Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Godišnji u inozemstvu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Godišnji u inozemstvu

Ljetovat ću van Hrvatske pa me zanima što ako se dogodi neki zdravstveni problem - imamo li preko našeg osiguranja ikakva prava ili sve plaćam sama? I treba li mi uopće onda naša zdravstvena iskaznica?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uzmi si putno zdravstveno osiguranje ko za skijanje. Ja si to uvijek uzmem za bilo kakvo inozemstvo, sam mi fali plaćati tamošnju bolnicu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E sad ja moram ispasti seljanka pa te pitati kako se i gdje to uzima. Ne idem preko nikakve agencije nego u privatnom aranžmanu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma pojaviš se glavom, bradom i pasošom u bilo kojoj poslovnici osiguranja - Croatia, Allianz (ima i na netu pa ti pošalju doma), Generali.... i.... kažeš da hoćeš putno. Oni ti naprave od dana do dana za državu u kojou ideš, dobiš te neke papire ideš doma.

To ti recimo za sedmodnevno skijanje tročlane familije košta maximum 120 kuna. Niš, a daje sigurnost!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš ti hvala, to sam i mislila, ali ipak da provjerim.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

HZZO u glavnom ima bilateralne ugovore sa svim Europskim zemljama (sa CH nema sporazuma) tako da mozes biti bez brige ako se sto god dogodi, u Klovicevoj na prizemlju imas obrasce sa informacijama sto tocno HZZO u inozemstvu pokriva. Ne bi bilo lose da napravite dodatno putno osiguranje, ne kosta puno a ali zato daje ogromnu psihicku sigurnost i bit ces mirnija tijekom putovanja. Lijepo se provedite

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

PS: Pripazite na sitna slova u privatnim dodatnim policama osiguranja jer osiguravajuca drustva mahom NE pokrivaju komplikacije u trudnoci iza 6. mjeseca ali nedaj Boze da si trudnica slomi prst, onda je to ljecenje pokriveno ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    HZZO u glavnom ima bilateralne ugovore sa svim Europskim zemljama (sa CH nema sporazuma) tako da mozes biti bez brige ako se sto god dogodi, u Klovicevoj na prizemlju imas obrasce sa informacijama sto tocno HZZO u inozemstvu pokriva.
    "Ostvarivanje prava na korištenje zdravstvene zaštite osiguranih osoba

ovog Zavoda u državama s kojima je Republika Hrvatska sklopila

međudržavni ugovor o socijalnom osiguranju

Radi korištenja zdravstvene zaštite potrebno je prije odlaska pribaviti odgovarajuću potvrdu o pravu na korištenje zdravstvene zaštite. Tu potvrdu izdaje mjesno nadležni područni ured HZZO. Prije odlaska u mjesno nadležni područni ured HZZO radi izdavanja odgovarajuće potvrde potrebno je od izabranog doktora opće medicine pribaviti potvrdu o zdravstvenom stanju. Potvrda o zdravstvenom stanju ne smije biti starija od 30 dana, a izabrani doktor je izdaje bez naplate. Nakon što se u područnom uredu preda potvrda o zdravstvenom stanju te plati dodatni doprinos područni ured HZZO izdat će odgovarajuću potvrdu za korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu. Dodatni doprinos za korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu plaća se po danu planiranog boravka u inozemstvu, prema sada vrijedećim propisima dnevno 14,46 kn. Po dolasku u mjesto boravka potvrda o korištenju zdravstvene zaštite u inozemstvu se predaje najbližoj bolesničkoj blagajni u zamjenu za potvrdu osnovom koje će se u slučaju potrebe koristiti besplatno zdravstvene usluge, ali isključivo kod ugovornih doktora i javnih zdravstvenih ustanova. Obveza plaćanja postoji samo za troškove participacije ako su predviđeni i za osigurane osobe države boravka. U slučaju da troškovi zdravstvene zaštite budu naplaćeni usprkos urednoj potvrdi o pravu po povratku je moguće na osnovu pisanog zahtjeva medicinske i računske dokumentacije zatražiti povrat novca u mjesno nadležnom područnom uredu HZZO, koji će nakon provjere nadoknaditi trošak u visini troška sukladno propisima države boravka. U slučaju da prije odlaska u inozemstvo potrebna potvrda o pravu na korištenje zdravstvene zaštite nije zatražena te je osoba sama podmirila troškove, po povratku u Republiku Hrvatsku nadoknada troškova neće biti moguća bez obzira što su zdravstvene usluge korištene u državi s kojom je sklopljen međudržavni ugovor o socijalnom osiguranju.
    "

Tak je jednostavno

Bolje uzmi privatno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Isuse, koja komplikacija, stigla sam do pola i onda sam skužila da ništa ne kužim. Idem ja sutra u Generalli ili Allianz pa ću tamo riješiti. Hvala u svakom slučaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •