Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Jos ne dojim, a vec imam problem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Jos ne dojim, a vec imam problem

U 35.sam nedelji trudnoce i juce mi se na bradavici pojavilo nesto nalik baloncicu (precnika oko 1mm), crveno i bolno na dodir. Nocas se osusilo (kao balon kad splasne) i postalo crno (nalik krasti) i dalje boli.
    Da li se nekome ovo desilo? Da li neko mozda zna sta je to i da li ce praviti problema kad pocnem sa dojenjem?
    Hvala puno na odgovorima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala isto neku bobulju koja je bila prilično bolna, ali je zato nestala za par dana. Još ni danas ne znam što je to bilo, a i cure sa foruma su bile zbunjene. Mislim da sam bila trudna kao i ti.
    Nadam se da će se stvar riještiti kao kod mene.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snowhite, jel prosla buboljica ili je jos uvijek tu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako: proslu noc mi je otpalo to crno (sto je licilo na krastu) i ostala mi je samo mala krvava tackica tj. rupica (jedva vidljiva). sad je sve ok i nista ne boli mada imam slicnih "baloncica" po bradavicama (jel to ok posto ne bole i u boji bradavice su?).
    puno pozdrava

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj meni se napravilo par tih smeđih "ispuhanih balončića" tokom trudnoće i još ih uvijek imam (rodila sam prije 4 mjeseca). ja uopće nisam obraćala pažnju na to, niti me sad zabrinjava, a s dojenjem nemam nikakvih problema...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad me tvoj opis podsjeca na nesto sto sam i ja imala tokom obje trudnoce. Vise bih ih opisala kao madezi nego kao baloncici, ali bili su u stvari kao male krpice (do 2-3mm u promjeru), u pocetku boje koze ali bi s vremenom potamnili u tamno-tamno smedu, prikaceni za kozu areole (a mozda i bradavice, ne sjecam se) tankickim komadicem koze i koje bih redovito nenamjerno "ogulila" poslije tusa brisanjem rucnikom. Kada bi koji "otpao", iza njega bi ostala mala krvava tockica-ranica koja bi jos kratko vrijeme krvarila, od onog dijela gdje je madez bio prispojen za areolu. Ne sjecam se da li me je to boljelo ili smetalo.

Provjerila sam kod lijecnika, on je rekao da je to normalna pojava kod nekih trudnica.

Madezi nestali nedugo nakon poroda. Sa dojenjem nisam imala nikakvih (neuobicajenih) poteskoca.

Da li ti tvoji baloncici izgledaju kao moji "madezi"?

U svakom slucaju, kao sto je vidljivo iz Lutonjicinog posta, ti tvoji baloncici su vjerojatno prirodna pojava kod tvojeg trudnog tijela i ne predstavljaju veci rizik problema kod dojenja.

Ali ako si jos uvijek zabrinuta, odi ih provjeri kod lijecnika.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Vise bih ih opisala kao madezi nego kao baloncici, ali bili su u stvari kao male krpice (do 2-3mm u promjeru), u pocetku boje koze ali bi s vremenom potamnili u tamno-tamno smedu, prikaceni za kozu areole (a mozda i bradavice, ne sjecam se) tankickim komadicem koze
    .
    ancica, savršen opis!!! to je to!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica, bas mi je drago da je kod tebe isto bilo. Nadam se da je i kod snowhite pa onda znamo ziher da nije nikakvi problem

Mene je bilo frka kad su se kod mene poceli pojavljivati jer sam odmah to povezala sa madezima kao potencijalnim rakom koze. A kako s vremena na vrijeme suncam cice nisu "madezi" bili na cudnom mjestu za tu dijagnozu. Fala bogu bila bezvezna frka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je to!
    hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •