ne znam jeste li vidjele/i?, odsad mozemo odlagati tetrapak od mlijeka, soka u plave kontejnere za reciklazu :D
pretpostavljam da se onaj plasticni dio mora maknuti?
ne znam jeste li vidjele/i?, odsad mozemo odlagati tetrapak od mlijeka, soka u plave kontejnere za reciklazu :D
pretpostavljam da se onaj plasticni dio mora maknuti?
nisam ni znala da to neide u papir ja sam to oduvjek ljepo rastavljala i ubacivala u stari papir
![]()
To je viseslojna ambalaza s pretezno kartonskom komponentom (ima jos i aluminija i polietilena) pa zato ljudi uglavnom misle da ide medju papir. Ne treba se skidati plasticni zatvarac jer se to radi kasnije prilikom sortiranja, a prije prerade.
super
znaci ide u papirnati kontejner?
nadovezat cu se na reciklazu, vec sam dugo htjela pitati:
da li i kako reciklirate casice od jogurta?
mene najvishe ubija ambalaza od razno raznih deterdženata ,omekšivača,šampona itd.toga je takooo puno srce mi puknit hoce kad iznesem ogromnu crnu vrecu plastike van
![]()
mi trosimo puno jogurta raznoraznih, kiselih mlijeka, vrhnja, acidofila....
dnevno imam barem 2 casice
emily, prebaci se na one od litre, odnosno na vec pakiranja. rijetko kupujem jogurt, vrhnje i slicno i tada se trudim kupiti sto vece pakiranje. jer to veliko mozes i vratiti.
:D
:D
A gdje to piše?
Na plavim kontejnerima je naljepnica.Vrijeska prvotno napisa
I jako mi je drago zbog toga.
ja procitala danas u metrouVrijeska prvotno napisa
i ja procitala u Vecernjaku od jucer (ili danas, citala sam kod frizera)ivarica prvotno napisa
ovo je bas dobro
dodje mi da sad idem kopat po vec bacenom smecu.
znaci u plave kontejnere sa tetrapacima :D
Konačno!
A kaj se čašice od jogurta i ambalaža od deterdženata ne smiju bacati u žuti kontejner??????????
Naši su kontejneri svi metalni sivi-čekam civilizaciju, a usred Splita sam![]()
Dotle kupujem velika pakiranja i vraćam pet ambalažu
Ja tamo bacam ambalažu od deterdženata i druge plastične boce koje ne primaju u dućanu, a čašice od jogurta ne, to je druga vrsta ambalaže.enela prvotno napisa
u nasem dvomilionskom gradu reciklira se samo PET ambalaza.makita prvotno napisa
Bravo za tetrapak!
Da pohvalim naš malo Međimurje...Prije tri mjeseca je počela županijska akcija glede zbrinjavanja otpada, tak da sad sortiramo papir, met i pet ambalažu(većinom sve što se ne vraća u dućane) te tetrapak. Ja sam navijala i za reciklažu pelena, ali još ništ od toga...Nisam se mogla načuditi koliko zapravo ostane onog "pravog" smeća dok se malo pripazi na sortiranje!
Odlicno!
A ja ambalazu od jogurta (casice), sampona i ostalih inih stvari odlazem u zuti kontejner...
To sam i ja radila. Znači, čašice od jogurta - NE?annie84 prvotno napisa
Zna li neko gdje se može odložiti elektronički otpad: televizori, mobiteli, printeri i sl.
Casice od jogurta ubacujes u ZUTI kontejner, u plavi papir i tetrapak...
Jel' to znači da tetrapak može i u one kartonske kutije za skupljanje papirnatog otpada?
Usput, jel' znate koja bi reciklažna firma htjela pokupiti te kutije ako su svega 1-2 u zgradi? Zvala sam nekoć neku, pa su mi rekli da ne dolaze za manje od 5 komada (a to bi nama zauzelo pola stubišta).