Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Osoba po mom izboru na porodu

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Osoba po mom izboru na porodu

Imam li pravo dovesti koga želim na porod ili je to pravo "zajamčeno" samo očevima? ovdje nisam našla ništa na tu temu, a htjela bih se pripremiti za slučaj da moju pratnju pokušaju otfikariti u rodilištu. ima li nešto o tome u nekom od zakona ili je to pitanje prakse u pojedinim rodilištima?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Na SD-u dopuštaju pratnju na porodu, nije nužno da to bude otac.
    Znam primjer da je sestrična bila pratnja, a na portalu ima i priča o doularenju (Egemama i Maja):
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=2353

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedna moja poznanica nedavno je rodila u merkuru, uz nju je bila prijateljica

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja prijateljica će idući mjesec roditi u Splitu uz prijateljicu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to ti ovisi o rodilištu, u Zd npr. smije biti isključivo suprug, a ima i rodilišta u kojima ne smoje biti nitko :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U Vž može biti i netko drugi, a ne muž, jedino mislim da mora pisati na onom papiru s tečaja. S nama na tečaju je bila buduća samohrana mama s kojom je na porod išla prijateljica, nije nikakav problem.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Čakovcu može samo isključivo muž. Rekla mi je primalja da su one već postavile to pitanje (kao a što s rodiljama koje nemaju oca djeteta uz sebe, ali žele nekog drugog) ali šef se ne da.

Sad mi pada na pamet da bi u rađaonu ustvari mogao doći bilo koja muška osoba kojeg žena pozove, jer niko ne provjerava njegovo ime i prezime, a ženska osoba ne može proći

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mislila sam da ovisi o rodilištu, ali me zapravo zanima imam li ja po nekom zakonu pravo dovesti koga želim. za sada planiram varaždin, a dobila sam neslužbenu informaciju da će mi možda raditi probleme ako dođem s prijateljicom, a ne s mm-om.

[code="martinaP"]U Vž može biti i netko drugi, a ne muž, jedino mislim da mora pisati na onom papiru s tečaja.

to mi je palo na pamet nakon što smo mm i ja bili na tečaju i naravno on i ja smo upisani da smo odslušali tečaj. idem drugi tjedan na kontrolu pa ću svakako pitati kakva je praksa kod njih, ali bih se voljela prije toga informirati o svojim pravima.
    [/code]

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e jesam zbrljala. trebalo je ispasti ovako:

i mislila sam da ovisi o rodilištu, ali me zapravo zanima imam li ja po nekom zakonu pravo dovesti koga želim. za sada planiram varaždin, a dobila sam neslužbenu informaciju da će mi možda raditi probleme ako dođem s prijateljicom, a ne s mm-om.

Citiraj martinaP prvotno napisa
    U Vž može biti i netko drugi, a ne muž, jedino mislim da mora pisati na onom papiru s tečaj
    to mi je palo na pamet nakon što smo mm i ja bili na tečaju i naravno on i ja smo upisani da smo odslušali tečaj. idem drugi tjedan na kontrolu pa ću svakako pitati kakva je praksa kod njih, ali bih se voljela prije toga informirati o svojim pravima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •