Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Upis teret-a na vlasnički list

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Upis teret-a na vlasnički list

Molim naše pravnike i pravnice da mi kažu gdje i kako se obavlja procedura upisa tereta na vlasnički list.

Davno sam otvorila topic na ovu temu, pa mi je ova akcija bila predložena i sad je napokon želimo napraviti, jer je izvrsna ideja!

Znači, želimo upisati moje roditelje kao teret (radi njihovog osjećaja sigurnosti) na vlasnički list našeg stana.

Ne znamo gdje se to obavlja i što je sve potrebno? Javni bilježnik? Općina?....

Hvala puno unaprijed!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nazovi zemljišnik i pitaj na protokolu. meni je banka upisala teret zbog kredita. na koju bi osnovu upisala roditelje, kao suvlasnike? ako je tako, mislim da morate sklopiti i nekakav ugovor kod javnog bilježnika čime ćete potkrijepiti taj zahtjev za upis

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne kao suvlasnike, nego kao osobe koje imaju pravo živjeti u tom stanu do kraja života.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

aha, onda odeš u bilježnika sastavit ugovor o doživotnom uživanju stana za roditelje i onda ideš na protokol zemljišnika sve to prijaviti s originalnim dokumentima. bivši vlasnici stana u kojem sam od početka godine imali su takav dogovor sa svojim starim ocem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti puno!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nema na čemu
    mogu ti roditelji bit potpuno mirni s tim, ja kad sam od tog para kupovala stan, nisu ga mogli prodat bez da se stari otac u bilježnika osobno ne odrekne doživotnog uživanja i tek kad se sve to proknjižilo na zemljišniku, mogli smo mi dalje razgovarati o prodaji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •