Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Fitted i pocket pelene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Fitted i pocket pelene

Ne znam je li ova tema negdje bila ali je nikako ne mogu naci. Mozete li mi vi iskusne mame objasniti razliku izmedju fitted, pocket i aio pelena i po vasem misljenju koje su bolje jer se nikako ne mogu odluciti, te postoje li fitted i pocket u one size i gdje se u Hrvatskoj mogu nabaviti i po kojoj cijeni.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za fitted pelene ti trebaju zaštitne gaćice, a za pocket i AIO ne, one već imaju izvana nepropusan sloj. Razlika između pocket i AIO je što su AIO već "gotove", u njima je sve što ti treba, a u pocket sama stavljaš uloške, što je dobro, jer onda sama odlučuješ koliko uložaka (inserts) ti treba.

I fitted i pocket postoje u one-size varijanti, ovo za kupovinu u Hrvatskoj će druge cure znati bolje od mene.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ukratko koja je koja:
    Fitted pelena ti je pelena kojoj treba cover, tj. zastitne gacice. Moze biti od razlicitih upijajucih materijala i najbolja je verzija platnenih, pogotovo za bebe koje su samo dojene, jer dobro drzi tu tekucu i cestu kakicu.
    Pocket pelena se sastoji od jednog vanjskog, nepropusnog sloja, i jednog unutarnjeg, propusnog. Izmedju njih se nalazi pocket, tj. dzep u koji stavljas extra uloske za upijanje (ili tetre, ili magicne krpe... ). Ako se dovoljno natrpa u dzep, moze izdrzati cijelu noc (u mom slucaju i 12 sati - Fuzzi Bunz s tetrom+original insert). Najbrze se susi.
    AIO ili "sve u jednom" pelena ima i uloske usivene u sebi i vanjski nepropusni sloj nasiven, tako da njoj ne treba dodavati nista, i samim time je najslicnija jednokratnoj peleni. Od svih pelena najmanje drzi, nekih 2-3 sata, manje ili vise. Mana joj je da se sporo susi radi svih tih slojeva.

Pogledaj malo
    www.babyshop.hr
    www.smib.net
    www.pahuljica.hr

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pisale u isto vrijeme!

Ali da dodam, nema one size pocket pelena kod nas, ali imas one size fitted na ovim stranicama gore.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nema one size pocket pelena kod nas
    kako mislis nema

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sad sam i ja BOLJE pogledala smib pocket...to je stvarno ONE SIZE POCKET!!!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A joj Webmama, sorry, kako je to jos frisko izaslo skroz sam zaboravila na njih...Znaci ima OS pocket na www.smib.net!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    A joj Webmama, sorry, kako je to jos frisko izaslo skroz sam zaboravila na njih...Znaci ima OS pocket na www.smib.net!

Nisam ih našla :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

maknula ih zbog najave, dolje na dnu naslovnice imas najavu, ali su cure narucivale unaprijed, a ja stavila gore zapravo samo da ih vidite kako ce izgledati

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

webmama imaš pp

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidjeh najavu. Webmama svaka čast! Stalno izbacuješ neke novitete. Što li će tek biti u ponudi kad dođe vrijeme za moju drugu bebu- prosto me strah kad navalim kupovati sve te šarene pelene. Sad smo kupili kahlicu i upoznajemo se s njom. Tješim se da ću imati bar još jednu malu guzu da mogu isprobavati još puno novih pelenki .

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Tješim se da ću imati bar još jednu malu guzu da mogu isprobavati još puno novih pelenki .
    pa naravno! red je da i one "arijevke" dobiju svoju malu guzu! ako ju već nisu našle!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa

pa naravno! red je da i one "arijevke" dobiju svoju malu guzu! ako ju već nisu našle!
    "arijevke" još čekaju, poslali meni arijevci opomenu, i opet bez ikakva potpisa, samo kao najobičnije pismo. S obzirom na očiglednu aljkavosti, mislim da te pelene ne prodaju pravi arijveci već neki "gastarbajteri"

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    "arijevke" još čekaju, poslali meni arijevci opomenu, i opet bez ikakva potpisa, samo kao najobičnije pismo.
    :shock: :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A valjda je slijedeći korak onaj Arijevac kojeg je Josie spomenula da će doći na vrata.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    A valjda je slijedeći korak onaj Arijevac kojeg je Josie spomenula da će doći na vrata.
    budući da bi oni po defoltu trebali biti visoki, atletski građeni, inteligentni, plavooki, plavokosi, i red je Slava da ne šljiviš tričava pisamca!

(jao, eto mi dokaza da više ne smijem van po jakom suncu! )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A kakve su Popolini pelene? Sto mislite o njihovima One size super, ultrafit extra i Bravo Nappy?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni su popolini super, samo su neatraktivnog izgleda, ali kvaliteta je stvarno visoka. imam easyfix (to je AIO i super mi je i dugo drži) i imam onesize i ultrafit. više mi se sviđa onesize od ove druge. obje koristim za noć. twosize je isto super.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A treba li mi za one size i ultra fit coveri ili inserti?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj v_stekl prvotno napisa
    A treba li mi za one size i ultra fit coveri ili inserti?
    treba i mame hvale popolinijev vento koji je dobar jer diše kroz one otvore na drukerima ali meni se ne sviđa jer mi malo ostavi trag oko nogice i čak na trbuhu- jer ima tu kao gumicu i na trbuhu što mi se uopče ne čini potrebnim.doduše ja režem i sve soknice jer nevolim da ga išta stišće
    Uložak se dobije s kupnjom pelene.
    A Bravo Nappy nije čisti pamuk ali s obzirom na to da se posuše za jedan dan nije loše imat koju da ne pofali suhih pelena pogotovo kad je kišno a grijanja naravno nema sad.BN stvarno ne vrijedi ni kune više s obzirom na materijal i kroj.
    onesize i ultrafit org
    Meni su super zaštitne od racmana i imse vimse

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A ima li Popolini pelene za kupiti negdje u Mađarskoj? Posto zivim jako blizu granice pa da skoknem tamo. Mozda u Pečuhu ili Budimpešti?

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj v_stekl prvotno napisa
    A ima li Popolini pelene za kupiti negdje u Mađarskoj? Posto zivim jako blizu granice pa da skoknem tamo. Mozda u Pečuhu ili Budimpešti?
    Evo ti neka stranica http://www.babanatura.hu/termeklista.php ako znaš mađarski, ja ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •