Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Polpete od heljde i feta sira

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Polpete od heljde i feta sira

    250 g heljde
    1 l Bistre supe od povrća
    2 veće Mrkve
    1 Crvena paprika(veća)
    1 Vezica vlasca
    1 Luk
    250 g Feta sira
    2 Jaja
    4 kašike Prezla
    1 čajna kašičica Curry
    2 čajne kašičice Crvene paprike ,ljute
    1 čajna kašičica Crvene paprike ,blage
    Biber,sol


    Staviti 1 l vode da prokuha, pa dodati heljdu I ostaviti da lagano kuha.
    Isključiti šporet, a heljdu ostaviti na ringli dok se potpuno ne ohladi(povremeno promiješati).
    Mrkvu narendati, papriku I luk isjeći na kockice I usitniti vlasac.
    Povrće, jaja,prezle I začine dodati u heljdu I sve DOBRO umiješati.
    Ovčiji ili kravlji slani sir izmrviti I također dodati u heljdu.
    Rernu zagrijati na 200 °
    Od mase napraviti 20 kuglica,malo ih pritisnuti I staviti na pleh obložen bakpapirom.
    Peći 40-45 minuta.
    Uz to odlično ide svježa zelena salata, kao I preljev od ukuhanog pelata sa malo soli I origana

  2. #2

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    heljda je hajdina kaša

    može li to sa običnim svježim sirom?

  3. #3
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    mislim da ne može, jer je feta slanija i ima drugu konzistenciju :/

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    143

    Početno Re: Polpete od heljde i feta sira

    [quote="white_musk"]250 g heljde
    1 l Bistre supe od povrća
    2 veće Mrkve
    1 Crvena paprika(veća)
    1 Vezica vlasca
    1 Luk
    250 g Feta sira
    2 Jaja
    4 kašike Prezla
    1 čajna kašičica Curry
    2 čajne kašičice Crvene paprike ,ljute
    1 čajna kašičica Crvene paprike ,blage
    Biber,sol


    Staviti 1 l vode da prokuha, pa dodati heljdu I ostaviti da lagano kuha.


    Jel' se heljda kuha u vodi ili u juhi od povrća? :?
    Ostaviti da lagano kuha, koliko dugo?

    Rado bih probala recept, pa molim za pojašnjenje.

  5. #5
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    jel se heljda treba namakati preko noći ili ju samo kuhaš

  6. #6
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Svenovamama prvotno napisa


    Jel' se heljda kuha u vodi ili u juhi od povrća? :?
    Ostaviti da lagano kuha, koliko dugo?

    Rado bih probala recept, pa molim za pojašnjenje.
    u juhi od povrća
    dok ne bude skuhana (moraš probati) i kad bude po tebi dobra, isključip šporet i ostaviš da se ohladi,kasniije ide sve kao u receptu.

    Citiraj Sun prvotno napisa
    jel se heljda treba namakati preko noći ili ju samo kuhaš
    samo je kuham

  7. #7
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Mmmmm, ovo zvuči zamamno ! Čini mi se da bi moglo biti sutra za ručak, samo ako nađem heljdu u dućanu...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Varaždin
    Postovi
    3,613

    Početno

    heljda ti je hajdina kaša, ima u svakom dućanu

  9. #9
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    heljda ti je hajdina kaša, ima u svakom dućanu
    Znam, draga. Heljda je redovno na mom jelovniku, ali je jako rijetko nađem u "mom", najbližem dućanu. Jednostavno je ne nabavljaju dok ja ne inzistiram na tome... . Valjda je samo ja kupujem :shock: . Naime, u mom kraju ona baš i nije previše uobičajena namirnica...

  10. #10
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    jel se heljda treba namakati preko noći ili ju samo kuhaš
    Heljda ti je jako brzo kuhana. Možeš ju oprati u toploj vodi i onda još ostaviti da par minuta stoji u mlakoj vodi. Nakon toga se skuha brže od riže.

    Ja ju znam umjesto kuhanja, prodinstati na malo ulja i luka i pri kraju dodati paradjz (pelate ili sok), začiniti i servirati s mesom (super paše uz puricu, gusku)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •