Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 109

Tema: Odlazak zubaru

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bzara nije definirala dio o pogoršanjima, pa ne znam..ali dok se, primjerice ne dokopam zubara, i trenutna pomoć, pa makar bio propolis mi je uvijek dobro došla...

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Problem kod propolisa je u tome što djeluje kao jaki kontaktni alergen tj. kod korištenja u ustima može senzibilizirati oralnu sluznicu i razvije se jaka alergijska reakcija a to je vjerujte puno gora stvar od onog zbog čega ste počeli koristit propolis.
    Ako se nekom da čitati EVO jednog od mnogih članaka koji se daju pronači na tu temu ne tako benignog propolisa kojeg u zadnje vrijeme svi tako olako preporučuju.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala ivana s.!
    potpisujem sve što si napisala! propolis nije lijek izbora kad se radi o problemima zubnog mesa!

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moram priznati da ovaj dio o propolisu kao jakom alergenu prvi puta čujem - moram se bacit malo na čitanje. Pretpostavljam da za nekoga tko ga dugo vremena koristi (u raznim prigodama i oblicima) nema toliko opasnosti jer je tijelo već naviklo na njegovu prisutnost. Ja sam inače "propolis freak" i stvarno me bezbroj puta spašavao - od podizanja imuniteta do rješavanja raznih lokalnih problema koje bi izazvale bakterije (npr. upalice na koži), virusi (npr. pokazao se najdjelotvornijim kod lokalnog herpesa), gljivice (par kapi na tampon i riješila sam se Candide).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sutra idem vaditi zub (donja desna sedmica) - puknuo je i zubarka ne vidi način da se spasi. Trudna 15 tj. i bojim se bolova poslije, a neću smjeti ništa popiti. Imam traumu od vađenja umnjaka - vađen s, ja kažem kao nekakvim pajserom. Nisam ništa osjetila zbog injekcija, no sestra je držala glavu, a doc vadio. Poslije sam 2 tjedna bila na Voltarenima i Ibuprofenima, koji su samo djelomično ublažavali bol. Što ću ako ću i sada tako proći (zub je to tog nekadašnjeg umnjaka)???? Strah me!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih dodala još jedno pitanje

Dakle, može li se popravljati zub bez prethodnog "slikanja" koje je zapravo bilo potrebno da se vidi kakva je situacija iznutra, no taman kad je trebalo sliknut, ostadoh trudna. No, mislim da ako ne moram ne bih čekala skoro godinu dana do popravljanja istog. Napominjem da me jako bolio, nateklo mi pol lica i izliječio me antibiotik . Zato je zubar i htio slikati..

Kaj da radim?????

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zg franka, smiješ popiti neofen, piše na njemu da ga smiju primjenjivati i trudnice! naravno,nemoj pretjerivati s njim! popij jednu tabletu kad popusti injekcija! inače, mali savjet, ako imaš problema prilikom vađenja, osi kod nekog privatnog kirurga, platiš ali si sigurnija i vjerojatno će biti manje problema poslije! što je taže vađenje oporavak je duži!
    tiwi, odi liječiti zub!lakše je liječiti sa slikom, ali nije nemoguće bez nje! probajte ga ti i zubar spasiti...
    to je naravno moje mišljenje, i da se radi o meni ja bih tako napravila!
    i od mene

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bzara,

Vađenje umnjaka imala sam u privatnoj ordinaciji u koju je došao kirurg. Debelo sam to platila, i bilo je kako je bilo. Ovaj puta nisam to htjela, idem u navodno privatnu polikliniku koja radi i preko zavoda i na uputnicu. Poliklinika je na Krešimirovom trgu. Imaš li info kakvi su?
    Za bolove sam zvala svog ginekologa, rekao mi je da nešto tipa Voltaren, Ibuprofen ne smijem, ali mogu Caffetin, Andol, Panadol i sl. Što misliš o tome?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam stvarno kakvi su! jako mi je žao što imaš negativna iskustva! držim fige da ovo vađenje bude bolje i nježnije...
    ja se uvijek posavjetujem sa ginekologom kod propisivanja bilo kakvih lijekova! na ono što nabolje reagiraš od navedenih lijekova, popij! za neofen znam da odlično djeluje a dopušten je u trudnoći!
    mislit će na tebe da sve dobro prođe, i šaljem ti jednu veliku

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bzara,

Poslušat ću te i kupiti Neofen. Hvala na dobrim željama - voljela bih da je tako jer od tog vađenja zuba imam traumu kada god sjednem na zubarsku stolicu. Zaista i sama sebi želim da se to promjeni.

Šaljem pozdrave i

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno Franka!

Znam kak ti je - ja sam i jučer bila kod zubara (idem SVAKI tjedan) i opet me je bilo frka. Ja sam isto u ovoj trudnoći već jadna od svih nuspojava - dobila sam 6 karijesa u kratkom roku a umnjak koji je počeo izlaziti mi je napravio komu prije par tjedana pa sam morala popiti dozu antibiotika

Drži se i podnesi to muški!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bzara hvala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja bih dodala još jedno pitanje

Dakle, može li se popravljati zub bez prethodnog "slikanja" koje je zapravo bilo potrebno da se vidi kakva je situacija iznutra, no taman kad je trebalo sliknut, ostadoh trudna. No, mislim da ako ne moram ne bih čekala skoro godinu dana do popravljanja istog.

Kaj da radim?????
    Moj zubar ima nekakav aparat za slikanje koji nije rentgen pa mogu i trudnice. Ja sam vadila zub ali ga nije slikao jer je vidio da nema spasa. Malo me bolilo poslije ali nisam popila ništa. I nije bilo strašno. Mislim da je od svega najbitniji izbor zubara. Ja se panično bojim popravljanja zubi ali svom zubaru maksimalno vjerujem i do sada me nikad ništa nije boljelo. Za razliku od svih mesara prije. A svi su bili privatnici....

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

twin, apsolutno se slažem s tobom vezano za povjerenje! nažalost riječ privatnik ne znači nužno i dobar rad! samo što je danas jako teško naći dobrog stomatologa, liječnika... a mislim da je pristup ljudima jednako važan kao i dobar rad! iskreno ne znam o kavom se aparatu radi! mi imamo u ordinaciji isto aparat za slikanje koji ima najmanje moguće zračenje! međutim za svaki slučaj ja se ne upuštam u slikanje trudnica! nikad ne znaš...
    jako je lijepo kada pacijent stekne povjerenje, i kada ne dolazi u grču u ordinaciju!
    pozdrav i od mene

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, moj zub je vani. Doktor me dobro ispikao i nije previše kopao po ustima. Ovaj puta sam ipak žmirila. Bol - umjerenu sam osjetila, ali drugi dan ništa.

Bzara, hvala na podršci!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hehe!ja ne otvaram zube bez inekcije
    imam jednu plombu i jedan izvađen zub...dakle svega dvije intervencije zubara u mojim ustima(osim pregleda,naravno) i bez inekcije nisam htjela pričat s njom...bojim se i gotovo...
    ali dr je super i vidla je da se stvarno bojim(to je ono zastrašivanje kad si maleni) i nije se opirala,ali zato ja jesam i pod inekcijom...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

franka :D :D :D
    baš mi je drago!
    veeeeelika od mene!!!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam danas bila kod zubara i rekla mi je da mi je gornja osmica dosta otraga i da ju ona nece moci popravljati kad bude trebalo..i preporucila mi je da ju izvadim,naravno na institutu....meni ona trenutno ne smeta i ne zelim se izlagati prevelikom stresu prilikom vadenja....dali je neka od vas imala slican problem.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da pitam. Mislim da nisam trudna, zadnje tri godine nisam pa ne vjerujem ni sada, na zalost. Ali ako se ipak desi, a slikala sam zub jer moram raditi operaciju, zanima me koja je stetnost za bebu. Ne znam to je bilo kao neko elektronsko slikanje il sta vec, mislim i sestra je bila sa mnom u prostoriji, bez da je otisla negdje. A znam da ranije u poliklinikama bi bio sam unutra kada slikas zub. Hvala vam

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sweet, zračenje je stvarno minimalno kod takve vrste slikanja, mislim da se ne moraš bojati! ja se iskreno nadam da jesi trudna i šaljem ti puno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

velika velik ahvala i pusica.............imam tu neku gnojnu vrecicu koja se mora otkloniti a bez snimka ne moze. Sada mi je lakse, puno puno............. :D

Datum pristupanja
    Sep 2007
    Iza sedam mora,iza sedam gora,preko brda i planina...Na porodiljnom i doma...

Početno

Boli me zub za pop..................jel smijem popit brufen??????,nemam niš drugo doma.Samo da me malo popusti!!!!!!!!!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ivanic, ja bi se na tvom mjestu posavjetovala sa ginekologom prije nego što popiješ bilo što, ako već naravno nisi popila! ali mislim da od jedne tablete neće biti ništa...
    od mene

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo kratki info, vjestica je dosla. Tako da nema brige zbog slikanja zuba i koristenja antibiotika. Hvala svima. Pusa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Podizem malo ovaj topic. Prijem mjesec dana mi je zubar izvadio zivac i napunio ga. Sve je bilo ok, ali me poceo boljeti na zagriz, najcesce kad se ujutro probudim, bol je jaca, tijekom dana prestane. Izbrusio je onda plombu ispod tog zuba (ako udaraju jedno o drugo previse) i rekao ako me ne prestane boljeti, potrebno je uzeti antibiotik (inace je nakon punjenja slikao zub i sve ok). E sad, moje pitanje, s obzirom da radimo na bebi zadnjih mjesec dana, smijem li uzeti antibiotik? naime, zadnjih dana su mi plodni dani i naravno, ne pazimo se, a danas planiram do dr koji ce mi ziher reci da uzmem antibiotik. Kaj napraviti? Jel opasno uzeti antibiotik? Sad vjerojatno nisam trudna, ali ko zna jel se kaj zbiva unutra unazad nekoliko dana a antibiotik bi vjerojatno trebala uzimat bar 10 dana? Bzara, ako si u blizini....... pomoc

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam zbog upaljenog umnjaka pila Amoxile. Smiju se neki antibiotici piti, no ja sam to provjerila, nakon odlaska zubaru, i kod svoje liječnice, a i kod ginekologa koji mi vodi trudnoću. No, ne znam prije koliko si bila na slikanju zuba, ako je to bilo nedavno, spomeni i to ginekologu, mozda je bolje jos malo pričekati s trudnoćom...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Little Duck, snimanje je bilo jos u prosincu kad nisam radila jos na trudnoci jer sam morala paziti zbog kiretaze u listopadu. Nakon toga nije vrseno snimanje. Vidjet cu danas sto ce mi zubar reci, a nakon toga cu nazvat ginekologa i pitati.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bzara, pa ti si stvarno
    mene je najviše mučila anestezija, ali kako mi je prijateljica stomatolog ovaj vikend mi je sve detaljno objasnila da to ne škodi, pa sam odlučila eto učiniti neke zahvate na zubima koji su potrebni..
    bolje nego da ostanem bez zuba

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

leni
    ja svim svojim trudnim pacijenticama radim sa injekcijama! isto tako odvagnem što napraviti sada, ipak s nekim zahvatima nije potrebno maltretirati žene u trudnoći!
    baš mi je drago da imaš stomicu kojoj vjeruješ! to je jako bitno!
    od mene

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mene boli i popravljanje zuba i ni to ne mogu bez inekcije..
    biti će veselo na porodu

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čuj, ja kod 90% ljudi popravljam zube s anestezijom! ugodnije pacijentu, a meni lakše raditi! tako da ne brini ima jako puno ljudi koji ne mogu podnijeti bol!
    ali jednom kad prođeš tu porođajnu muku uživaš u majčinstvu! porod traje jedan dan, a poslije si mama cijeli život...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo samo da javim da sam jučer popravila dva zuba pod lokalnom anestezijom..
    sama sebi ću

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo malo i od mene! bravo, bravo!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U iščekivanju sam bete,a nakon toga idem na terapiju klomifenom,tako da ne znam kada da vadim zub ,opet ako nisam trudna nebi voljela vaditi zub pod mengom ,bzara draga pomagaj !? :/

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa čuj, malo mi je teško dati ti pravi savjet, malo si mi dala premalo informacija! u kakvom je stanju taj zub? ako može čekati, pričekaj da vidiš kako će se tvoja situacija razvijati! pa kad prođe menga odi, ili ako ne dođe
    ne znam da li je taj zub toliko loš da je mala tempirana bomba koja pod hitno mora van ili može malo pričekati? o cijeloj situaciji najbolje popričaj sa svojim stomatologom, pa ćeš najbolje vidjeti! možda nisam baš najbolje pomogla...ali ako ti bude kakvih nedoumica slobodno pitaj!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eh, evo i mene, drage moje...
    dakle, imam problema već neko vrijeme sa ovim kecom gornjim. loše popravljen karijes, proces otišao u živac, prije dvije godije stomatolog mi predložio da se vadi živac, ja rekla da ni pod razno... neka pokuša prvo s liječenjem pa ćemo vidjeti. doktor rekao ok, ali da je pitanje vremena kad će ponovo početi. i- doktor je bio u pravu. evo, već nekoliko dana boli živac, prijaju mi hladne obloge... jako je nezgodno, jer dojimo , i ne znam šta smijem koristiti. i ponovo se pitam, ima li šanse da ponovo pokušamo s liječenjem zuba, jer ipak je jedinica u pitanju? pomagajte, pliiiiiz

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zub o kojem je riječ otvoren je 1.5 mj.,čekajuč liječenje u Perkovčevoj.Kada je doktorica to vidjele ,neme spasa nikako ,u kako je lošem stanju točnije:fraktura krune ,hiperplazijagingive u cavum pulpe te odstrajenjem gangive vidljiva otvorena furkacija ex 27
    Ono što me plaši , sve te riječi ,u smislu koliko je opasno imati takav zub u ustima i da mi se nešto ne iskomplicira nakon vađenja
    Problem je time veči jer sam ljuta na svog zubara ( previše loših iskustva i vađenja zubi)tako da idem dalje sve to srediti
    bzara hvala

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga bjuma, pod HITNO moraš izvaditi živac! zub koji se smiruje na hladno znači da je unutra gnojan proces, u živcu! iskreno trebala si to već prvi put napraviti! ako se ta jedinica ne bude liječila prijeti ti nešto puno gore - velika mogućnost da ostaneš bez nje!
    lambi, bolje ga izvadi, s obzirom na sve što si napisala! fraktura krune, hiperplazija gingive... bolje sada! a ako ostaneš trudna još ćeš se teže odlučiti izvaditi ga! od takvog zuba nemaš nikakve koristi! ja inače nisam tip osobe kojoj je vađenje metoda izbora i trudim se spasiti svaki zub u ustima, ali po svemu mislim da je njemu došao kraj...
    nadam se da sam ti pomogla bar malo! nije lagano davati savjete bez slike onoga što je u ustima ali ako vam ikako uspijem pomoći bit ću i više nego sretna! :D

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bzara ,hvala ti na savijetu,iči ču ja njega izvaditi
    sutra idem kod zubara ,novog naravno,pa se sve fino dogovoriti

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

držim fige da sve dobro prođe!!!!
    mislit ću na tebe!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znam...
    ali, rekli mi da moram na operativni zahvat, a ja već bila u trećem mjesecu trudnoće.
    e, sad, da li smijem koristiti kakve anestetike i tablete protiv bolova, poslije zahvata, jer dojim?
    joj, kako me je snašlo. a stvarno vodim računa o zubima.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno da smiješ, u granicama! što se toga tiče bilo bi nabolje da se savjetuješ sa ginekologom koliko i što je najbolje da popiješ!
    mi smo operirali nedavno ženu koja kod kuće ima jednomjesečnu bebu i doji! izdojila je mlijeko taj dan uoči operacije tako da je maleni drugi dan bio zbrinut, i već treći dan nastavila je dalje dojiti! poslije takvog zahvata bolovi nisu jaki, više otekneš a za to pomažu hladni oblozi!ne brini to uopće nije strašan zahvat!!!!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bzara

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga bzara,evo jučer izvadila zub, sve ok za sada ,dobila mengu,i krečem na 3 aih
    hvala još jednom

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

super, bravo lambi!
    nadam se da će uskoro i neki plusić na testu, pa da tvojoj sreći nema kraja!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

neka bude plusek što prije ,u 5 g.,samo minusi ,a i zubiju sve manje

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bzara, riješila problem. istina, još uvijek mi liječe živac. otkrila sam da se proces proširio i na dvojku, tako da ću sad ostati bez dva. ne daju mi nista- znači, sve sam prošla bez anestezije. ali, ionako kvara nema na zubu, već u živcu, tako da ne znam ni kako bi anestezija pomogla. no, svejedno. uglavnom, koliko vremena će proći dok ne počnu tamniti, to jest, koliko dugo mogu bez navlaka?
    hvala ti puno. ti si me natjerala da odem. moglo je ovo imati mnogo gori završetak.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa ne moraju jako dugo potamniti! liječen zub ne znači nužno, da će sada odmah postati tamni i ružni! a kada počnu tamniti napraviti ćeš lijepe keramičke krunice na njima i imat ćeš predivne bijele zube!
    gledaj to s druge strane, moglo je biti puno gore, mogla si ostati bez njih!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u svakom slučaju, bzara, ti si . hvala ti

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam jučer u 35 tjednu išla mjenjat plombu, s anestezijom inače sam tokom cijele trudnoće išla na preglede preventivno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •