Evo, Ema, super, sad ćeš piti antibiotike i sve će biti super. Vjerojatno je kod tebe urinokultura pokazala upalu.

Ono što su ti sigurno napomenuli je da moraš puno piti.

Osobno imam stvarno dug staž s upalama mjehura (još od srednje škole). Ne pijem li dovoljno, i zadržavam li mokraću, gotova sam. Ponekad kada sam na putu npr., uvijek sa sobom nosim urosal kapsule da preventivno spriječim upalu. No sada u trudnoći to ne smijem uzimati. Pijem najmanje litru čaja od brusnice, onako mlakog. Kada sam u nekoliko navrata osjetila da bi moglo doći do upale, uzela sam dva češnja češnjaka s puno kruha jer peče dok ga se žvače. Vjeruj mi, nema boljeg. Ni jedan antibiotik neće tako brzo smanjiti tegobe i žarenje pri mokrenju. Jedini problem je smrad kojeg i sama osjećaš, da ne pričamo za druge.

A ta moja epizoda s mutnim urinom, kad sam malo bolje razmislila, dogodila mi se početkom ljeta kada su počeli sladoledi. Još davno mi je urolog zabranio piti hladno (što i ne činim), no sladoled je još gora stvar.
Mislim da ti je pametno izbjegavati hladna pića, pogotovo sada u trudnoći.

No, kako nisi imala nikakve tegobe, samo mnogo mlakih čajeva, čak i kada završiš s antibioticima da ti se upala ne ponovi. Sigurno će te češće slati da kontroliraš urin.