Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: od čega ožiljak na bebinoj koži?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno od čega ožiljak na bebinoj koži?

pozdravljam vas svih ovdje
    Jucer ja na moru s Tvrtkom, skinula ga i okrecem ga, igramo se i malo ga analiziram kad ono primijetim mu oziljak na ledjima. :shock: Najprije sam mislila da mu je nesto nagnjecilo kozu, ali ne. Ima pravi pravcati oziljak koji izgleda kao zarasli tanki rez od skalpela. Sad, je li moguce da su ga zarezali prilikom vađenja iz trbuha na carskom? Ako da, kako to nismo dosada primijetili? Doduse, moglo je zarasti dok smo dosli doma iz bolnice (nakon 11 dana) pa s vremenom raste kako on raste pa postaje vidljiviji... Ili je mozda neka takva "greska" na koži? Ovo mi je baš čudno. Što vi mislite?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moguće je da je ožiljak od carskog, ali to se (navodno ) rijetko dešava. Možda se ogrebao od nešto pri igri/presvlačenju (etikete na majičicama znaju biti oštre) a da do pojave ožiljka nisi primjetila. Treću ideju nemam

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam isto nekidan primijetila oziljak, ili nesto kao oziljak, ali na licu ispod oka. samo se pojavio jedan dan, skroz mi je to cudno, mislim, kako ne bih primijetila ranu ispod oka? Jedino sto mi pada na pamet je da je to od grebanja po licu, ali ni to vise ne radi jako puno, rodila se s ogromnim noktima i stalno se grebala, ali to je bilo prije 4 mjeseca :?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako se u peleni valja među igračkama, možda se o nešto očešao? njima je koža užasno osjetljiva, maju sam jednom malo pogrebala noktom, bilo je crveno tri dana :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne, bas je oziljak. Ispupceno je na dodir i kad razdvojis prstima tocno se vidi rez. Cudno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi imamo ožiljak na bradi, a nije se ozlijedio :/ . Ne razbijam glavu odakle mu, nije velik.

S obzirom da je na leđima, možda je zaista od carskog.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    S obzirom da je na leđima, možda je zaista od carskog.
    Mislim da bi mogao biti jer sam ja ostala skroz bez plodne vode, pa mozda nije bilo one tampon zone koja ga stiti. A i to kako su njezni i na koji nacin je zasiven moj rez... :/ najvjerojatnije je da je to to.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I Din Tyler isto ima neku vrst oziljka iznad oka, na kapku tocno ispod obrve. Roskaste je boje. Kad se rodio, vidjela sam ga i pitala se "sta je sad to :?", a bilo je tada smeckaste boje. Onda je nestalo, pa sam mislila da umisljam...nedavno se opet pojavilo (ne znam prije koliko je to nedavno). I isla sam gledati slike iz rodilista, i lijepo se vidi oziljak na slikama. Pojma nemam sta je to.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Ne, bas je oziljak. Ispupceno je na dodir i kad razdvojis prstima tocno se vidi rez. Cudno.
    A da nije kakva strija :?
    Znam da je premali za strije, ali ipak... možda...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    A da nije kakva strija :?
    Znam da je premali za strije, ali ipak... možda...
    Mislim da ne jer se ponasa tocno kao oziljak, tj. strije su udubljene a ovo je ispupceno i "rastvori" se kad se rasiri.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

M od rođenja ima ožiljak ispod cike a pri rezu je bio glavicom prema gore :/ ma nije valjda od skalpela...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ožiljci mogu biti i od skalpela u slučaju carskog reza, i od one alatke za probijanje vodenjaka. A ako se vodenjak probija uz pomoć kukice, na njoj često zna ostati čuperak bebine kose. A to nisu najgore stvari koje se mogu desiti prilikom tako rutinskog postupka kao što je amniotomija.

Ali naravno, doktori tvrde da se to jaaako rijetko dešava. Jer im valjda inače ni jedna žena ne bi dala da joj probiju vodenjak.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    A ako se vodenjak probija uz pomoć kukice, na njoj često zna ostati čuperak bebine kose.
    :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A ako se vodenjak probija uz pomoć kukice, na njoj često zna ostati čuperak bebine kose.
    Za ovo sam čula.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Za ovo sam čula.
    O mili Bože! Neće mi na drugom porodu probijat, tako mi svega !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    I Din Tyler isto ima neku vrst oziljka iznad oka, na kapku tocno ispod obrve. Roskaste je boje. Kad se rodio, vidjela sam ga i pitala se "sta je sad to :?", a bilo je tada smeckaste boje. Onda je nestalo, pa sam mislila da umisljam...nedavno se opet pojavilo (ne znam prije koliko je to nedavno). I isla sam gledati slike iz rodilista, i lijepo se vidi oziljak na slikama. Pojma nemam sta je to.
    je si li imala epiziotomniju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno ožiljak

i mojoj curi je na prvom pregledu pedijatrica ugledala ožiljak na ramenu, kao mala rupica, udubljenje. iznapadala me ko luda, što je to, od čega je to... a ja u čudu, nemam pojma!!! kasnije su ''ustanovili'' da se radi o defektu mišića??? obzirom da ona s rukom može stvarno sve (sada ima 2,5 godina), i to nije jako uočljivo, nisam nikada išla u detektiranje od čega je to i zašto...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

Jesam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •