-
Piece of Cake Žarbo torta- tražim recept :-)
izgleda
http://www.pieceofcake.hr/slastice/torte/zarbo-torta/
svi koji ste probali (ima u Meratoru za kupiti) znate, a možda netko ima recept
Vrijedi probati
pitati
-
Radi muzeva teta, nisam sigurna da je bas ovakav recept, ali znam da radi par slojeva karamele... Volila bi ju i ja pitati, pa ako uspijem dobiti recept, napisati cu...
-
to mi je jedan od najboljih kolača, baš ta od piece of cake...njam!
-
na coolinarici su 3 recepta za zarbo tortu.ne znam koliko su autenticni, ali mozda se da nesto iskombinirati
-
Joj tu tortu sam jela na jednom rođendanu- najoblja torta ikad. Ako netko zna recept plaćam suhim zlatom
-
i ja, i ja!!!
stvarno je fantastična!
čekamo...
-
-
da, tako nešto je i ovo!
daš recept?
-
-
evo ga....
GRETA GARBO
Kore: 12 bjelanjaka
12 žl.šećera
20 dkg oraha
4 žl.brašna
ispeci 4 kore.
20 dkg šećera špinati i poprskati po 3 kore.
20 dkg čokolade istopiti i poprskati po korama i špinanom šećeru.
FIL: 12 žumanjaka
8 žl.šećera
Fil kuhaj na pari dok se nezgusne. U hladno dodaj 30 dkg margarina.
Filuj kore.
DOBAR TEK!
-
ok I'm dumbass.... što je špinani šećer 
i ja bi sad jela tu tortuuuuuuuuuuu
-
špinani šećer je šećer koj se stavi u posudu i zagrijava na vatri i tako se otapa tj.poprimi boju karamela.
zove se još i karamelizirani šećer.
-
inače taj špinani šećer ti je jako dobar u kombinaciji s mlijekom,na otpljeni šećer staviš mlijeko i tako toplo/vruće popiješ....super za grlo.
sorry na ovome znam da to nije tema!
-
aaaaa pa šta ne kažeš! 
karamelizirani šećer...pa to znam...he he
samo nisam nikad čula za taj izraz - špinani ....
ovo sa mlijekom znam često raditi
a kad karameliziram šećer onda ga žlicom izlijevam po masnom papiru i radim svakakve ukrase za torte i kolače....
onak...nekakve polu rešetkice pa stavit malo na kolač il sladoled i tak
i ko ima živaca isto to raditi preko šeflje i onda se dobe karamelizirane košarice za neki desert...
zgodno
sorry na off
i hvala za objašnjenje
-
Genius pitanje: Kad umutiš smjesu za kore, ispečeš sve skupa pa onda režeš ili B) dijeliš masu na četvrtine i pečeš jednu po jednu ili C) ispečeš u veeelikom plehu pa režeš na uže trake?
Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 07.03.2011. at 13:54
-
ja dijelim masu na četvrine i pećem jednu po jednu,tako sam navikla....
više je posla,ali meni je ljepše izgledom,bude onako kolika mi je i tepsija
i jel netko probao ispeći kolač u međuvremenu???
-
ja čekam odgovore, da odigram zihericu
Koristiš tepsiju koja ti je došla u pećnici kad si je kupila ili neku drugu?
-
pečem u velikoj tepsiji (ali ne orginal od pečnice) ,nekoj u kojoj inače pečem kolače od 5 jaja. u toj mi bude onako najbolje ,tanje ne predebelo ...
inače ja volim kada su sve kore malo tanje.
-
A kak završiš taj kolač? Mislim s čim? Jel ide krema, pa na nju ribana čokolada ili?
-
krema pa pospem mljev.orasima ili pokapam otopljenu čokoladu ili možeš naribat čokoladu ili možeš isto pokapati s karamelom....
jedino što je bitno da kolač ispečeš dan ,a najbolje dva da se karamel popusti da se može ljepše rezati.ja pravin nekad idan ranije i bude mi odličan!
-
-
Ja je sutra pravim.U ukus uopšte ne sumljam
.Ne vjerujem da se karamel uopšte može razmazati po čitavom biskvitu,ja biskvim mislim poprskati po biskvitu,a čokoladu razmazati.Jedva čekam da je probam njam-njam!
-
http://www.coolinarika.com/repositor...13a_view_l.jpg
a gle kak je ova teta na coolinarki razmazala kremu pa se i ja ponadala da ću i ja...
ajd javi jel ti se svidjela po okusu i dal si imala problema oko pravljenja
-
Moj prijedlog za karamel - nakapati, više našpricaš one tanke crte po papiru za pečenje (ispod stavi nešto što može podnjeti temp,neki protvan) i kad se ohladi izmrviš u čokoladnu kremu 
i karamel moraš maknuti s vatre dok je tamno zlatno , ne smije biti crvenkasto jer je onda već pregust da bi se moglo "špricati"
-
pikula
hvala ovo su super savjeti!
-
nema na čemu 
javi kako je uspjelo
-
ja sam razočarana.... jako....
žali bože truda i volje
krema je grozna, previše je to margarina za moj ukus...samo on prevladava a stavila sam ga 25dag, ne 30....
cijela ta kombinacija mi je :smajlićkojisetrese:
ali ko voli, nek izvoli...recimo mm-u i nećakinji se jako svidjela, tak da neće propast,
al bome je više nikad neću raditi....
-
-
-
ja na koru pospem čisti šećer i onda ga topim kao na creme brulee s aparatićem
http://www.google.com/imgres?imgurl=...1t:429,r:4,s:0
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-