da li je bolje da dvogodišnje dijete pije instant čajeve ili one "prave" u vrećici?![]()
da li je bolje da dvogodišnje dijete pije instant čajeve ili one "prave" u vrećici?![]()
ne znam zašto bi ga i pilo, ali mislim da ako vać pije da je bolje onaj u vrećicidonna prvotno napisa
imaš u DM-u Ciciban čaj u većici
Instant su po meni najgora opcija. Najbolje skuhati pravi čaj ili onaj u vrećici. Instant je samo neka kemija + brdo šećera. Kad skuham blagi čaj, većinom ga ni ne treba zaslađivati, pije ga bez greške. Nema potrebe natrpavati dijete šećerom.
pa znam ja to...ali ....po ovim vrućinama MORA piti...a pošto neće vodu opcija je čaj i to najviše hoće voćni pa popije recimo 2 dcl popodne i 2 dcl tog caja prije spavanja navečer.između tj tijekom dana uzme ona i malo vode pa joj dam i malo pago soka koji nema dodatak šečera i cedevite malo.uvijek me strah da uzima malo tekućine pa sam happy kad hoće čaja
Ja svaki dan kuham čaj (u vrečicama + menta iz vrta ili slično) bez šećera i za nas velike. To smo se naučili otkada moj tata ne smije šećer - do tada se obično pio sirup ili Cedevita. Ali sirupi bez šećera su grozni.
Sunčici kuham taj Ciciban čaj - kupila sam ga u Konzumu. I sviđa joj se. Ali nije taj čaj ništa posebno. Unutra su majčina dušica, kamilica, koromač i lipa. Kad potrošim kutiju kupit ću nešto od toga, ako ne bude Cicibana na polici.
Inače tek sam prije par godina skužila da u čaju ne mora biti šećera. Može vam zvučati smješno, ali to mi je bilo otkriće - da čaj valja i nezaslađen. Cijeli život nešto piješ po šabloni i onda misliš da to tako mora biti. Vjerujem da će puno djece iz generacije naših odrasti u uvjerenju da čaj mora biti - instant :/
a jel smije u vrećici ali voćni?
i smije li takav čaj stajati recimo cijelu noć(jer noću trazi piti)?
koliko ja znam može stajati ako nema šećera. I isto koliko ja znam, bilji čajevi su bolji od voćnih jer u voćne stave svašta. A kad kupiš npr lipu, onda bi to trebala biti 100% lipa (valjda je )
pa...probat ću ju zezniti ali voćni čaj hoće tj taj **** istant a od bilnjih komorač ponekad.šta je najbolje da joj pravim(kamilica....)?mislim da kamilica nakon nekog vremena "pozeleni"od stajanja ili?
Mi svi volimo piti šipak/hibiskus sa malo šećera i limuna - ohlađen.
Nina pije čaj od komorača (kršitelj koda)ov i uopće mi nije palo na pamet dati joj iz vrečice. Baš sam debilProbat ću pa ćemo vidjeti!
ja uglavnom "voćnu" vrećicu dodam nekoj kombinaciji "biljnog" čaja (lipa, kamilica i sl) tek tako da zamiriši
evo probali ciciban čaj i upalilo je !Hoće !!! :D
Ja sam Niki do nedavno davala samo instant cajeve, ali ste me vi podsjetili na cajeve iz vrecice i tako sam mu kupila Ciciban caj i pije ga bez problema tako da planiramo nastaviti s cajevima iz vrecice naravno bez secera![]()
u Mulleru u ZG ima čaj sa vrećicama voćni BAD HEILBRUNNER ČAJ piše voćni čaj s 10 vitamina a okus je divlje višnje posebno napravljen za djecu..
saastav: jabuke,šipkova kora,hibiskus,bazga,aroma divlje višnje,limunska kiselina kao regulator kiselosti,mješavina vitamina,cimet...
proizvođač Bad Heilbrunner iz Njemačke
Podižem jer me zanima odgovor na zadnje pitanje.
Inače N. (ima 15 mj.) pije Instant od komrača, nije htjela nijedan iz vrećice, samo taj instant.
Sad joj već neko vrijeme nisam probala davati iz vrećice, možda ga sad prihvati.
U instantu me brine šećer i umjetno, a u vrećici me brine tein. Tako da sam na li-la.
Kako vi?