-
Smrznuto - da ili ne??
Dakle, već me pomalo nervira potraga za svježim voćem. Voljela bih da nika jede i nešto drugo osim mahuna, tikvica i mrkve. Na Hvaru recimo, gdje ljetujem, nemaju nikakvog drugog povrća osim toda. Pa sam razmišljala da joj koji put (ne često) pripremim nešto od ledo smrznutog povrća. Ne bi to bilo svakodnevno, znam da je puno bolje svježe, ali u nedostatku.......A i čini mi se da sa 9mj. već može polako jesto nešto takvo. Mislim da su ti proizvodi dosta dobro kontrolirani. Istina, vjerojatno su puni nekih dodataka, ali i povrće na placu je često puno svega i svačega.
Molim razloge za i protiv.
-
Ispravak, potraga je za svježim povrćem, a ne za voćem. Voća hvala bogu uvijek ima, tako da to ne dolazi u obzir smrznuto.
-
Ne bih smrznuto davala bebi, ako nije neka žurba a ti nemaš niš u kući. I ne uspijevaš nabaviti.
Šta mahune ne idu sa deset mjeseci?
Naravno, ima valjda krumpira. Još bi mogla brokulu i ciklu i grašak. Ja znam da sam davala grašak smrznuti ponekad,al više bih voljela kad bi mi donijeli iz Zg iz bio&bio teglicu graška.
U Hvaru sam našla djedicu na placu i pitala ga ima li šta doma za mene, u malim količinama pa da nema prodaju toga. Pa bi mi on donio tu i tamo nečega. I u rano jutro je na pijaci ipak drukčija ponuda od kasnije kad ove stvari koje imaju po sitno prodaju.
Znam, dohrana u početku stvarno može bit davež u smislu da stalno razmišljaš jel može raznovrsnije i kvalitetnije.
-
i u kozumu i studencu je bolja ponuda od ove koju si ti napisala
a kamoli na pazaru
ali i da nema ništa drugo mislim da je i to dosta ipak je bebica 10mj
neće joj biti ništa ako jede par dana isto i mislim da je bolje isto
a svježe nego različito a smrznuto,kad već imaš izbora
-
Ma je, samo se ne radi o par dana nego o 2 mj. Pa i meni bi se ogadilo više jest isto. No dobro, 2 protiv, ajmo dalje
-
Al ona ni po tablici dohrane nema baš neku raskoš izbora. I ja sam bila u toj dobi tri mjeseca dolje, pa na kraju na red dođu tipično ljetno povrće kao paradajz...ili blitva, znam da toga ima na placu, rano.
-
moj F ima 17,5 mjeseci i od povrća jede najčešće tikvicu, brokulu, mrkvu i karfiol, i to svaki dan...
a kad je bio tako mali - mrkvica, tikvica i proso, kukuruz, riža u tisuću kombinacija...
neće joj ništa biti ako jede stalno isto... uostalom - danas napravi tikvice s rižom, sutra tikvice s palentom, pa tikvice s prosim, pa mrkvicu s palentom...
-
moj F ima 17,5 mjeseci i od povrća jede najčešće tikvicu, brokulu, mrkvu i karfiol, i to svaki dan...
a kad je bio tako mali - mrkvica, tikvica i proso, kukuruz, riža u tisuću kombinacija...
neće joj ništa biti ako jede stalno isto... uostalom - danas napravi tikvice s rižom, sutra tikvice s palentom, pa tikvice s prosim, pa mrkvicu s palentom...
-
Ja Andriji dajem Ledo smrznuto povrće ako nemam friškog.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma