Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: skok u razvoju - pomaze li izdajanje?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno skok u razvoju - pomaze li izdajanje?

cini mi se da moj sinek prolazi nekakav 1. skok u razvoju (imamo tocno 15.dana a cula sam da je skok 3. tj pa pretzpostavljam da bi to moglo biti to). naime, zadnja 2 dana nikako da se skine s cike, eventualno je pocne izbacivati al onda skuzim da se hoce podrignuti i ako mu onda ponudim jos, uzeti ce je opet u usta. prvo sam mislila da se prezderava a sad se pitam ima li icega u ciki. to njegovo cicanje ne traje po cijeli dan kao sto sam vidila da su neke cure pisale od 15h do ujutro nego samo u doba kad je vrijeme cicanja, niej godtov za nekih dosadasnjih 20min ili pol sata nego za 2h. i onda ga jedva umirim ili zaspe od umora.

procitala sam da se tim neprestanim cicanjem navuce mlijekuo u roku. zanima me jel izdajanje pomaze. naime moja patronazna mi tupi otkad je dosla 1. dan da se trebam stalno izdajati i dati mu to mlijeko u polusnu tako da si sama navucem dovoljno mlijeka koje ce me malecki traziti poslije. mozda je upravo mislila na ovo razdoblje?
    kad se uspijem izdi+ojiti (najcesce preko noci kad dulje spava) onda mali halapljivo sve pojede iz bocice. znaci da je gladan.

ne znam jel neka od vas isto se izdaja il mu samo pusti da on po cijele dane vuce i zivcira se?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

patronažna ti je dobro rekla poslije svakoga podoja izdoji dojku do kraja i još neke 2 minute vuci na prazno tako da daš signal mozgu da treba više mlijeka. Po noći ako spava dulje od 3 sata ti se izdoji jer ćeš i tako povećati količinu mlijeka.
    Možeš malo o tome pročitati i na temi Za mame koje se izdajaju, a vjerujem da će ti i savjetnice dati opširniji savjet.
    Preporučam ti i da nazoveš SOS telefon pa da možeš podrobnije čuti.
    Uživaj u dojenju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: skok u razvoju - pomaze li izdajanje?

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    ne znam jel neka od vas isto se izdaja il mu samo pusti da on po cijele dane vuce i zivcira se?
    ja sam tako, jer nije dobro koristiti bočicu da se ne ugrozi tehnika sisanja, mogućnost za to jest mala, ali postoji
    nastoj mu u polusnu dati da sisa, da razmak tokom noći ne bude više od 3 sata, ako prihvati super
    patronažna je pogriješila po pitanju pohranjivanja izdojenog i davanja u vrijeme skoka , jer tako beba neće biti dovoljno na sisi za vrijeme skoka pa neće doći do bitnog povečavanja količine mlijeka, pa će jedna bočica dodatnog mlijeka u skoku postati dvije, na slijedećem skoku, pa 3 ....
    niti jedna izdajalica nije tako učinkovita ko beba, srečom skokovi ne traju dugo, pij što više možeš vode, odmaraj, pusti kućanske poslove na tjedan dana - neće pobići, slušaj opuštajuću muziku ....
    samo se nemoj sekirati i mjeriti sise ima li ili nema mlijeka, jer ta nervoza ti može kočiti opuštaje mlijeka iz sise, a onda se i beba iznervira ..... i nastade kaos

izdrži još malo , ja mislim da nije potrebno izdajanje ako ti prihvati sisu u polusnu, bitno je da ne prođe preveliki razmak između dojenja, ako ne prihvati onda izdajaj preko noći i čuvaj mlijeko da mu daš pred večer, ne ujutro

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na savjetima. ja tu pitam za izdajanje al jucer je tolko cicao da nisam mogla nista izdojiti (logicno). jedino preko noci malo izdojim pa to sacuvam u frizideru pa mu dam ako ima neku krizu. i to naravno malac smaze bez prigovora. vidjet cemo sto nam nosi danasnji dan.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako dojis na zahtjev - ne izdajaj se, nema za to potrebe. Mozda ce ti trenutno biti lakse, jer ces imati nesto u frizideru "za svaki slucaj", ali ces si dugorocno najvjerojatnije stvoriti probleme: poremecaj ponude/potraznje, moguca konfuzija bocice, opterecenost mililitrima, ... ne pada mi vise nista trenutno na pamet ... a da ne spominjem gubitak vremena na izdajanju (za koje nema potrebe), a to vrijeme definitivno mozes bolje uloziti.

Priroda je namjestila tako da nam se djeca razvijaju skokovito, a ne kontinuirano i vjerojatno ima neki razlog za to. Za skok u razvoju nema carobnog rjesenja, to jednostavno treba odraditi. Ako ti bude pretesko, nazovi SOS i placi.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mudro zboris.

a odakle si iz podstrane?
    moji starci imaju kucu u grljevcu. ili grbavcu, vidim da se nesto promijenilo, uglavnom blizu groblja.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Grljevac.
    Ali, blize Lavu.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se također nebi izdajala da sam na tvom mjestu, već bi bebi eventualno ako ustreba ponudila i drugu ciku!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nudim sad jednu, sad drugu, ma sva sam se malo vec izgubila jer kako svako malo cicamo, nemam vise pojma koja je koja iako sam pocea pisati koju sam mu dala.
    izdajanje mi ne ide, nemam ja za to vremena. ali patronazna me stalno plasi da nemam dosta mlijeka iako je mali povratio porođajnu tezinu u 2 tjedna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah, šatronažna ko patronažna
    najbolji recept za uspješno dojenje: mozak na pašu
    gledaj opće stanje i pokakane i popišane pelene

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIhael je imao jedan skok sa 7 dana (ovaj drugi valjda nisam ni skužila) i cijeli dan je visio (i tako 2 dana) al ponoći je spavao kao i obično.....nisam se izdajala.....i ne bi....poremeti se ponuda-potražnja

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm, ali ponuda-potraznja se ne poremeti ako je izdojeno njegov normalni dio obroka, zar ne?

moj sime je dosta lijen i on pocica negdje 5min onako ucinkovito a onda zaspe ili samo bezveze duda ciku jos 5min pa zaspe. ja ga skakljem po vilici, zacepim mu nos, stipam, mrdam mu ruke i noge, mrdam ciku ili je masiram kao da se izdajam da on skuzi da se nesto desava al malac spava kao klada dok ga ne odnesem na presvlacenje gdje se razbudi i nakon cega opet cica 5min i zaspe.

dakle gospodin samo utazi svoju glad i zacori. a ako ga pustim, onda ce se probuditi za pol sata i traziti jos. i tako bi mogli cijeli dan s tim polucicanjem i poluspavanjem.

ali: kad se izdojim (a to nije uvijek) i uvalim mu izdojenog mljekeca, on to sve u polusnu (ni ne otvori oci nekad) posise i hoce jos kad dodje do kraja i onda zaspe onak posteno, negdje 2 i pol sata. dakle mene izdajanje u tim slucajevima njegove lijenosti (koji su cesti ali nije bas svaki podoj takav ) spasava!

al tako bi se rado rijesila tog izdajanja, uzasno puno vremena na to gubim, readje bi da on sve to isisa sam i mirna bosna!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i tako bi mogli cijeli dan s tim polucicanjem i poluspavanjem.
    Pa tako je i normalno! "Polucicanjem" on pojede koliko mu taj tren treba, a "poluspavanjem" zaspe koliko mu treba. I to se tako ponavlja do negdje 2-3 mjeseca njegovog zivota, kad ga pocinju zanimati druge stvari osim cice.

Bocicom mu ulijes vise mlijeka nego sto mu treba, pa mu opteretis zelucic, nije ni cudno sto zaspe vise.

Imas li koga da ti pomogne u kuci? Ako imas, lezi s bebom u krevet i doji, to je skroz normalno kad je beba tako mala. Mozes gledat TV, citat knjigu, ...

Ako si das vremena da se ustalite u dojenju, uskoro ces dojiti i u hodu, u svim mogucim polozajima, nekako pocnes zivjeti uz to dojenje, koliko god ti se sada cinilo da ti ono oduzima dio zivota. Samo, treba malo vremena da se uhodate i sve ce biti OK.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, shvatila sam to: dojenje postaje stil zivota. ne samo stil, ono postane jedino cime se bavis.
    pomazu ukucani, super su, mama se gotovo preselila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •