Stranica 13 od 15 PrviPrvi ... 31112131415 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 721

Tema: NAKNADA?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A šta misliš šta će ti u hzzo-u reći nego da na vrijeme nisu dobili doznaku?!
    Ni ja nisam ovaj mjesec dobila naknadu za komplikacije, a odgovor isti- niste na vrijeme predali doznaku. Dajem ruku u vatru da je doznaka na vrijeme predana. Šta ima mogu? E pa ništa! Jadan onaj tko ovisi o njihovoj milostinji. Ovaj mjesec ljubim muža sve u 16, jer da ga nema- bila bi gladna. A štra sa onim tko nema muža?!!! Uf....... neću dalje, mogla bi pljuvat po državi samo tako

Ni u 7. mj. nisam dobila naknadu, a zašto? Gospa koja unosi podatke u komp bila je na godišnjem i sirota nije sve stigla unijeti. Koga je unijela, dobio je, a koga nije- a nikom ništa, Bože moj. U 8. mj. sam dobila dvije odjednom. Prisilna štednja!!!! Eto, sve skupa mi se to gadi. Da idem u hzzo svađat se sa gadurom od žene ? Ma neću, nek joj bude! Ja samo kažem- rodit ću i ja, narast će i moje... jer kompletan ovaj sustav oko porodiljnog, komplikacija, naknada, epiduralnih, neepiduralnih, prirodnih, vađenih, ovakvih i onakvih rađanja mi je fuuuuj. Tu se ne zna tko pije, a tko plaća. Zašto bi bilo normalno, kada može biti i drugačije?!

A jesam

Cure oprostite, trudnički hormoni

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj vi cure ne nosite same na HZZO doznake jednu, a drugu u poduzeće?!
    Meni je tak rečeno i zasad nikakvih problema, hv. Bogu!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

rena7 - provjerila sam naravno u svojoj firmi dal' je to istina... zvala sam ženu koja radi obračun plaća i pitala ju kaj se dogodilo, a ona mi mrtva-hladna odgovorila da je baš danas mislila poslati tu doznaku... kao evo, tu mi je na stolu, ja sam čekala da mi se skupi više toga i da pošaljem sve skupa - to ti je bio njezin odgovor i još mi veli da ona nije znala da se to mora poslati do kraja mjeseca helou?!??!?!? pa kak nisi znala?!?!? ja sam skoro ponorela... rekla sam joj da ja moram kredit platiti ovaj mjesec i da meni ta lova treba, da mi to nije đeparac, a ona ni da mi veli sorry, moja greška

ni u prvoj trudnoći niti sad ne nosim sama doznake na hzzo... ne znam, tak je nekak praksa u našoj firmi... u čk nemamo obraćun plaća nego nam to rade u vž pa kao onda oni to rješavaju za sve vrste bolovanja svim radnicima... ali doznaku za ovaj mjesec nosim sama! ovo mi je škola...

joj, ljuta sam ko pes

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Citiraj astral prvotno napisa
    a meni treba doći za 4 mjeseca zaostatka a još ništa!!!
    Kakvi zaostaci, šta je ovo?
    Da,da, zaostatci jer nisam dobila ništa od 5 mjeseca, nisam dobila za 5,6,7,8 mjesec ( o tome sam već pisala na ovoj temi i to nedavno).
    Bipsić, dogodilo mi se skoro kao i tebi, slična situacija. Sad mi je napokon sjelo na račun, ali manje nego je trebalo.
    Izgleda da ni meni nije došlo za 8 mjesec, biće da su opet nešto za..bali.
    Morat ću opet zvati. :/

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

astral-nemogu vjerovati nisi dobila certri mjeseca naknadu pa kako je to moguce,jesi ih zvala,sta su ti rekli ovo je stvarno

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kik@ prvotno napisa
    astral-nemogu vjerovati nisi dobila certri mjeseca naknadu pa kako je to moguce,jesi ih zvala,sta su ti rekli ovo je stvarno
    fakat! ja tu piz*** jer nisam dobila za jedan mjesec... ne želim uopće razmišljati o tome kaj bi bilo da mi se desi to kaj se tebi dogodilo...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    Citiraj kik@ prvotno napisa
    fakat! ja tu piz*** jer nisam dobila za jedan mjesec... ne želim uopće razmišljati o tome kaj bi bilo da mi se desi to kaj se tebi dogodilo...
    Pisala sam već o tome al evo ukratko: teta u firmi šta riješava papire za nas ko zna koliko, je mislila da su doznake koje joj šalje moja šefica kopije za nju a da ja originale šaljem sama na HZZO tako da ih ona nije slala.

Ja sam to skužila tek u osmom mjesecu kad sam ih zvala da vidim u čemu je stvar i onda sam trebala ponovno vaditi i poslati papire.
    A nisam prije zvala jer sam mislila da je normalno da kasne dva mjeseca. :?
    :/
    Naime bila sam na komplikacijama krajem drugog i početkom trećeg mjeseca, ukupno dva tjedna, pa sam se opet vratila na posao da bi mi opet otvorio bolovanje 8.5. do kraja.
    A lova za drugi mjesec mi je došla krajem četvrtog a za treći krajem petog, pa sam milslila da će za peti doć krajem sedmog....
    Joj šta sam ga zakomplicirala, ali valjda ćete skužit šta sam mislila.
    E da, i sad mi je došlo nešto ali dosta manje nego sam mislila, najvjerovatnije radi prekida u radnom odnosu (odnosno onog bolovanja od dva tjedna).
    Da sam prije znala kako to sve funkcionora bila bi se puno bolje organizirala, ovako ćorak!!

Tako da, Bipsić, dobro da pi...š ne vrijeme da ti se nebi dogodilo kao meni.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

usput budi rečeno, da li znate da su ove godine donjeli u zakonu o porezu na dohodak da se može dati jednokratna naknada kao poticaj za rođenje djeteta? ta naknada je tax-free (tj. poduzeće ne plaća dodatne poreze i doprinose), a može iznosit maximalno oko 3,500 kn (nakon tog iznosa se plaća porez/doprinosi). ja već isposlovala u svojoj firmi da to počnu isplačivati kad se rodi koje dijete (i kolegama i kolegicama, dakle nije ograničeno samo na žene koje rode) pa ak imate vremena, krenite "cimat" po računovodstvu da i vama isplate [/quote]

BebaXX da li znaš koji je to točno zakon, jer moji na poslu naravno za to nisu čuli pa sad tražim po narodnim novinama taj zakon ali ga nemogu naći.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj BebaXX prvotno napisa
    Oprosti kaj ti to moram reći, ali šefica ti je bedasta ko noć! uopće nemrem vjerovat da te tako zaj..... pa kaj je toj ženi?!? uostalom kaj će njoj kopija tvoje doznake, kaj nema dost drugih papira po uredu?? (baš me iznervirala)

usput budi rečeno, da li znate da su ove godine donjeli u zakonu o porezu na dohodak da se može dati jednokratna naknada kao poticaj za rođenje djeteta? ta naknada je tax-free (tj. poduzeće ne plaća dodatne poreze i doprinose), a može iznosit maximalno oko 3,500 kn (nakon tog iznosa se plaća porez/doprinosi). ja već isposlovala u svojoj firmi da to počnu isplačivati kad se rodi koje dijete (i kolegama i kolegicama, dakle nije ograničeno samo na žene koje rode) pa ak imate vremena, krenite "cimat" po računovodstvu da i vama isplate
    BebaXX da li znaš koji je to točno zakon, jer moji na poslu naravno za to nisu čuli pa sad tražim po narodnim novinama taj zakon ali ga nemogu naći.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure, ostavite se "teta" po računovodstvima, nosite same kopiju doznake u HZZO, tak ja radim; jedna u računovodstvo, a druga u HZZO. A tim tetkama niste mogle zaprijetiti tužbom??! Ja bih je komotno tražila njen novac, bez pardona, a boga mi dobro bi prošla ak bi prošla i bez ozljeda

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa
    Cure, ostavite se "teta" po računovodstvima, nosite same kopiju doznake u HZZO, tak ja radim; jedna u računovodstvo, a druga u HZZO.
    upravo ovako (tj. moja sveki odnese, jer je njoj u blizini), i nikad problema
    nemojte ovisiti o računovodstvu, jer njih baš briga

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rena7, jako je teško moguće da hzzo ne isplati komplikacije ili porodiljni ako je doznaka dostavljena na vrijeme.
    Stvarno su zadnjih ... dosta već vremena jako ažurni po tom pitanju. I mislim da je u ciloj RH isti sistem: doznaka za protekli mjesec se mora donit do 5-tog i naknada stiže bez greške.
    A da li je doznaka predana na vrime, da se lako provjerit.
    Prilikom svake predaje, onaj koji nosi na hzzo dobije potvrdu kada je predao doznaku i za koji mjesec.
    Dakle kao što kažu winnerica i Ginger - nosite doznake same. Kopiju poslodavcu, original na hzzo i lova dolazi bez kašnjenja

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sad znam za ubuduće! 8)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

imam pitanje u vezi ovih naknada...ja sam tek pocela raditi,radim 3 mjeseca ali me moj sef sad od 1.10 prijavio, ja jos na poslu nisam rekla da sam trudna iako mi je sad 8tjedana...bilo me frka da me nece prijavit kao sto smo se dogovorili...e sad me frka reci da sam trudna,a nemrem bas lagat da nisam znala ili mogu,ali sad je gotovo kad me vec prijavio za stalno...pa me zanima dali ja imam pravo na porodiljni tj hoce mi hzzo prihvatit s obzirom da cu bit u radnom odnosu prije porodiljnog samo 6 mjeseci? sad mi je placa 7 tisuca i koliko cu dobivati ak mi hzzo odobri?thnx

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo mene opet, neznalica jedna. Da, što se tiće doznaka uzet ću stvar u svoje ruke pa me zanima da li se za porodiljni mora nositi doznaka svaki mjesec ili samo jednom tj. onih 45 dana prije terimina?

Za komplikacije je bilo svaki mjesec, a kako stoje stvari sa porodiljnim?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jednom i to vrijedi do dana kada dijete navršava 6 mjeseci. Ukoliko želiš ostati doma i nakon toga, s djetetovih 5 mjeseci (dan više manje) u HZZo-u ispuni obrazac kojim tražiš produljenje porodiljnog. Potrebno je nositi neke dokumente, no ovdje sam vidjela da se to razlikuje od područnog ureda. Kod mene je bilo dovoljno odnijeti djetetov rodni list i knjižicu (jukićeva)

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Prilikom svake predaje, onaj koji nosi na hzzo dobije potvrdu kada je predao doznaku i za koji mjesec.
    ovo prvi put čujem... prije dva tjedna sam odnijela po prvi puta sama svoju doznaku na hzzo, i nisu mi dali nikakvu potvrdu da sam to predala :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    ovo prvi put čujem... prije dva tjedna sam odnijela po prvi puta sama svoju doznaku na hzzo, i nisu mi dali nikakvu potvrdu da sam to predala :?
    Ni meni nikad nisu dali nikakve potvrde!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Predaja doznaka razlikuje se čak i u istoj područnoj službi - konkretno, za tri prethodno predane doznake u Područnoj služni Novi Zagreb - Remetinec, soba 2, uredno sam dobila jedan primjerak obrasca s upisanim datumom i potpisom službenice koja je doznaku primila. Zadnju doznaku predala sam uredno i na vrijeme (prošli tjedan) u istoj sobi, kod druge sklužbenice i kao dokaz nisam dobila ništa :/
    Vjeruje da će sve biti ok, ali, ako ne bude

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja svoje doznake nosim u Jukićevu (Zg) i nikad nikakvu potvrdu o primitku od njih dobila nisam, al se nisu ni usudili ne isplatiti mi novce, tak da mi je svejedno po tom pitanju.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj keki prvotno napisa
    usput budi rečeno, da li znate da su ove godine donjeli u zakonu o porezu na dohodak da se može dati jednokratna naknada kao poticaj za rođenje djeteta? ta naknada je tax-free (tj. poduzeće ne plaća dodatne poreze i doprinose), a može iznosit maximalno oko 3,500 kn (nakon tog iznosa se plaća porez/doprinosi). ja već isposlovala u svojoj firmi da to počnu isplačivati kad se rodi koje dijete (i kolegama i kolegicama, dakle nije ograničeno samo na žene koje rode) pa ak imate vremena, krenite "cimat" po računovodstvu da i vama isplate
    BebaXX da li znaš koji je to točno zakon, jer moji na poslu naravno za to nisu čuli pa sad tražim po narodnim novinama taj zakon ali ga nemogu naći. [/quote]

a to je to...moj sef isplatio cim mi se rodilo dijete, a ja ostala usokirana sto se to desilo (da ne bi morala jos to vratit slucajno 8) )
    imam zakon sefa :D

curke s problemima ~~~~~~ da se sve sredi
    ja bas zbog takvih teta u racunovodstvima sve obavljam sama. dok nije problem otici na HZZO ne zelim ovisiti o necijoj zaboravljivosti ili azurnosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dali je ko dobio porodiljski prije osamneistoga,jer 18. pada u subotu ili čekamo ponedjeljk

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nikad prije
    ceka se ponedjeljak iza

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sjanje mi trudnice i rodilje baš nemamo sreće.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

6.9 mi je bilo prvih 6 mjeseci,dali cu sada u 10mj.dobiti svoju placu ili po novom 2500

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bok ako ti je isteklo 6 mjeseciporodiljnog i ako si u 9 mjesecu primila punuplacu onda u desteom padas na 2500kn...nazalost

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    6.9 mi je bilo prvih 6 mjeseci,dali cu sada u 10mj.dobiti svoju placu ili po novom 2500
    dobit ces za 5 dana u 9mj prema svojoj satnici a ostatak proporcionalni dio od 2500kn koji ti pripada a to je (22-5)/22x2500 (5 dana si jos na punoj placi a ostatak na maximalnoj satnici koja u cijelom mjesecu ne prelazi 2500kn)

nadam se da nisam zakomplicirala...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

hoće li naknada bit danas ili ipak ništa do ponedjeljka :?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    nikad prije
    ceka se ponedjeljak iza

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A zna li netko kojega u mjesecu sjeda jednokratna naknada za novorođenče?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

istovremeno sa naknadom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sjeo porodiljdki u rba provjereno internet bankarstvom :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj geberita prvotno napisa
    Sjeo porodiljdki u rba provjereno internet bankarstvom :D
    bome, sjelo je i u Erste-u i to zajedno s naknadom za novorođenče! :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ovo je prvi put :D bas me razveselilo, dosad smo uvijek dobivali iza vikenda
    ajd barem nesto :D

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sjelo i u PBZ-u :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

izgleda da je neko bio jako dobre volje kad je tako rano sjeo porodiljni. ja sam se baš ugodno iznenadila. :D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Erste ,erste :D :D :D Sjelo mi pola porodiljnog,a ostatak,pola komplikacija bi trebalo u ponedjelajak,jel tak?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

najvjerojatnije.... obično ide prvo porodiljni pa komplikacije ako već ne sjedne u istom danu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

prijavljujem - sjelo i u zabi :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok cure jel vama sjeda cijeli iznos od 1663 knZA NEZAPOSLENE MAME ODMAH ILI DOBIJETE PRVO 1200 PA 443 KN, meni od kad sam se prebacila u jukićevu sam sjeda 1200 kuna u zadnjih 2 mj,nedobijam s burze vec od njih :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    bok cure jel vama sjeda cijeli iznos od 1663 knZA NEZAPOSLENE MAME ODMAH ILI DOBIJETE PRVO 1200 PA 443 KN, meni od kad sam se prebacila u jukićevu sam sjeda 1200 kuna u zadnjih 2 mj,nedobijam s burze vec od njih :?
    ja sam nezaposlena mama i meni odmah sjedne cijeli iznos, znaći 1663 kn.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

PA NEIDE MI U GLAVU DO 30.8 DOBIVALA SAM S BURZE PA SU MI REKLI NEKA ODEM U JUKICEVU NAPISEM IZJAVU DA MI ONI SVE ISPLACUJU I DA MI DAJU OD 5-9 MJ ZAOSTATKE ALI NISTA OSIM 1200 KN NISAM DOBILA :? :?

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure šta mislite jel bi mogle danas biti komplikacije. Gori mi pod nogama!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

PBZ, komplikacije, još ništa, provjereno ineternet bankarstvom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U erste također još uvijek ništa
    Možda još danas sjedne,ali ako ti stvarno gori nazovi u hzzo pa pitaj

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

komplikacije sjedaju 3-4 dana NAKON porodiljnog i vide se prvo u ZABI pa RBA i PBZ pa ERSTE..dana pospodne bi ih trebale tek vidjeti na racunima, nema mjesta panici

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Evo mene opet, neznalica jedna. Da, što se tiće doznaka uzet ću stvar u svoje ruke pa me zanima da li se za porodiljni mora nositi doznaka svaki mjesec ili samo jednom tj. onih 45 dana prije terimina?

Za komplikacije je bilo svaki mjesec, a kako stoje stvari sa porodiljnim?
    Jednom - porodiljni od 6 mjeseci je ionako zakonska obveza za majku, kada bi ga i htjela ranije prekinuti, morala bi podnijeti zahtjev, tako da si tu mirna do 5 i 1/2 mjeseci starosti djeteta, kad moras odluciti sto ces dalje i ponovno se pojaviti u HZZO-u.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Valjda će komplikacije sutra! :/

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesu bile naknade za komplikacije u PZB, ako netko zna??? :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zaba ništa!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •