Zdenka2 prvotno napisa
Mislim da je postavljačica mislila na jedan instinktivni osjećaj odbojnosti u odnosu na neku djecu, a ne na reakcije na njihovo ponašanje. Nikome se ne sviđa ružno ponašanje ni kod tuđe ni kod vlastite djece. Ali ovdje nije riječ o tome. Djeca su malena i zbog toga zaslužuju "kredit" koji ne bismo dali odraslim ljudima. Ali, činjenica je da se može dogoditi da nam se neko dijete ne svidi, da osjećamo neku neobjašnjivu odbojnost koja po mom mišljenju nema veze s roditeljima niti s ponašanjem djeteta nego je to nedostatak spoja na nekoj bazičnoj osobnoj liniji. Meni se je to par puta dogodilo. Ali, nastojala sam dati toj djeci šansu, odnosno ne ponašati se odbojno prema njima. Kod jednog takvog djeteta dogodio mi se preokret, odnosno to mi je sada jedno od omiljele djece koju znam. Mislim da djeci općenito treba dati šansu - mnogi u postovima spominju ružno ponašanje djece - možda je to isto "histerično, cendravo, nesnosno ... dijete" u nekoj drugoj situaciji moglo ostaviti sasvim drugačiji dojam. Često se sjetim čuđenja J. Juula (nisam sljedbenik) nad time što u našoj zemlji ljudi naprosto obožavaju bebe i malu djecu, a prema većoj djeci rado nastupaju kritizerski. Ja nastojim općenito biti tolerantna prema djeci i nastojim ih razumjeti i biti na njihovoj strani, bez obzira na njihovu dob. Sa svojim sinom rastem i ja i ne žalim za slatkom malom bebicom kakav je nekada bio, a to što njegov put odrastanja ima i oštrih rubova sasvim mi je normalno, a tako gledam i na drugu djecu i u tome se slažem s onim što je
napisala Anita AZ.