Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Izbor rodilišta u Zagrebu

TATA76

Početno Izbor rodilišta u Zagrebu

Pozdrav svima!

Supruga mi je trudna i treba roditi za jedno cca 1 mjesec.
    Prije 3 godine je rodila prvu kčerkicu u Svetom Duhu i bilo smo jako zadovoljni.

Danas smo se išli naručiti za pregled na Svetom Duhu jer želimo da ponovo rodi u Svetom duhu međutim neljubazna sestra nas je odmah odbila uz obrazloženje da prima samo trudnice iz njihove općine.

Mi smo iz Novog Zagreba i prilikom prošlog poroda nije bilo nikakvih problema s prijavom.

Što da radim? Kako da je uvjerim da nas primi?!

Help pliz!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne postoji zakon, pravilnik, uredba, naredba ili dr. opći pravni akt koji bi uređivao u kojoj bolnici žena smije roditi. To je relikt iz prošlosti. Jednostavno se napravite blesavi i naručite se. Ako vas pita od kud ste - jednostavno odgovorite: iz Španskog. Neće vas tražiti osobnu, a vi ćete izbjeći prepucavanje. Sretno!

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U praksi to obično funkcionira tako da se odlazi na preglede u trudničku ambulantu bolnice u kojoj želiš roditi, pa je pod "normalno" da tamo dođeš i na porod.
    A postoji i pravilnik, koji omogućuje izbor bolnice. Je određeno da se načelno ide u najbližu ustanovu po mjestu prebivališta, ali je isto tako dozvoljeno otići u bilo koju drugu. Tako da nema potrebe za muljanjem.

Lijepa riječ - tipa "jako smo zadovoljni sa prošlim porodom kod Vas" najčešće otvara i vrata sobe ljute sestre na prijemu

PRAVILNIK O PRAVIMA, UVJETIMA I NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA IZ OBVEZNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA ("Narodne novine", broj 120/06, 136/06 i 56/07)-KLIKNI OVDJE

1.2. Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita

Članak 35.

Specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurana osoba ostvaruje u najbližoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno kod najbližeg ugovornog zdravstvenog radnika privatne prakse prema mjestu njezinog prebivališta, odnosno boravka koji sa Zavodom imaju ugovorenu traženu zdravstvenu zaštitu, odnosno u drugoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi ili kod drugog ugovornog zdravstvenog radnika privatne prakse u slučaju iz članka 38. stavka 3. ovog Pravilnika, a na osnovi uputnice koju izdaje izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite:
    - obiteljske (opće) medicine
    - pedijatar
    - ginekolog
    - stomatolog.
    O potrebi upućivanja na specijalističke preglede i dijagnostičke, odnosno terapijske postupke, osim izabranog doktora iz stavka 1. ovog članka odlučuje i doktor specijalist školske medicine, odnosno doktor specijalist epidemiolog.
    Ako osigurana osoba želi specijalistički pregled ili dijagnostičke, odnosno terapijske postupke obaviti u drugoj ugovornoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno kod drugog ugovornog zdravstvenog radnika privatne prakse, a ne u najbližoj specijalističkoj ordinaciji koja ima sa Zavodom ugovorenu traženu zdravstvenu zaštitu i u koju ju je uputio izabrani doktor, ima pravo na osnovi izdane uputnice (bez obzira koji je ugovorni subjekt Zavoda na uputnici naznačen) ostvariti traženu zdravstvenu zaštitu, s time da nema pravo na naknadu troškova prijevoza, niti pravo na sanitetski prijevoz na teret sredstava Zavoda.
    Ovo je za pregled, ista stvar je i za porod (samo ČL. 43), plus ako je krenulo onda si hitan prijem i primaju te bilo gdje. Odnosno ženu, ne tebe.
    Iako ta opcija nije karta na koju bih igrala.

TATA76

Početno

Hvala puno svima na savjetima!
    Na kraju nas je sestra primila uz puno gunđanja "nema mjesta,ne primamo pacijentice koje nisu iz naše općine,bla,bla...), ali je slijedilo ugodno iznenađenje od same doktorice koja je rekla da naravno da će nas primiti jer je moja supruga i prvi put rodila u Sv.Duhu!!!

Tenks svima još jednom

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je da je sve ispalo OK

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jel sigurno da ne traže nikakve dokumente o mjestu stanovanja???
    ja sam isto smuljala da sam s Črnomerca!!
    dobro, otići ću na ispovijed.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •