Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Skinuli smo pelenu i prestali kakati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Skinuli smo pelenu i prestali kakati

Bez pelene smo 3 tjedna. Prva dva kakanja u wc su bila nakon desetak dana uz suze i plač, a nakon toga normalno, bez problema, sama traži, sjedne, obavi za pola minute.

Problem je što otkada nema pelenu stolice izostaju više dana.
    Prvi put nije kakala 2 dana, a 3. dan se pokakala 3 puta.
    Danas je 4. dan da nema stolicu. Kaj da radim? Pije dosta mlijeka i jogurta, jede jušno i kuhano, dakle, nije problem u prehrani. Napominjem da je dok je nosila pelenu kakala svaki dan, a najčešće 2x na dan.

Da čekam, ili da joj dam nešto da pokrene kakanje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi smo u početku imali s tim problema, kao da s bojao kakati bez pelene. Valjda je namjerno zdražavao stolicu, ali desilo se max 3 dana. Sada je već sve ok, ima dan da prođe da se ne pokaka, ali zato drugi dan to riješi...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ali prošli smo tu fazu kad je sa strahom i suzama kakala. Nakon toga je počela najnormalnije tražiti i obavila bi bez ikakvih ceremonija.
    Pitam se kamo naslaže sve što pojede a ništa ne izlazi :shock: . Meni bi nakon 4 dana već na usta izlazilo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

happy, sa ovime se ne bih slozila:
    "Pije dosta mlijeka i jogurta, jede jušno i kuhano, dakle, nije problem u prehrani"

za mlijeko nisam sigurna, ali mislim da cak zatvara, jogurt je dobar za crijevnu floru ali nije sigurno da otvara, jusno i kuhano nemaju veze sa stolicom, osim kao unos tekucine. Kuhano je probavljivije od sirovog. Stolicu cine neprobavljene ili djelomicno probavljene stvari, znaci, cisto ovako laicki, u prehrani treba biti celuloze i vlakana, jel tak? jabuke ili drugo voce s korom, integralne zitarice, palenta, sirovo povrce ( kako rece dr Richter negdje: sirova mrkva je za djecu probavljiva otprilike kao i elektricni kabel )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da, mlijeko zatvara.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mlijeko zatvara? :shock:

Kad je u dva navrata imala rota virus i proljev 7 dana, ništa nije htjela jesti, samo mlijeko piti, što nam je doktorica "zabranila" jer mlijeko OTVARA. Isto mi je rekla jedna viša med. sestra s pedijatrije.

Anyway, kakala je :D .
    Samo ne znam za ubuduće, koliko dana je "normalno" da nema stolicu?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Happy, mislim da 4 dana nisu tako zabrinjavajuća da bi trebalo " pokrenuti kakanje". Daj djetetu vremena da se privikne na novonastalu situaciju bez pelene. Ipak je to velika promjena. Sve će doći na svoje. Ako si ipak zabrinuta, sok od marelice sigurno otvara . Nemoj pretjerati , pusti prirodu. Inače , kakva joj je ovo bila stolica, ako nije jako tvrda, nego normalna, mislim da nemaš razloga za brigu.
    Btw imaš PP

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da sam prije "prijavila problem" prije bi počela kakati. Evo sad je preko vikenda imala po dvije stolice svaki dan. :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša cura slabo hoće kakati u tutu !! dok je u pelenama kaze "kaka" a ja brze bolje skidaj pelene i stavim ju pa sjedi i sjedi i lista knjige i opet sjedi a ništa! tu i tamo se zna pokakati ali rijetko! većinom se popiški i kaze gotovo!! :D

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andrej još uvijek ne razlikuje poriv za kakanje i piškenje, tako da i on kad piški uglavnom kaže "kakam". Ali ne mogu se baš pohvaliti da na vrijeme traži, uglavnom ja primjetim da se ukipio i da će kakati pa nekad stignemo na lonku, nekad ne. Ali ne odbija, a i to je nešto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •