Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: ljetne vodene kozice

petmar2

Početno ljetne vodene kozice

Puno je bilo riječi o vodenim kozicama,no ništa o ljetnim.Moji klinci su ih upravo preboljeli.Četverogodišnjak ih je imao 200-tinjak,a malička od 16 mj, valjda 600 i trnutno je u fazi krastica.Ima li tko iskustva?Može li se ići na more?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima...

U vrticu su se pojavile prosli tjedan
    Pa cemo vidjeti hoce li E. preskociti ili zaskociti

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i moj Vid ih je upravo prebolio.
    rekli su nam ne na more tri tjedna, ali zbog sunca, ne zbog mora. mislim da ćemo kad prođe i drugi tjedan (već sad su mu sve kozice suhe krastice, a većina ih je i otpala, tj. on ih je ogulio :/ ) ići na kupanje, ali dosta kasno predvečer...

petmar2

Početno

Zaista ne kužim neki dr kažu 14 dana,neki čak mjesec,mislim daj se dogovorite,mi mame same po sebi paničarimo,a kako sad kad svako svoju priču vrti.Smiju van,ne smiju van :?A naša pedica na go.- M.zakon. Mi imamo uplaćen hotel 12-i dan od početka kozica.Pa valjda možemo ići,ionako nisam ni namjeravala biti na plaži od 10.30-17.00.Negdje sam pročitala da se na sunce ne smije jer je koža na mjestu gdje su bile koze hiperpigmentirala i da bi od izlaganja suncu mogli ostati ožiljci.Na plažu sa sun block-om,majicom i naravno šeširom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mel gdje su se pojavile,mislim u kojem vrtiću?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mi smo upravo preboljeli kozice.
    Mi smo radili ovako. Vani smo izlazili iza 9 sati u polusatnu šetnju ispred kuće, na more nismo išli dok i zadnja nije otpala, pa još par dana nakon toga (cca 16-17 dana od samog izlaska kozica). Na kupanju smo se mazali visokim zaštitnim faktorom.
    A evo imam i posljedicu sunca.
    Jedan dan, dok sam uspavljivala Luku, Duje je odlučio izaći se malo poigrati u vrtu (uopće ga nisam čula da je izašao). To je trajalo otprilike 20 minuta. Sasvim dovoljno...Posljedica: na njemu su još uvijek vidljive smeđe točkice na mjestu gdje su bile kozice iako ih je prebolio prije mjesec dana (za razliku od Luke kojem jedva da se išta vidi, a prebolio ih je prije dva tjedna).
    I da, svaki dan smo se tuširali više puta...

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ljetne vodene kozice

Moram priznat da prvi put čujem za ljetne vodene kozice, pa daj me malo uputite - u čemu je razlika od običnih (osim što se pojavljuju ljeti ) i da li onaj tko je prebolio jedne od njih, stječe imunitet i na druge ili ne?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leina mama
    Nema razlike u ljetnim i običnih kozicama...
    Ja sam čula da možeš više puta dobit kozice, ali smatram da za to treba imat imunitet ispod svake normale

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ljetne vodene kozice

Citiraj petmar2 prvotno napisa
    Puno je bilo riječi o vodenim kozicama,no ništa o ljetnim.
    Iz ovog sam zaključila da su to dvije različite stvari.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma sve 5...
    bitno je, znaš, da se pazi na sunce (ljeti) i ne drastične promjene temperature (zimi), pa tako svako razdoblje nosi sa sobom svoju vrstu pažnje...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nakon ljetnih vodenih kozica buknuo nam je zaliječeni atopijski dermatitis .
    jadni Vid ima rane iza koljena, vrat mu se ljušti, a pregibi ispred lakata su crvene užarene fleke.
    isprobavam sve kreme redom i ništa. kortikosteroid primirio stanje na par dana i evo opet sve ispočetka.
    trenutno mažemo domaćim kantarionom i razmišljam o pregledu u Naftalanu...

ne znam da li ga mučiti alergotestom ili ne... još nema pune tri godine.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a joj kako se to zna zakomplicirati...evo jedna mališi da šta prije prođe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •