ja sam u rba idem ujutro...ali bankomat mi nikad ne pokaže prije devet...ne kužim zašto...
ja sam u rba idem ujutro...ali bankomat mi nikad ne pokaže prije devet...ne kužim zašto...
Je sjelo je i meni i to 400,00 kn manjeZnam zašto je tako ali sam svejedno ljuta jer iako je radnih sati bilo samo 160 dana u mjesecu je svejedno bilo 30.
meni još ništa nije sjelo (zaba), ali me zanima da li su sve naknade smanjene za taj iznos ili samo neke? kaj je s onima trudnicama koje dobivaju 1600 ili 4250?
Pitanjce, kakva je razlika između pojma "komplikacije" i "održavanje trudnoće" mislim u papirnatom smislu.
Da li se to sve vodi pod bolovanje ili ima razlike?
Sve je to bolovanje do 45 dana pred termin, onda je porodiljni.sweety prvotno napisa
meni jučer, OTP isto manje![]()
i meni je sjelo 350 kn manje,pa sam zvala hzzo pa mi je ženska objasnila kak se to računa.koliko mjesec ima radnih dana,pa se računa satnica,a ja mislila kak ti se gleda prosjek zadnjih šest plaća.po tome bi dobivala 2750 a ne svaki mjesec drukčije.još nešto, sljedećih šest mjeseci porodiljnog dobivat ću max 2500 a ako bude manje radnih dana u mjesecu a bude,dobivaću i manje.toliko o podršci natalitetu.![]()
vlatka5 prvotno napisa
po ovome ispada da subote koje ja normalno radim ne ulaze u radne dane :? :? :?
da subote neidu.ali neznam kako si radila.jesi li radila 6 dana u tjednu po 6-7 sati.
oni računaju 5 dana po 8h tj cijeli tjedan 40h što je po zakonu.tako ti dođu do računice.kolko radnih dana *8h.
Prosjek plaće nije cijela plaća nego se izračuna satnica po kojoj oni isplaćuju. Zbog toga varira iz mjeseca u mjesec. U 9. mj. je bilo samo 160 sati, ali zato je 10. mj. sa velikim fondom sati i meni ispada računica oko 4.440 kn ali dobiti ću samo do limita.
Mene malo zbunilo. naknada za komplikacije u trudnoći za 9. mjesec mi stigla upola smanjena, a komplikacije prestaju 29.09. jer se 30.09. otvara porodiljni. Ne razumijem zašto mi je skresalo upola i podijelilo iznos i kad će mi isplatiti ostatak :?
opet ću ih morat zvat i derat se i objašnjavat im da krše zakon vrteći lovu na taj načinBrunda prvotno napisa
![]()
zadnji put kad sam tako napravila, sjelo mi je u roku 10 minuta.
![]()
ni meni nije ništa sjelo (zaba), samo se nadam da bude sutra a ne tek drugi tjedan :/
evo sam upravo zvala, čekam da žena izvidi, rekla me nazvat...ovo stvarno nije normalno....sjelo je i u Špičkovinskoj banciAna29 prvotno napisa
, a u ZABI ništa...sad mi je neka ljubazna žena u mojoj matičnoj poslovnici rekla ić gledat dal je pušteno u noćnoj obradi, ako je, sjest će danas.
ako ne - za vikend post.![]()
UKRATKO, ZABA.................
REČENO MI JE DA ĆE LOVA SJEST DANAS POPODNE.žena mi je rekla (stvarno si je dala truda) da je problem bio u tome što je Hzzo dostavio podatke pola na disketi (majko Božja dobro da nije uklesano na Bapčanskoj ploči bilo), pola na drugom mediju i da nisu bili kompatibilni, te da su ih morali spajati pa tek onda pustiti u obradu.
eto.
daj Bože veseli petak svima!!!
:D
sjelo mi je.
i proknjiženo s datumom 23.10.![]()
500 kn manje!!! :shock:
SJELA NAKNADA ZA BOLOVANJE :D
rba?
erste banka
jel legla na Erste banci ili nije?vlatka5 prvotno napisa
meni je.
:Dfilip prvotno napisa
sada sam provjerila jućer je isto erste sjela.a uranili su valjda zbog izbora a idući mjesec božić.
ja već mislila po prićama da do vikenda ništa neće sijesti.
vlatka5 prvotno napisa
bas sam htjela komentirati jucer dali ce nam sjesti naknada prije izbora kao i penzicima.....![]()
Baš sam si jučer razmišljala kad sam išla prema bankomatu da nam možda sjedne naknada ranije radi izbora i eto je. Živjeli izbori :D
Zna li netko hoće li naknada (komplikacije) biti prije Božića?
ja se nadam sutra.šta mi znaći u ponedjeljak pa neću po najvećoj gužvi na bankomat
rba curke sjelooooooo!!!!!!!!!!ajmo u shoping.....
meni isto sinoć sjelo
preko pošte još uvijek nije sjelo,možda spoje 12 i 1 mjesec![]()
jel svima sjela RBA da ne idem badava u grad po svoju mizeriju...
:D![]()
:D![]()
cure meni u pbz-u nije još sjela... :? ...jel ima netko da mu je tako bilo...kaj sad?