Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Pitanje o drugom porodu...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Pitanje o drugom porodu...

Prvi porod sam imala nakon termina (40+1). Bila sam otvorena od 7. mjeseca trudnoće. Roditi sam došla u pon ujutro kako sam se dogovorila s doktoricom. Znači,došla sam bez trudova. Tamo su mi dali drip,probušili vodenjak i za 15 min sam rodila (nakon samo nekoliko trudova).

Kažu da je drugi porod lakši i brži....e,sad koje su mi vjerojatnosti da će mi ovaj biti brži i lakši? Hoću li stići do bolnice?.....i sad sam već otvorena od 22. tjedna oba ušća do glavice...

Ima li tko kakvih saznanja o tome? :?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kud ćeš brže od 15 min.?!
    samo se nadam da će ovaj put biti bez dripa i prokidanja vodenjaka.
    sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je drugi bio teži od prvog :/

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    meni je drugi bio teži od prvog :/
    vjerojatno će i meni biti....

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja stalno slušam priče kak je drugi lakši i kraći. I knjige o tome pouzdano pišu...
    A meni na prvom pukao vodenjak i sat i pol kasnije sam rodila.
    Ako smanjim vrijeme ma samo za trećinu, nakon vodenjaka moram bome jurit ak hoću u Vž..
    A zapravo me stalno strah kak će mi bit teže, kak ću se uspaničarit, kak ću nešto zaboravit i sl...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prvi mi je porod trajao 16 sati, a drugi 3 sata. Oba bez dripa. Za treći me je isto strah dal ću stiči do bolnice.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da se kojim slučajem dogodi da me muž ili već netko mora poroditi u autu na putu do bolnice ako beba počne izlaziti ili takvo što postoje li kakva uputstva kako to napraviti? Za što povuči bebu,kako prerezati pupčanu vrpcu,kada,gdje i što s ostatkom koji visi????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u tom slučaju nazove hitnu ili već nekoga , pa oni daju upute
    koliko si daleko od bolnice kad se toga bojiš?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

10 min autom,ali planiram ići na more,a otvorena su mi oba ušća,
    ako me uhvate trudovi u gorskom kotru ili negdje gdije nema tako blizu bolnica.... to me mući, pa ako bila tko zna kako s pupčanom vrpcom neka javi....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvi porod mi je do bušenja vodenjaka i davanja dripa trajao 12-ak sati i bio je težak. Sada se ipak nadam nešto kraćem i lakšem... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    10 min autom,ali planiram ići na more,a otvorena su mi oba ušća,
    ako me uhvate trudovi u gorskom kotru ili negdje gdije nema tako blizu bolnica.... to me mući, pa ako bila tko zna kako s pupčanom vrpcom neka javi....
    Ja ne bih na tvom mjestu išla. Otvorena, prvi porod trajao 15 minuta :shock: , ne, hvala. Kampirala bih u krugu rodilišta .

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    10 min autom,ali planiram ići na more,a otvorena su mi oba ušća
    Ja ne bih na tvom mjestu išla. Otvorena, prvi porod trajao 15 minuta :shock: , ne, hvala. Kampirala bih u krugu rodilišta .
    i potpisujem!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    10 min autom,ali planiram ići na more,a otvorena su mi oba ušća
    i potpisujem!
    I ja potpisujem.
    Osim toga nije ti niti zdravo kupanje dok si otvorena, ev. na Palagruži.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da je prvi bio brzi zbog dripa. Pa trebala bih stići valjda do prve bolnice......
    Budem još vidla. Zavisi hoće li MM moći uzeti godišnji,zavisi jesam li se ili nisam otvorila još od zadnjeg pregleda (ako jesam-nedem nikud)....
    U najgorem slučaju (ako nedem na more,idem u Zg u zoo umijesto mora. Ako me uhvati u Zg-u,bar sam sigurna da ću stići do neke bolnice... :D

Ali tu još stoji i postavljam pitanje u vezi pupčane vrpce. Kako i što s njome? Ako se javi netko tko zna....

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je sve idnividualno nekom je prvi porod bio lakši i brži od drugog...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošle godine sam bila otvorila anketu na tu temu i uvjerljivo je vodio odgovor da je drugi porod lakši od prvoga.
    A i moje iskustvo to potvrđuje
    Ne bojte se cure, samo hrabro naprijed!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jednom sam čitala na netu o tome šta napraviti ako vas porod "zatekne", baš je bilo lijepo objašnjeno, ali sad ne mogu nači. Mislim da je to bilo na PLIVA ZDRAVLJE. Probaj progooglati. I ja bi to voljela još jednom pročitati, pa ako nađeš stavi link.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam prenijela 3 dana.
    došla u rodilište 29.7. u 18 h sa trudovima svakih 7 min. otvorena samo 2 prsta - zanji mjesec cijeli, a rodila 30.7. u 9,15 h ujutro - sa dripom i svime ostalim.
    i onda mi netko kaže drugi put će biti lakše - koliko?
    jedan sat manje?!
    ne želim niti misliti o tome - samo ću vam iskreno reći - bojim se i to jeko curke.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali tu još stoji i postavljam pitanje u vezi pupčane vrpce. Kako i što s njome? Ako se javi netko tko zna....
    čekaš da se isprazni, u međuvremenu staviš bebu na sisu da dojenje potakne kontrakciju maternice pa će brže izbaciti posteljicu
    u nekim kulturama se pupčana vrpca ne reže, nego se posteljica umota u krpe i čeka da samo otpadne, dakle zamotaš posteljicu i kad stigneš u bolnicu oni će prerezati i podvezati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj prvi porod je nije bio težak, ali je trajao, a kod drugoga završna faza je jednako boljela ali je sve bilo puno brže. Ja sam se probudila u 6:00 am s nekim laganim trudovima, došla u rodilište u 7.15 i to na nagovor MM. Ja sam mislila da ne treba žuriti.
    I dok smo tamo ispunjali papire odjednom par jakih trudova. Prepoznala sam da je to kraj. Sestre me nisu shvatile ozbiljno misleći da nešto glumim, ali na moje inzistiranje su me pregledali i 10 prstiju sam bila otvorena. Tada su se i oni ubrzali, odveli me u box i odmah sam rodila.
    Najteže mi je bilo kad mi se javio nagon za tiskanje, a ja još na šalteru za prijam u rodilište
    Ipak, sve u svemu, ako će mi i treći porod biti ovakav jedva čekam...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

moj drugi porod je sto se satnice tice bio brzi ,al je bio zato puno tezi od prvoga :/

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[/quote]

čekaš da se isprazni, u međuvremenu staviš bebu na sisu da dojenje potakne kontrakciju maternice pa će brže izbaciti posteljicu
    u nekim kulturama se pupčana vrpca ne reže, nego se posteljica umota u krpe i čeka da samo otpadne, dakle zamotaš posteljicu i kad stigneš u bolnicu oni će prerezati i podvezati[/quote]

Gledala sam u nekoj sapunici da nisu stigli prerezati pupčanu vrpcu pa je beba ostala bez kisika. To je onda glupost?

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nadam se da će ti porod biti brz i lak ( ali opet ne tako brz da ne stigneš u bolnicu )

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo danas tocno godinu dana od mog poroda.Kad se sjetim kolicinu straha koju sam imala u sebi kad pomislim na porod...Samo sam citala price s poroda,svaki dan.
    A porod je prosao super.Trudovi ko trudovi...uzasna bol koja se prezivi,a nakon toga nagrada za zivot,nagrada za sve .
    Kad pomislim na drugi porod (jednog dana) vec sad me hvata strah i mislim da je nemoguce da bude dobar kao prvi,ali isto tako znam da sam iskusnija za jedan porod i jaca u borbi za svoja prava.
    Znam da vam s ovim nisam nista rekla ali morala sam malo odlutati...morate me shvatiti...ipak je danas godinu dana od toga.smrc,smrc
    A ja imam najvecu ljubav i srecu i tako vec punu godinu i ono sto mi N. daje svaku sekundu je nagrada za sto poroda a ne samo jedan.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledala sam u nekoj sapunici da nisu stigli prerezati pupčanu vrpcu pa je beba ostala bez kisika. To je onda glupost?
    to je najveca glupost na svijetu, bas u rangu sapunica beba ostaje bez kisika ako ne moze udahnuti, sto nema nikakve veze s pupcanom vrpsom, nego npr sluzi u ustima i nosu - tada ju okrenes potrbuske da sluz izadje van. dobro je ne dirati pupcanu vrpcu jer kroz nju jos uvijek dolazi kisik i beba ne da ostaje bez kisika, nego ju pupcana vrpca i posteljica spasavaju.

pupcanu vrpcu se preporucuje rezati sto kasnije, najbolje tek nakon poroda posteljice, a u nekim kulturama je uobicajeno uopce ne rezati nego cekati da nakon 4-6 dana otpadne sama od sebe.

ako se beba rodi u autu, to je nabolji moguci porod - sve je islo lako, brzo i jednostavno. tada je najbolje provjeriti da li beba dise, okrenuti ju potrbuske da sluz izadje, ustekati na cicu, utopliti ju i privinuti uza sebe. voila! to je sve sto bebi treba. nista ne prckati, podvezivati, rezati... nego samo uzivati u bebi.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ju Felix! Upravo sam poželila da me idući put muž porađa u autu

šalim se, ali mi to tako toplo zvuči u odnosu na moj porod koji je bio grozan .

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na ovom odgovoru za posteljicu....

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sto se tice prvog u odnosu na drugi porod, kod mene je razlika 12:1 h!!! Htjela sam cekati da mm dodje na porod, ali sam rodila dok je on jos bio na pola puta

Glede posteljice i pupcane vrpce, u pravu su cure da sve treba pustiti dok dodjes u bolnicu te da bebi nista nece faliti - dapace, manji je sok nego kad se odmah reze. Jedini dodatni detalj koji sam pronasla je da ju je dobro staviti na mjesto koje je vise od bebe.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tocno. stvar je u tome da dok vrpca jos pulsira, dakle tece krv, i dobro je da sto vise krvi ode u bebu. zato je dobro bebu staviti ispod nivoa maternice u prvih 5-10 minuta, da se krv ne bi vracala u maternicu.

citala sam jednu pricu s poroda gdje je beba imala problema s disanjem, 45 min nakon poroda nije uspijevala prodisati. pupcana vrpca je cijelo to vrijeme pulsirala i slala bebi kisik - tek kad je beba uspjela spontano prodisati i sve se reguliralo, posteljica je prestala slati krv i kisik u bebu i uskoro je i sama izasla. dobar podsjetnik za cinjenicu da su nasi reproduktivni organi savrseno organizirani i prilagodjeni za svoju funkciju

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vrlo koristan info! Naime prije nekog vremena sam sanjala da smo stigli do parkirališta SD i da sam se porodila u autu, te nakon cicanja i maženja poslala MMa po bolničare. A prošlu noć sanjam da se sama porađam doma u kadi (MM otišao osatviti malog kod bake): ja skužila da je to, to, nabacala par ručnika u kadu i dok sam pogledala/popipala koliko sam otvorena izašla beba bez pucanja vodenjaka. Ostatak noći sam mozgala je li to uopće moguće (danas saznala da je ) i što onda s pupčanom vrpcom... A kaj s vodenjakom?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa vodenjak bi trebao puknuti pri izlasku, zar ne?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pročitaj si dalje čestitke upućene saradadevii!!! Porodila se doma, neasistirano i nije pukao vodenjak!

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    izgledao je kao mali svemirac u svojoj svemirskoj kapsuli...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Pročitaj si dalje čestitke upućene saradadevii!!! Porodila se doma, neasistirano i nije pukao vodenjak!

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    izgledao je kao mali svemirac u svojoj svemirskoj kapsuli...

:shock: nooo waaay!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zato i pitam!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za to stvarno nisam čula. Šta je to stvarno moguče da se beba rodi zajedno sa vodenjakom? :shock:

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Malo sam zguglala: Birth in caul - i nije toliko neuobičajno koliko se čini! Obzirom na učestalost prokidanja vodenjaka, teško da će se vam to dogoditi u bolnici. Evo jedna slikica takvog malog svemirca .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, većina kočenja koje sam vidila na TV-u, vodenjak je bio cijeli dok je mladunče izlazilo
    tako da mi nije to čudno

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hm...pa kod nas ga u 90% slučajeva prokinu, nije ni čudo da se isčuđavamo :/

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, u narodu je općepoznato da se neka djeca rode "u košuljici".

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Da, u narodu je općepoznato da se neka djeca rode "u košuljici".
    Bas sam razmisljala je li to-to. Moj tata je rodjen u kosuljici.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    hm...pa kod nas ga u 90% slučajeva prokinu, nije ni čudo da se isču?avamo :/
    ...ili pukne sam.
    ja sam imala priliku dozivjeti stenjenje svoje kuje.
    mladunci su se kotili u "kosuljicama" koje je po rodjenju mama kuja pojela i usput oprala mladuncad.
    Nije mi nevjerojatno da se i nasa vrsta radja u kosuljicama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •