako bi to izgledalo:
http://www.arsceramics.ru/assortment...nda/newspaper/
ili ovako:
klikni na sličicu:
http://www.valuefloorsdirect.com/ind...oducts_id=3092
bila sam neki dan kod frendice koja u kupaonici ima parket
pločice su samo oko wc školjke i u tuš kadi
kupaonica izgleda FENOMENALNO, totalno sam oduševljena. ima već par godina i niš se nije još uništilo (u mojoj kupaonici bi parket već bio pokojan, ja stvarno non stop nešto prolijevam)
ovako nekako http://bathroomdesignsphotos.com/pur...-purple-color/
uopće ne izgleda ko kupaonica
pa ako od drveta prave brodove, što i u kupaonicama pod ne bi bio drveni :belj:
tikovina je idealna za to, a može se naći i povoljno, na nekim sniženjima
Ivančice, moja kupaonica je jako slična ovoj "kupaonici Zagreb", samo što je moja sva u tamnosmeđim pločicama koje su odijeljenje prekrasnom bordurom sa zlatnim detaljima. I onda su pločice iznad bordure nekako "prugaste", a ispod su ravne. Na podu su mi bež pločice imitacija drveta (jako loša doduše, ali su se savršeno uklopile). Namještaj za kupaonicu sam uradila kod stolara, od svijetlo - smeđeg medijapana.
Uglavnom, naišla sam na podijeljenje reakcije - neki su oduševljeni jer je jako moderan i ugodan ugođaj i neobične boje, a nekima se ne sviđa jer je "kao u grobu". A meni je to najdraže mjesto u stanu, baš po mom ukusu, jer volim tamne, ugodne kupaonice.
Nego, zanima me ta ljubičasta boja u tvom starom stanu - to je upravo nijansa koju želim u svom, ali nikako da je pogodim?! Jel zna netko točnu šifru te boje u Rofix i San Marco katalogu? Meni se čini da sam ćorava i stalno fulam tu nijansu - prvi put je bila tamnoljubičasta, ali malo kričavija nijansa sa dosta primjese ružičaste, a sada je neka svijetla smećkastoljubičasta. A ja bi baš tu...