ako si na vrijeme predala doznake prosli mjesec onda ce ti sjestmilla prvotno napisa
ako si na vrijeme predala doznake prosli mjesec onda ce ti sjestmilla prvotno napisa
u državnoj sam firmi i imali smo kolektivni oko n.g.filip prvotno napisa
kolegica iz kadrovske je poslala 04.01, u petak , nije to valjda neki bad; znam da se predaje do 05.01, valjda sam među zadnjima za isplatu, neznam..
zahvaljujem filip..![]()
ma i ja sam vec na rubu.....cekam za komplikacije pola i pola porodiljne...
znači do 5. u prethodnom mjesecu se mora predati papir, da bi oni to isplatili od 17. do 20. sljedećeg mjeseca???milla prvotno napisa
Ja idem sutra otvoriti porodiljni. Dio plaće ću dobiti od firme u ožujku, a dio sam očekivala od HZZO-a. Da li to znači da ću prvu naknadu od hzzo-a za veljaču dobiti tek u travnju, jer nisam predala papire do 5.2.?
a papire za veljaču stigneš predati do 05.03. , prije nisi ni mogla jer je tek 18.02.
hvalaZara1 prvotno napisa
![]()
Vidiš... meni su rekli da moram donijeti doznake za komplikacije do 25. u mjesecu jer mi inače neće biti isplaćeno idući mjesec nego jedan kasnije.matsa prvotno napisa
To mi se i dogodilo u prvoj trudnoći - predala 28.12.2005. a dobila negdje 22. 02.2006. Uh bilo mi je gusto...
Tako da ja 20.og dolazim doktorici i nosim doznake u HZZO. Ziher je ziher.
Imam pitanje
Na komplikacijama sam. Bila sam na povjerenstvu 7.02. nakon tri mjeseca bolovanja i produžili mi za 6 tjedana(nije neka ljutica dala više). Termin mi je 01.05.Pitanje je da li opet na povjerenstvo ili ću moći otvoriti porodiljni?Koristi li se porodiljni godinu dana od otvaranja ili do navršene godine dana djeteta?
Ove moje tri naknade mi uredno stigle najdalje do 21. u mjesecu, ali svaki put sam navrijeme predala- do 25.
Pozdrav
čitaj na rješenj tj uputnici koju su dobila nazad od povjerenstva...možda ti piše do tog datuma,dalje RD
Malo ste me sad zbunile s tim 25. u mjesecu.
Znači li to da naknadu za siječanj neću dobiti u veljači ako sam doznaku predala 04.02. :shock:
Ne znam, vidjet ćeš. Ja recimo nisam, ali znam da to isključivo ovisi o teti koja to radi u mom područnom HZZOu, pa je ona tako i naučila ekipu da joj donesu do 25og ak hoće isplatu idući mjesec. Jednostavno tako radi. Možda kod tebe funkcionira drugačije.limunada prvotno napisa
u zgbu hoceslimunada prvotno napisa
ako predas doznaku do 5og u mjesecu dobit ces naknadu do 25og za prosli mjesec
dobila budeš 100%, ne kužim ni ja kaj je s tim 25 (to si je neka "teta" u nekom područnom uredu hzzo-a izmislila svoja pravila) .limunada prvotno napisa
ja sam znala donjeti doznake i 5. u mjesecu za mjesec prije i uvijek sam dobila.
mene su "zamolili" da nosim svaki mjesec do 28. do 10h ujutro...
jer tada se rade obračuni valjda..
ja sam to prihvatila kao pravilo...
i nakon što sam jednom morala biti bezobrazna,sad su tete vrlo pristojne kad dođem...
![]()
Sva u strahu, nazvala sam HZZO (jer spadam pod Zelinu) i tamo mi je jaaako ljubazna teta provjerila i rekla da sam na popisu :D i čak i koliko trebam dobiti novaca.
I za Zelinu vrijedi da se doznake predaju do 5. u mjesecu.
Kad sam je pitala za isplatu, rekla je da ne zna točno, ali sigurno ovaj tjedan.
cure meni je sjela naknada u pbz ali me zanima druga stvar.do 10 sam bila na komplikacijama a od 10 porodiljni- dali cu dobiti odvojeno komplik.ili je to to![]()
Mislim da ćeš dobiti odvojeno. Prošli put kad sam bila na porodiljnom dobila sam odvojeno čak za prvih i drugih šest mjeseci jer mi je prijelomni datum bio 20.
Ovo što ti je sjelo onda je možda redovni porodiljni jer, koliko znam on sjeda nekoliko dana ranije od naknade za komplikacije.
pa bilo bi odlično
hvala ti :D
sjela rba......meni isto samo pola....jos mi nekaj treba sjest.... :D :D
Nemoj unaprijed hvaliti. Pričekaj još par dana pa ćeš vidjeti. Ja ti želim još jednu isplatu.bibita prvotno napisa
![]()
Ja sam na prijelazu sa komplikacija na porodiljni dobila isti mjesec odvojeno. 20. u mjesecu porodiljni i 25. u mjesecu komplikacije![]()
Porodiljni sam otvorila 9.u mjesecu i za prvih 8 dana sam dobila komplikacije, a ostatak porodiljni![]()
pale prvotno napisa
da,tako i kod mane samo su datumi razliciti ali sve usvemu ista situacija...
ja danas predala papire za porodiljni odn. otvorila ga.
negdje pročitah da oni šalju neka rješenja o porodiljnom - tipa koliko moraš dobiti i to... Jel to točno i koliko se to čeka?
Točno je, ali ne sjećam se više koliko sam ga čekala prvi put. Sad sam predala papire 04.02. (redovni porodiljni od 01.02) i još nisam dobila rješenje.
to znači da nema isplate dok ne dobiješ rješenje, ili oni isplaćuju neovisno o rješenju?limunada prvotno napisa
Dobila sam novce, a rješenje kasnije... bitno da para kapne![]()
fala.pale prvotno napisa
![]()
Ne šalju rješenja. Ja ga nisam dobila, a na porodiljnom sam već 4 mjeseca.matsa prvotno napisa
kaj vam znaci optvoriti tj.predati papire za porodiljni? Mislite na doznake ili kaj?
ja nisam bila na komplikacijama (ne znam jesi li ti) pa ne znam kako tada procedura teče.Angelina_2 prvotno napisa
Ali kad otvaraš porodiljni, moraš odnijeti doznaku od doktora u firmu, oni ti daju potvrdu plaće i uzmu jedan primjerak doznake, ti odeš u HZZO po mjestu stanovanja, tamo ispuniš neki zahtjev u dva primjerka i to je to. Daš im i broj tekućeg na koji hoćeš da ti sjedaju novci.
Ljudi moji, što je s tom naknadom? gdje je zapela?
rješenje se dobije nakon 6mj...bila u hzzo kad je teta objašnjavala jednoj ženi ...![]()
u hzzo-u mi rekli da je prekasno stigla doznaka za prošli mjesec što sam već razriješila u glavici i da će mi biti isplaćeno, ali još nikaj nije stiglo...u pbz-u mi je račun...grrmilla prvotno napisa
Možda ti stigne sa naknadom za za 01. mj.
U PBZ-u još ništa od naknade za 01.mj. - možda sutra![]()
Stvarno pretjeraše. Prošli mjesec 18-tog, čini mi, se a sada...
I ja sam razočarano gledala stanje na računu prije![]()
Pitanjce: jel moram šta predavati kad prelazim sa bolovanja na porodiljski? Na bolovanju sam bila do 12.02., a sada sam na porodiljskom. Osim doznake za tih 12 dana jel nosim još nešto?
Pliska prvotno napisa
doktor opce ti otvori porodilji dopust i da ti doznake za tih 6.mjeseci,i to nosis na hzzo
nemam naknade za prvi mjesec jer mi je pisan godišnji od prošle godine, pa sam dobila plaču, al još nije sjela ta naknada za dvanaesti mjesec...al mora sjest, po meni.. :/Marijica prvotno napisa
naknada za komplikacije je sjela u pbz-u![]()
Hvala filip![]()
Sjela i u RBA :D Sada sam provjerila :D
e.onda mora da je i u erste.nemogu provjeriti od kuce.ja vec mislila da ce u ponedjeljak.
Sjela u pobi javili mi prije 2-3 sata![]()
meni u splitskoj još nije a inače uvijek sve prvo sjedne u splitskoj banci.
Več ludim...ima li itko kome možda je