-
Zeleno-bijeli popečci
ovo ljeto smo ih otkrili i nemislimo ih ubrzo pustiti
:
750 g Krompira(bijelog)
1 karfiol (ca. 800 g)
500 g brokule
Sol I bijeli biber
125 g brašna
1 jaje
Muškatov oraščić
2 kašike Ulja(neutralno,npr.suncokretovo)
1mali Luk
1 čajna kašika Maslaca
1 čajna kašika Curry
150 g Vrhnja za kuhanje
1 čajna kašika Vegete
2 kašike Gustina
2 kašike Vlasca,sitno sjeckanog
Krompir oprati I kuhati u slanoj vodi 20 minuta.
Karfiol I brokulu očistiti I podijeliti na ružice.
U slanoj vodi kuhati karfiol 10 minuta, dodati I brokulu I kuhati još 5 minuta.
Krompir ocijediti I preliti hladnom vodom, oguliti I izgnječiti.
Dodati brašno , jaje,sol, biber I mušk.orah pa sve lijepo izrdaiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma