-
kajsa, hvala na potpori. to uvijek dobro dodje. pogotovo u ovakvim trenucima.
Mgrubi, mlijeko mi strca samo u tankom mlazu samo iz nekih kanalica (desna dojka cca 3, a lijeva gdje je problematicna bradavica iz 1-2, ali potocic veci ide iz centralnog dijela - rascvjetana bradavica ima izgled cvijeta, pa mi u sredini veca rupica, ali mlijeko iz te lijeve teze ide van rucnim izdajanjem. pumpica ne moze zbog anomalije bradavice, a i nastaje mi onda edem ukoliko i pokusam).
glede gutanja, nika guta jednako na obe sise. na pocetku jace (kad je na lijevoj cak joj se prelijeva u prvoj minuti), a kasnije "odustane" pa ju moram animirati i biti dosadna. najradje bih mjerila broj gutanja da znam koliko cca ima ml u jednom gucu - kao neka vrsta olaksanja. kad krenem s kompresijama, onda se jadna zagrcne svaki put jer nije spremna na to kad ispija "koktelcic" laganini zatvorenih ociju polubudna. kao da je na subotnjoj shpitzi na cvjetnom trgu.
glede podoja i strana, sve varira. uglavnom joj uvijek dajem onu sisu koja mi je pod rukama osjetno punija mlijeka, i to je uglavnom desna. mozda podsvjesno izbjegavam lijevu zbog silne boli, ali ona je nekako uvijek manja od desne (zbog prethodne manje potraznje mi konstantno proizodi manje mlijeka - moja pretpostavka). malecka guta kad god ju ja "pokrenem", pa onda opet stane i tako unedogled. zato i nisam prebacivala na drugu sisu jer na poticaj gutne, pa pretpostavih da ima mlekeca. do sada sam uvijek radila ovako - jedan podoj jedna sisa, a drugi podoj druga, osim ako je u prvom manje sisala pa ju u sljedecem podoju dam tu zadnju koju je kratko sisala. sve varira o situaciji i probala sam sve moguce kombinacije. izdajalica mi jako malo mlijeka povuce, npr jucer sam izdojila 60ml iz desne i malo lijeve (desna nije bila u podoju pa je bila "puna"), i to sam se iznenadila, ali meni mlijeko izdajalicom tesko izlazi van, a bradavice su mi nakon toga tempirana bomba, iako namazem purelanom prije nego krenem s izdajalicom. i rucno izdajanje mi nije nista produktivnije.
bojim se da nika mozda i dalje ima blagu zuticu jer mi je cudno da se tako brzo uspava, a kad maknem sisu - eto je za 5 minuta i
evo sada sam je dojila 20 minuta, i gutala je onako po svom obicaju, ja sam ju turbo animirala. mozda je imala 30ak-40ak gutljaja ( i to ako). zaspala je na cici (nikad ju sama ne pusta) i ostala spavati na moje silno cudjenje. da li bebica moze zaspati gladna ili se barem malo najela, to mi je veliki upitnik. da znam da se barem malo najela, nema vece srece zivotu mom?!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma