-
laringitis
da li netko ima iskustva sa laringitisom. Naime, prije pet dana marina je bolilo grlo, dobio sirup cefixin, ali kad je sirupu već trebao djelovat, počeo je teško disati, kao kod kroničnog pušaća. Kod pregleda ustanovljeno na nije bronhitis nego laringitis, odnosno upala dijela grla ispod grkljana. Inhalirali smo ga kamilicom.... Pedica kaže da tko jednom dobije ima velike šanse da se to ponavlja. Čak kaže da kod neliječenog može doći do gušenja.... Da li tko ima iskustva s tim......Na jeen će u jaslice, bojim se i pomislit da mu se ovo javi kod svake prehlade....
-
Pa u principu ne mora da znači da će se ponavljati. Barem se nama nije ponovilo.
Ono što znam o laringitisu jeste da se ne tretira antibioticima već inhalacijama. Mi smo se inhalirali malim dozama Dexazona i kašalj se smirio od prve inhalacije (a inhalirali smo ga još 2 puta na 8h i prilikom sve tri inhalacije potrošili manje od 1cm3 Dexazona).
Takođe su nam objasnili da je moguće da se je laringitis dobio zbog nečega što je iritiralo grlo (loše oprano grožđe recimo ili kokice). Inače ga karakteriše specifičan kašalj nalik lavežu psa koji često može da bude toliko naporan da izaziva povraćanje. Praktično ga ne možeš zameniti sa bronhitisom nikako, mada sam ja na žalost postala stručna za prepoznavanje bronhitisa (i opstruktivnog i onog blažeg) pa nisam baš merodavna
-
Ni nama se nije ponovio, hvala Bogu. Nekako prosle zime, dok smo bili u Bosni kod mojih, poceo par dana curit nosic, pomalo kasljucati .U sred noci poceo tesko disati, temperatura je bila od pocetka, i ja u neznanju poslusam svoju mater koja je smatrala a nema potrebe da ga vodim na hitnu u sred noci, nego da cekam jutro...
Cim je svanulo pravac bolnica,I sad mi je muka kad se sjetim, cilu noc sam ga nosala na ramenu , jer kad bi ga spustila osjecala sam ko da ce se ugusit.. jos sam bila trudna 5-6 mj, uzas.
Pedica me prekorno pogledala , kao di ste bili do sad , moglo vam se dite ugusit, ..dali mu neku injekciju, pretpostavljam neke stereoide ...isli na inhalacije...Strasno, sve je prslo u grcenju i placu svaki put na inhalaciji.
Dijagnoza je bila neki virusni laringitis. Prvi put tada da sam cula za to , pa nisam imala pojma o tom.
Bila sam strasno izgubljena i ljuta na sebe, zasto nisam slusala svoje srce a ne mater... Opet kazem Hvala Bogu
, sve je dobro proslo.Pusa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma