-
Megalocolon congenitum
Upravo smo proveli 5 dana u bolnici i radna dijagnoza je za sada megalocolon congenitum. Radi se o malom dijeliću debelog crijeva koji nema živčane završetke i ne funkcionira. Dakle ne može izbacivati stolicu. Još nisu sigurni da je to pa imamo 15 dana terapiju eritromicinom da pokušamo nagovoriti crijeva da sama prorade. Ako ne prorade idemo na biopsiju i vjerojatno na operaciju tj. najmanje 3 operacije kroz duže vrijeme. Da li se netko sreo s ovim stanjem. Znam da je dosta rijetko a i na internetu nema baš nekog korisnog objašnjenja. Tražim objašnjenje normalnim jezikom nas smrtnika a ne članke iz medicinskih časopisa i stručne izraze. Hvala.
-
A zašto daju antibiotik? Sumnjaju na neku bakteriju?
-
Evo ti dosta detaljna stranica o bolesti:
http://www.hirschsprungs.info/hd.html
Ako ne znaš engleski, mogu ti prevesti, nema toga puno.
-
Hvala. Znam eng.
Antibiotik je u ovom slučaju namjenjen da joj ubije crijevnu floru i izazove proljev nakon čega njezin organizam uz pomoć mog mlijeka treba stvoriti novu floru koja bi trebala profunkcionirati. Tako mi je objasnila magistra u ljekarni gdje sam naručila da mi naprave te doze po 4 mg. Dajem joj ga 4 puta na dan pola sata prije obroka rastopljen u malo čaja. Počeli smo u četvrtak, jučer i jutros je dobila čepiće a sada evo ima proljev pa ne znam je li od čepića ili od antibiotika. A čepiće koristimo Dulcolax. Jak je pa joj stavim samo četvrtinu iako su mi rekli pola.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma