-
Skinuli smo pelenu i prestali kakati
Bez pelene smo 3 tjedna. Prva dva kakanja u wc su bila nakon desetak dana uz suze i plač, a nakon toga normalno, bez problema, sama traži, sjedne, obavi za pola minute.
Problem je što otkada nema pelenu stolice izostaju više dana.
Prvi put nije kakala 2 dana, a 3. dan se pokakala 3 puta.
Danas je 4. dan da nema stolicu. Kaj da radim? Pije dosta mlijeka i jogurta, jede jušno i kuhano, dakle, nije problem u prehrani. Napominjem da je dok je nosila pelenu kakala svaki dan, a najčešće 2x na dan.
Da čekam, ili da joj dam nešto da pokrene kakanje?
-
I mi smo u početku imali s tim problema, kao da s bojao kakati bez pelene. Valjda je namjerno zdražavao stolicu, ali desilo se max 3 dana. Sada je već sve ok, ima dan da prođe da se ne pokaka, ali zato drugi dan to riješi...
-
Ali prošli smo tu fazu kad je sa strahom i suzama kakala. Nakon toga je počela najnormalnije tražiti i obavila bi bez ikakvih ceremonija.
Pitam se kamo naslaže sve što pojede a ništa ne izlazi :shock: . Meni bi nakon 4 dana već na usta izlazilo
-
happy, sa ovime se ne bih slozila:
"Pije dosta mlijeka i jogurta, jede jušno i kuhano, dakle, nije problem u prehrani"
za mlijeko nisam sigurna, ali mislim da cak zatvara, jogurt je dobar za crijevnu floru ali nije sigurno da otvara, jusno i kuhano nemaju veze sa stolicom, osim kao unos tekucine. Kuhano je probavljivije od sirovog. Stolicu cine neprobavljene ili djelomicno probavljene stvari, znaci, cisto ovako laicki, u prehrani treba biti celuloze i vlakana, jel tak? jabuke ili drugo voce s korom, integralne zitarice, palenta, sirovo povrce ( kako rece dr Richter negdje: sirova mrkva je za djecu probavljiva otprilike kao i elektricni kabel
)
-
-
Mlijeko zatvara? :shock:
Kad je u dva navrata imala rota virus i proljev 7 dana, ništa nije htjela jesti, samo mlijeko piti, što nam je doktorica "zabranila" jer mlijeko OTVARA. Isto mi je rekla jedna viša med. sestra s pedijatrije.
Anyway, kakala je :D .
Samo ne znam za ubuduće, koliko dana je "normalno" da nema stolicu?
-
-
Da sam prije "prijavila problem" prije bi počela kakati. Evo sad je preko vikenda imala po dvije stolice svaki dan. :D
-
naša cura slabo hoće kakati u tutu !! dok je u pelenama kaze "kaka" a ja brze bolje skidaj pelene i stavim ju pa sjedi i sjedi i lista knjige i opet sjedi a ništa! tu i tamo se zna pokakati ali rijetko! većinom se popiški i kaze gotovo!! :D
-
Andrej još uvijek ne razlikuje poriv za kakanje i piškenje, tako da i on kad piški uglavnom kaže "kakam". Ali ne mogu se baš pohvaliti da na vrijeme traži, uglavnom ja primjetim da se ukipio i da će kakati pa nekad stignemo na lonku, nekad ne. Ali ne odbija, a i to je nešto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma