Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Piece of Cake Žarbo torta- tražim recept :-)

  1. #1
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno Piece of Cake Žarbo torta- tražim recept :-)

    izgleda
    http://www.pieceofcake.hr/slastice/torte/zarbo-torta/

    svi koji ste probali (ima u Meratoru za kupiti) znate, a možda netko ima recept
    Vrijedi probati pitati

  2. #2
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Radi muzeva teta, nisam sigurna da je bas ovakav recept, ali znam da radi par slojeva karamele... Volila bi ju i ja pitati, pa ako uspijem dobiti recept, napisati cu...

  3. #3
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    to mi je jedan od najboljih kolača, baš ta od piece of cake...njam!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    na coolinarici su 3 recepta za zarbo tortu.ne znam koliko su autenticni, ali mozda se da nesto iskombinirati

  5. #5
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Joj tu tortu sam jela na jednom rođendanu- najoblja torta ikad. Ako netko zna recept plaćam suhim zlatom

  6. #6
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    i ja, i ja!!!
    stvarno je fantastična!
    čekamo...

  7. #7
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    sad ću ja ko s neba pa u rebra... nisam probala te ,ali meni je na slici slično kolaču koj ja pravim pod nazivom greta garbo.peku se 4 kore,poprskaju špinanim šećerom i čokoladom.i na to se kore filuju žumanjcima.

  8. #8
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    da, tako nešto je i ovo!
    daš recept?

  9. #9
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    to je to mislim daj recept

  10. #10
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    evo ga....

    GRETA GARBO




    Kore: 12 bjelanjaka
    12 žl.šećera
    20 dkg oraha
    4 žl.brašna

    ispeci 4 kore.
    20 dkg šećera špinati i poprskati po 3 kore.
    20 dkg čokolade istopiti i poprskati po korama i špinanom šećeru.

    FIL: 12 žumanjaka
    8 žl.šećera

    Fil kuhaj na pari dok se nezgusne. U hladno dodaj 30 dkg margarina.
    Filuj kore.


    DOBAR TEK!

  11. #11
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ok I'm dumbass.... što je špinani šećer

    i ja bi sad jela tu tortuuuuuuuuuuu

  12. #12
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    špinani šećer je šećer koj se stavi u posudu i zagrijava na vatri i tako se otapa tj.poprimi boju karamela.
    zove se još i karamelizirani šećer.

  13. #13
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    inače taj špinani šećer ti je jako dobar u kombinaciji s mlijekom,na otpljeni šećer staviš mlijeko i tako toplo/vruće popiješ....super za grlo.
    sorry na ovome znam da to nije tema!

  14. #14
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    aaaaa pa šta ne kažeš!
    karamelizirani šećer...pa to znam...he he
    samo nisam nikad čula za taj izraz - špinani ....
    ovo sa mlijekom znam često raditi
    a kad karameliziram šećer onda ga žlicom izlijevam po masnom papiru i radim svakakve ukrase za torte i kolače....
    onak...nekakve polu rešetkice pa stavit malo na kolač il sladoled i tak
    i ko ima živaca isto to raditi preko šeflje i onda se dobe karamelizirane košarice za neki desert...
    zgodno
    sorry na off
    i hvala za objašnjenje

  15. #15
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Genius pitanje: Kad umutiš smjesu za kore, ispečeš sve skupa pa onda režeš ili B) dijeliš masu na četvrtine i pečeš jednu po jednu ili C) ispečeš u veeelikom plehu pa režeš na uže trake?
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 07.03.2011. at 13:54

  16. #16
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    ja dijelim masu na četvrine i pećem jednu po jednu,tako sam navikla....
    više je posla,ali meni je ljepše izgledom,bude onako kolika mi je i tepsija



    i jel netko probao ispeći kolač u međuvremenu???

  17. #17
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    ja čekam odgovore, da odigram zihericu

    Koristiš tepsiju koja ti je došla u pećnici kad si je kupila ili neku drugu?

  18. #18
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    pečem u velikoj tepsiji (ali ne orginal od pečnice) ,nekoj u kojoj inače pečem kolače od 5 jaja. u toj mi bude onako najbolje ,tanje ne predebelo ...
    inače ja volim kada su sve kore malo tanje.

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    A kak završiš taj kolač? Mislim s čim? Jel ide krema, pa na nju ribana čokolada ili?

  20. #20
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    krema pa pospem mljev.orasima ili pokapam otopljenu čokoladu ili možeš naribat čokoladu ili možeš isto pokapati s karamelom....
    jedino što je bitno da kolač ispečeš dan ,a najbolje dva da se karamel popusti da se može ljepše rezati.ja pravin nekad idan ranije i bude mi odličan!

  21. #21
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ok...upravo potrošila cijelo prijepodne na tortu,,,

    (mental note to myself:nikad ne isprobavaj nove recepte pred blagdane)

    kak razvuč karamel po biskvitu?
    probala sam sa žlicom pa se lijepi na nju...ak sam pokapam onda ispadne na jednom kraju više na drugom manje i onak,nije ravnomjerno...
    al čokoladu sam navukla prek cijelih biskvita,sad jel bu to ok il ne, bumo vidjeli

    i ovak dok sam probala kremu,karamel i čokoladu mi se čine okusi onak.... kaj ja znam...čudni....

    sve si mislim da napravim još jedan "ziherica" kolač u slučaju da ovaj nebu bog zna kaj a da imam šta stavit pred goste osim 2 "stara" i isprobana kolača....

    ni po izgledu mi nije neš posebno....

    nisam imala dosta kreme da ju naflajsam sastrane pa mi to zjapi onak.... i kaj da gore naribam malo čokse da spasi stvar,a?

  22. #22
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    Ja je sutra pravim.U ukus uopšte ne sumljam.Ne vjerujem da se karamel uopšte može razmazati po čitavom biskvitu,ja biskvim mislim poprskati po biskvitu,a čokoladu razmazati.Jedva čekam da je probam njam-njam!

  23. #23
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    http://www.coolinarika.com/repositor...13a_view_l.jpg

    a gle kak je ova teta na coolinarki razmazala kremu pa se i ja ponadala da ću i ja...

    ajd javi jel ti se svidjela po okusu i dal si imala problema oko pravljenja

  24. #24
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Moj prijedlog za karamel - nakapati, više našpricaš one tanke crte po papiru za pečenje (ispod stavi nešto što može podnjeti temp,neki protvan) i kad se ohladi izmrviš u čokoladnu kremu
    i karamel moraš maknuti s vatre dok je tamno zlatno , ne smije biti crvenkasto jer je onda već pregust da bi se moglo "špricati"

  25. #25
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    pikula

    hvala ovo su super savjeti!

  26. #26
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    nema na čemu
    javi kako je uspjelo

  27. #27
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ja sam razočarana.... jako....

    žali bože truda i volje

    krema je grozna, previše je to margarina za moj ukus...samo on prevladava a stavila sam ga 25dag, ne 30....

    cijela ta kombinacija mi je :smajlićkojisetrese:

    ali ko voli, nek izvoli...recimo mm-u i nećakinji se jako svidjela, tak da neće propast,

    al bome je više nikad neću raditi....

  28. #28
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    Ja se nisam razočarala,čak je ispala bolja nego što sam se nadala.Karamel se super razmazao o korama,kao kod one tete.A baš mi je šećer i pocrvenio,nije mi jasno kako ga drugačije otopiti.Pokušala sam pažljivo,kako je pikula rekla,ali tek je bio gotov kada je pocrvenio.Nije moglo drugačije.A opet se fino razmazao.Okus mi je super i svima se svidila.Sljedeći put ću staviti manje šećera u kremu,jedino to.I nije komplikovana za napraviti,iako mi je po receptu izgledala.Sve ukupno mi je trebalo u vrh glave 2 sata,a još sam imala i veeeeeliku pomoć moje dvogodišnje curice(pa eto samo zamislite)

  29. #29
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    Uzurpiram topic

    Ima li netko tko zna recept za tortu Slatki jutarnji iz Torte i to?
    Nema je uopće na njihovom webu (incognito torta), a ja sam od prvog ugriza zaljubljena u tu savršenu kremu od smokava i naranči

  30. #30
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    ja na koru pospem čisti šećer i onda ga topim kao na creme brulee s aparatićem

    http://www.google.com/imgres?imgurl=...1t:429,r:4,s:0

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •