Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 721

Tema: NAKNADA?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    od doktorice dobivaš doznake u dva primjerka. jedan ide u HZZO a drugi Poslodavcu. Na njima piše gore u maloj kućici kome su namjenjeni.
    Znači nosiš kome hoćeš prvome...svejedno. Ne treba ti poslodavac ništa potpisivati.

Sad nosiš doznake i R1 obrazac, ispunjen naravno, osobnu, karticu od tekućeg računa i zdravstvenu - drugo ti ništa ne treba.
    puno hvala na objasnjenju. jos nesto, R1 obrazac, jel to ona potvrda o placi sa prosjekom zadnjih 6 mjeseci?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da, ER-1 obrazac je onaj sa prosjekom placa zadnjih 6mj. na njemu ti pise satnica prema kojoj ce izracunati naknadu.
    R-1 je racun na firmu pa se ljudi bune sta sad s tim... 8)

ima vec sve detaljno objasnjeno kako cijela procedura funkcionira...

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

[quote="bleeda"]od doktorice dobivaš doznake u dva primjerka. jedan ide u HZZO a drugi Poslodavcu. Na njima piše gore u maloj kućici kome su namjenjeni.
    Znači nosiš kome hoćeš prvome...svejedno. Ne treba ti poslodavac ništa potpisivati.

ja nisam vidjela tu kučicu u kojoj piše za koga su doznake. a nosim ih već dva mjeseca ako sam zamijenila jadna ja

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

doznake neki doktori daju samo jedan primjerak (moj doc) pa ga možeš kopirati i original nosiš u HZZO a kopiju na posao.
    I na doznakama piše šifra za bolovanje, porodiljni isl a ne za koga je doznaka. Ma nema tu filozofije, ako i niš ne znaš, odeš na HZZO i oni ti sve objasne.

Naknada u Hypo je sjela 25. sa datumom od 21. Ljuta sam jer ni na bilo vidljivo do jučer (dakle ni proknjiženo) pa preko Uskrsa nisam praktički ni mogla do svog novca. Sreća da ne ovisimo samo o tome.
    A razlika je za prvi i drugi mjesec :shock:

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure odmah da se ispričam jer znam da nije tema za to, ali pretražila sam Rodine pravne savjete, iščitala par tema, vaš odgovore ovdje i opet mi nije jasno jedno, pa ako mi tko može pojasniti bila bih mu zahvalna: znači na komplikacijama sam od 4.3 i dragi je odnio doznake od dr.opće prakse u firmu. E sad znam da trebam opet po doznake u dr.opće prakse i s njime na HZZO, ali nije mi jasno je li na HZZO trebam odnijeti ovaj put i prosjek plaće zadnjih 6.mjeseci koji uzmem u računovodstvu (je li to taj R1 ili njega dobijem od dr.opće prakse pa ga nosim da ga ispune u firmu?) Znam da ovo sve nije komplicirano, ali....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

cure, jel netko provjerio na hzzo zasto je za 2. mjesec naknada za komplikacije toliko manja??? dobila sam skoro 1500 manje a koliko sam uspjela provjeriti, ako se racunaju i subote u radne dane veljaca ima 25 a sijecanj 26 dana (bez subota sijecanj 22, veljaca 21 dan), tako da ne vidim u cemu bi trebala biti takva razlika :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

subote neidu u redne dane nego pon-petka po 8 h.veljača ima 21 radni dan dakle 168 h pomnožiš sa tvojom neto satnicom.i to ti je naknada za 2 mj.(ta neto satnica ti se nalazi na obrascu što ti je firma ispunjavala za hzzo)
    siječanj je imao 23 radana dana i 184h.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

praznici ti idu u radne dane

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala. svejedno, ta razlika od 16 sati mi nemože biti 1419 kn - ne sjećam se točno kolika mi je satnica bila al plaća mi je 6500 tako da mi satnica ne iznosi 90 kn

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj gala prvotno napisa
    cure, jel netko provjerio na hzzo zasto je za 2. mjesec naknada za komplikacije toliko manja??? dobila sam skoro 1500 manje a koliko sam uspjela provjeriti, ako se racunaju i subote u radne dane veljaca ima 25 a sijecanj 26 dana (bez subota sijecanj 22, veljaca 21 dan), tako da ne vidim u cemu bi trebala biti takva razlika :shock:
    ja sam zvala socijalno i rekli mi samo da se normalno racuna kao i do sada....a kao 2.mjesec ima manje dana nego drugi mjeseci...
    i 3. ce imati toliko dana kao i drugi...

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gala,
    ja imam plaću malo veću od maksimuma naknade. Na komplikacijama sam i za drugi mjesec sam dobila svih 4.250 kn.
    [/b]

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Indi, za potvrdu o placi moze se skinuti, popuniti i isprintati tiskanica s ove adrese HZZO-a:
    http://www.hzzo-net.hr/tiskanice/novo/R1.doc
    Ja sam na HZZO nosila papir o prosjeku place koji su mi dali na poslu, ispisano direktno iz knjigovodstvenog programa. Izvrsno educirana kokos na HZZOu nije ga znala procitati (papir s podacima) i uvalila mi je ovu tiskanicu da nosim mojima iz racunovodstva da ju ispune. Tak sam isla dvaput s dva razlicita papira na kojima je pisalo isto
    Moj referent u kadrovskoj bio je naravno odusevljen...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja imam plaću malo veću od maksimuma naknade. Na komplikacijama sam i za drugi mjesec sam dobila svih 4.250 kn.
    X

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I meni su uplatili oko tisuću i pol manje. Ja sam ih bome zvala pa je ispalo da je, naravno, greška te će mi uplatit ostatak drugi put.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj [b prvotno napisa
    "Indi"[/b]]Cure odmah da se ispričam jer znam da nije tema za to, ali pretražila sam Rodine pravne savjete, iščitala par tema, vaš odgovore ovdje i opet mi nije jasno jedno, pa ako mi tko može pojasniti bila bih mu zahvalna: znači na komplikacijama sam od 4.3 i dragi je odnio doznake od dr.opće prakse u firmu. E sad znam da trebam opet po doznake u dr.opće prakse i s njime na HZZO, ali nije mi jasno je li na HZZO trebam odnijeti ovaj put i prosjek plaće zadnjih 6.mjeseci koji uzmem u računovodstvu (je li to taj R1 ili njega dobijem od dr.opće prakse pa ga nosim da ga ispune u firmu?) Znam da ovo sve nije komplicirano, ali....
    dakle, sad odes u svoje racunovodstvo i kazes da trebas ER-1 obrazac. to je onaj obrazac sa placama zadnjih 6mj i izracunatom satnicom. vecina kompjuteriziranih ima taj obrazac u nekom obliku u programu, ali je najsigurnije, kao sto je netko to vec spomenuo, kupiti taj obrazac u NN i odnijeti u svoje racunovodstvo. oni ispune i onda sa doznakama i tip papirom odes u HZZO.
    ne moras ti, moze i TM, ili netko drugi, ali tamo ce morati ispuniti njihov obrazac-zahtjev za isplatom naknade place na koji ce morati upisati tvoje podatke...

to je to...i onda svaki mjesec do 5og u mjesecu nosis/nosi netko drugi/ doznaku o bolovanju u HZZO

nadam se da je ovo od pomoci

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tincha i saska7 sad mi je sve jasno, cure hvala vam puno

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam pronašla odgovor na svoje pitanje:
    Ako sam na koplikacijama od početka trudnoće, kako se računa porodiljna naknada? Uzima se prosjek zadnjih 6 mjeseci plaće kad sam radila ili zadnjih 6 mjeseci makar su to komplikacije???
    Please, može mi to netko odgovoriti!!

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    Ako sam na koplikacijama od početka trudnoće, kako se računa porodiljna naknada? Uzima se prosjek zadnjih 6 mjeseci plaće kad sam radila ili zadnjih 6 mjeseci makar su to komplikacije???

zadnjih 6 mjeseci kad si radila

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa

onaj prosjek place koji nosis na hzzo ostaje njima i za racunanje porodiljne naknade....ne trebas im nositi opet prosjek kad otvoris porodiljni...opet racunaju tvoju satnicu sa brojem dana u datom mjesecu..

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imam i ja pitanje, ako mi je, igrom slucaja, od ovog mjeseca veca placa, ja bi trebala raditi jos 6 mjeseci da bi dobila naknadu i visini place?!_
    A ako odem mjesec, dva ranije na komplikacije (barem sam tako u prosloj trudnoci morala) sto onda?!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Imam i ja pitanje, ako mi je, igrom slucaja, od ovog mjeseca veca placa, ja bi trebala raditi jos 6 mjeseci da bi dobila naknadu i visini place?!_
    A ako odem mjesec, dva ranije na komplikacije (barem sam tako u prosloj trudnoci morala) sto onda?!
    teoretski da, računa se prosjek plaće u zadnjih 6 mj. i onda ti mjeseci u kojima si imala manja primanja ruše taj prosjek.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma da, i procitala sam da je teoretski to tako, ali da u praksi gledaju zadnje 2, 3 plaće. Ili je to nekad tako bilo.. :/

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ni sama ne znam zašto sam ovo otvorila, ali već kad jesam Mum2Be čestitam na plusiću :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

gledaju 6 placa jer na obrascu ti se izracuna neto satnica i s tim iznosom oni mnoze radne sate u mjesecu.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    Ni sama ne znam zašto sam ovo otvorila, ali već kad jesam Mum2Be čestitam na plusiću :D
    Thx!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni to bas nije jasno, i jos toliko da citam: u 12. mjesecu (10. 12.) otisla sam na bolovanje zbog povracanja, vratila se na posao 25. 1. u doznakama je pisalo "komplikacije u trudnoci", placu sam dobila od firme, i to u 12. mj. manje nego u 1. i onda odradim 2. mjesec do 25. i krenem sad na odrzavanje, doduse s namjerom da se ne vratim do 6 mjeseci iza poroda, ali opet ista sifra na doznakama, komplikacije. i dobijem placu manje nego u 12. i 1. mjesecu! a radila! :? :? :? kao dobit cu za tih par preostalih dana 2. mjeseca od HZZO-a naknadu. ali ce opet biti manje nego u 12. i 1. kad nisam radila :?
    nemam pojma sta me ceka, kolika naknada... hlavno da sam kupila dva para cipela, dok jos "mogu"

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To i mene zanima. Naime, otvarala sam bolovanje, komplikacije u trudnoci radi spontanog. Tri tjedna sam bila doma, i od firme dobila placu samo za trecinu iznosa, ostalo od HZZO-a. Ali kad bi sad za sljedecu trudnocu nosila prosjek place zadnjih 6mj, u firmi bi mi uracunali u prosjek samo ovaj mali iznos za veljacu. Kad za par mjeseci (ako ostanem trudna) otvorim komplikacije (jer ne zelim sljedeci put nista prepustiti slucaju) cijela naknada mi bude totalno umanjena, zbog veljace! Kao to je sestomjesecni prosjek place, ali zapravo nije, zbog bolovanja
    Ali sve ce ono napraviti samo da ti daju sto manje!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    komplikacije sjele u zabi.

a sjela mi i naknada za bolovanje duže od 3 mj., cca 3356 kunića :D

i to sve odjednom :D i više nismo u minusu :D
    Ključić Kakva je to naknada za bolovanje??
    Ja ću umjesto plaće od poslodavca dobivati naknadu za komplikacije od HZZO-a. Ima li još što?

Ja sam od 01.03. na komplikacijama, i sutra nosim doznaku u HZZO za 3.mj sa ER1 obrascem za naknadu. Plaća mi je veća od maksimalne naknade, i da li to znaći da ću svaki mjesec imati naknadu 4250kn, ili će mi nekada biti manja radi varirajučih broja sati u mjesecu.
    Kako si izračuam satnicu ako mi je do sada plaća bez obzira na sate bila jednaka?
    Da li sad HZZO direktno plaća nama na tekući, ili pak plaća poslodavac koji onda dobije refundaciju od HZZO-a?

Hvala...

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Plaća mi je veća od maksimalne naknade, i da li to znaći da ću svaki mjesec imati naknadu 4250kn, ili će mi nekada biti manja radi varirajučih broja sati u mjesecu.
    Ovisno koliko ti je plaća bila veća. Računaju prema satima u mjesecu.
    Kako si izračuam satnicu ako mi je do sada plaća bez obzira na sate bila jednaka?
    Imaš na obrascu kolika ti je osnovica po satu neto i bruto i ona se množi s radnim satima u tom mjesecu.
    Da li sad HZZO direktno plaća nama na tekući, ili pak plaća poslodavac koji onda dobije refundaciju od HZZO-a?
    Plaća HZZO, i to oko 25. u mjesecu za prošli mjesec.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Ja sam od 01.03. na komplikacijama, i sutra nosim doznaku u HZZO za 3.mj sa ER1 obrascem za naknadu. Plaća mi je veća od maksimalne naknade, i da li to znaći da ću svaki mjesec imati naknadu 4250kn, ili će mi nekada biti manja radi varirajučih broja sati u mjesecu.
    Isabel, ja isto kao i ti, na odrzavanju od 25. 2., placa veca, nemam pojma koliko cu dobiti, a treba to docekati iza 25.... :/ moram i kredit sad sama uplacivati...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

isabel nema veze sto ti je plaća bila jednaka,svaki mjesec ima razlicit broj sati.pa se zbroje sati za 6 mjeseci i zbroje neto plaće i podjele i dobijes satnicu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da ne ponavljam proceduru, ovdje sam se bas bila raspisala kak se racuna satnica

ER-1 obrazac

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

isabel ne znam gdje radiš pa ne znam da li imaš pravo na tu naknadu. ja radim u školi (dakle, državna služba) i nama to stoji u kolektivnom pa sam ja dobila. kod većine privatnika to ne prolazi. pitaj u firmi. tko pita, ne skita
    i isto sam imala veću plaću od limitirane naknade za komplikacije pa svaki mjesec dobijem puni iznos bez obzira na broj radnih dana (npr. i za siječanj i za veljaču, iako je veljača imala manje radnih dana). ne znam kako drugi, ali tako ja dobivam i ne bunim se

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

isabel ova naknada za bolovanje koju je ključić dobila ti je sljedeće:
    država je odredila da svaki poslodavac može svom radniku koji je duže od 90 dana na bolovanju isplatiti 2500 kuna - neoporezivo kao pomoć odnosno potporu zbog dugog bolovanja. isto tako poslodavac može isplatiti radniku za novorođeno dijete 3326 kuna.

no, činjenica je da poslodavac to može, ali ne mora i u većini slučajeva neće jer nije obavezan.
    ukoliko je to ugovoreno u kolektivnom ugovoru onda mora, ali ako nije - piš me vrit niš od toga.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

isabel ne znam gdje radiš pa ne znam da li imaš pravo na tu naknadu. ja radim u školi (dakle, državna služba) i nama to stoji u kolektivnom pa sam ja dobila. kod većine privatnika to ne prolazi. pitaj u firmi. tko pita, ne skita
    i isto sam imala veću plaću od limitirane naknade za komplikacije pa svaki mjesec dobijem puni iznos bez obzira na broj radnih dana (npr. i za siječanj i za veljaču, iako je veljača imala manje radnih dana). ne znam kako drugi, ali tako ja dobivam i ne bunim se
    Hvala! Ma, ja nemam to u koleketivu, thanks anyway.
    No, na HZZO sam pitala tetu da li će mi iznos od 4250 kn varirati radi radnih sati, pa mi je rekla da obzirom što imam za 600 kn veću plaću od neknade, meni će bez obzira na radne sate u mjesecu uvijek biti max odn. ista. Kao, imam dovoljno "ibera" :D !

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja radim u školi (dakle, državna služba) i nama to stoji u kolektivnom pa sam ja dobila. pitaj u firmi. tko pita, ne skita
    ovo je korisna informacija! ja radim na faksu, mozda i ja to imam u kolektivnom ugovoru? moram pitati. a meni uvijek neugodno kad se govori o novcu... blesava sam, znam.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jel stigla

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A sada

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rba-sjela por.naknada

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

OTP-sjela

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sve vas gledam kak jos na trudnicama pisete o naknadi pa se cudim...a ono rijec o PORODILJNOJ naknadi, a ne o NAKNADI NA KOMPLIKACIJAMA....naime, ponadala sam se da su ovaj mjesec uranili, ali ocito nis od toga...cekam cekam, do 25og ce valjda sjesti ta mizerija (u odnosu na placu)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

je li kome sjela naknada za komplikacije? prošli mjesec je bila 21.03. na PBZ-u. danas još nema ništa

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

na RBA jos nis :/
    nadam se da bi mogli danas, sutra ipak uplatiti...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

PBZ, još ništa

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    je li kome sjela naknada za komplikacije? prošli mjesec je bila 21.03. na PBZ-u. danas još nema ništa
    Da vidiš moj bedasti izraz lica danas u banci kad mi je žena rekla : "Je - sjelo vam je 1200 kn s 18.04." :? Mooolim ... samo sam progutala knedlu i otišla van. I onda, šetajući kroz park do auta skužim da je to valjda porodiljna za onih par dana koji su preostali od kad sam na redovnom porodiljnom, a da mi komplikacije kao ni vama još nisu sjele. Bar se tako nadam. Treba platiti kredite...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jesu nekome sjele komplikacije? :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

još ništa

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

bleeda cemu ?

samo se ljutis sto nemas lovu koju si ocekivala da ce ranije stici ili ima neki drugi razlog?
    naime, naknada za komplikacije RIJETKO kad stigne prije 25og.
    to je tuzno, ali je tak. osim toga, obavijeste te o tome kad otvaras komplikacije na HZZOu. prema njihovim terminima isplate jos uvijek stignu na vrijeme sve uplatiti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    zadnjih par mjeseci je bilo 21.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Larita prvotno napisa
    Citiraj saska7 prvotno napisa
    zadnjih par mjeseci je bilo 21.
    pa smo zato valjda očekivali da će tako biti i ovaj mjesec

Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •