-
Štrudla od povrća
150 g Pšenice/dinkel(fino mljeveno)
3 kašike Pšeničnog brašna Tip 405
25 g ulja
1 jaje
70 ml vode
2 luka
250 g gljiva
250 g kupusa
250 g mrkve
100 g graška
vegete
soli
bibera
bosiljak
1 veća Philadelphia
200 g Sira( Emmentaler)
1 žumance
1 kašika mlijeka
Pšenicu prosijati(ono što ostane u situ kasnije dodati u filu)
Vrlo je bitno da se pšenica prosije inače štrudla puca kod savijanja!
Fino prosijanu pšenicu,brašno,ulje,jaja I vodu umijesiti u fino tijesto(ne smije biti ljepljivo, ali ni pretvrdo).Staviti na drvenu podlogu, pokriti plastičnom zdjelom I ostaviti 30 minuta da miruje.
Za filu luk isjeckati,gljive očistiti grubo usitniti , mrkvu isjeći na tanke šnitice,kupus isjeći na fine rezance,grašak kratko prokuhati.
Povrće izdinstati na maslacu, dodati 50 ml vode I vegetu(ili šta već koristitie).
Zatim dodati sol, začine,mliječni namaz I mekinje koju su ostale u situ.
Kad se masa ohladi, dodati na sitne kockice isječen sir.
Jako je bitno da tijesto izvaljate na krpi veličine pleha u kojem će se štrudla peći!
Premažete filom I pomoću krpe srolate.
Stavite je na pleh sa bakpapirom.
Premazati žumancom umućenim sa malo mlijeka.
Peći na 225° ca. 25 minuta
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma