Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Smoothie od malina

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Smoothie od malina

100 g malina
    150 g jogurt(sa malo mliječne masti)-2 čaše
    1 vanilin šećer

Maline oprati ,pola odvojiti , dodati jedan jogurt i lijepo ispasirati štapnim mikser, dodati vanilin šećerom i usuti u čašu.
    Ostatk malina izgnječiti viljuškom, dodati u smjesu malina i jogurta, lagano umutiti, pa dodati još jedan jogurt.

prijatno

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam pravi talent za podići teme od prije par godina

ima li tko još neki interesantni recept za smoothie

i koja je razlika između smoothie i frapea ???

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

uzmeš voće bilo koje, i malo šećera ili meda ili nešto tako (ili ništa ako voliš manje slatko ili je voće neko slatko, npr. jagode) i smiksaš s jogurtom ili mlijekom ili slatkim vrhnjem (ovisi što više voliš) i to je to

količinu voća određuješ prema sebi, ako voliš više staviš više, ako voliš manje onda manje

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ili možeš sladoled, isto je super.
    Ja stavljam voće koje imam u tom trenutku, ne stavljam nikada šećer, med eventualno, i s jogurtom, mlijekom ili sladoledom je njam, njam!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja svojoj curici napravim smoothie ujutro: malo jogurta, žlica vrhnje, pola banane ili bez vrhnje, ako hoću rjeđu varijantu

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj THE recept za odličan smoothie:

bobičasto voće (bilo koje - maline, kupine, može i šumsko), banana, malo zobenih pahuljica, jogurt ili mlijeko, med. Ovakav smoothie je jaaako kaloričan, ali ujedno je i zdrav i kompletan doručak.

Razlika između smoothieja i frapea je taj što se smoothie pravi u originalu sa frozen jogurtom (kojeg kod nas nema) i gušći je. Frape je s mlijekom i rijeđi je.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 28.04.2011. at 20:59

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure, hvala svima na odgovorima

malo sam gledala po coolinarici, ima i tamo dosta ideja, ali ipak su mi vaše draže

kako bi ja htjela da bude što manje kalorično, izgleda da bi najbolje bilo miksati voće i dodati malo nemasnog jogurta (možda da ga probam smrznuti ??)

i dalje su sve ideje dobrodošle, pogotovo neka mješavina voće - povrće ili ako ima kakva tajna u nekom začinu, npr. vidjela sam da u par kombinacija da se dodaje đumbir

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Frozen jogurt i smrznuti obicni jogurt i nisu bas ista stvar. Frozen jogurt je, u principu (barem u komercijalnoj varijanti) vrlo slican obicnom sladoledu, samo s nesto nizom kaloricnom vrijednosti i eventualno nesto probiotika.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja smrznem narezane banane i štapnim mikserom izmiksam s malinama, nama je to taman slatko - jako kremasto ispadne, to mi je najbolji dio, a nemasno je totalno
    Ako želim da bude kao sladoled onda koristim i smrznute maline uz eventualno malo vrhnja za šlag, ali nije nužno

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Frozen jogurt i smrznuti obicni jogurt i nisu bas ista stvar. Frozen jogurt je, u principu (barem u komercijalnoj varijanti) vrlo slican obicnom sladoledu, samo s nesto nizom kaloricnom vrijednosti i eventualno nesto probiotika.
    tnx, nisam ovo znala. šteta što to kod nas nema za kupiti

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cimet dobro paše uz sve ovo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •