Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Podočnjaci! Normalno ili ne?

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Podočnjaci! Normalno ili ne?

Malo sam čačkala po forumu i nisam ništa konkretno našla pa molim pomoć.

Beba će za koji dan 3 mjeseca. Samo sisa, spava cijelu noć, pelene budu dosta mokre,a kad kaka pokaka i mene . Sve u svemu izgleda mi kao napredna i zdrava beba osim tih glupih podočnjaka koje kad vidim sledim se. Podočnjaci ovdje ih možete vidjeti.

Nalazi krvi i urina su uredni.

Što da radim? :/ Je li moguće da je ona jednostavno takva beba s podočnjacima? :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

naravno.
    moja isto ima podočnjake od rođenja. na dane čak i duplo veće nego kod tvoje bebe.
    svi nalazi uredni :D
    ali i tata joj ima podočnjake pa to pripisujemo nasljedstvu (ako već cila sliči na tatu, mogla je makar po podočnjacima bit na mene. ja ih nemam uopće)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elena ima povremeno podocnjake, po homeopatiji nasa dr. kaze: podocnjaci su zbog 'problema s bubrezima' ? Neznam, zbog podocnjaka smo mi dobili preporuku da E bude na suncu (naravno ne u podne i kad przi) ali uglavnom sto vise na zraku i na suncu!

Napominjem da E. nema niti je imala ikakvih problema sa bubrezima, mokracnim kanalima i slicnim tegobama! Jednostavno se ti podocnjaci pojave i nestanu?! Sada barem ima sunca... pa eto mi se 'suncamo' (iza 18h ovih dana ); inace kad je temperatura koliko toliko normalna trudimo se biti sto vise vani posebno vikendom (jedino ne od 11-15h)!

Anemija? Jeste iskljucili?! Znaju podocnjaci biti i zbog anemije!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mala beba - tanka koža. Koža donjih kapaka je jako tanka pa se sve kroz nju vidi ("sve" podrazumijeva splet kapilara ispod). Normalno je da ih ima. I neki odrasli ih imaju. Nemoj se sekirati oko toga, pa sve ste nalaze uradili, beba je zdrava I moja Mica ih povremeno ima, pogotovo kad je pospana ili je tek ustala iz kreveta, vidi ovdje

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nemoj se živcirati ako su svi nalazi dobri. I moj miš ima podočnjake, pogotovo tri, četiri sata nakon buđenja. Kaže doc da je to nasljedno, a ja ih imam od kad znam za sebe.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala vam na javljanu.

Nalazi su OK. Jedino je doktorica rekla da malo češće kontroliram urin.

Brine me zato što mi je neuobičajeno da tako mala beba ima takve podočnjake. :? Ali ako vi kažete da je u pitanju nasljedni faktor, onda je valjda tako. Petrina sestrična ima baš jako izražene. Valjda je to pokupila s tatine strane jer kod mene u familiji nema nitko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •