udzbenici

slazem se s g.suljicem da je konkurencija dobra za udzbenike. sistematican, zanimljiv, dobro opremljen udzbenik moze poboljsati ucinkovitost ucenja i nije svejedno na koji nacin je znanje (koje ce se morati preuzeti iz kataloga znanja) preneseno u udzbenike.

koliko sam ja shvatila g.primorca, nakon sto se zavrsi priprema kataloga znanja, on ce biti poslan izdavackim kucama (u mnozini) i biti ce im dan rok od godinu dana da nadju autora i naprave udzbenik. kako misle dalje, ne znam - imaju li ideju da ministarstvo od ponudjenog izabere najbolje, ili da nastavnici biraju.
posto i g. primorac prica o tome kako ce se nekoliko godina koristiti isti udzbenik, pretpostavljam da ce ipak ministarstvo birati.

nama (RODI) je na pocetku akcije pisama za minstra bio cilj smanjiti kolicinu udzbenika, a ne izbor izmedju razlicitih udzbenika.
jedno vrijeme sam imala misljenje da je dobro imati zadani udzbenik, zbog nasljedjivanja i smanjenja troskova roditelja, ali sad shvacam da je ipak vaznije pustiti da konkurencija potice kvalitetu udzbenika.