Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Kada prve papučice?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Kada prve papučice?

Gledam mnogo mlađu dečicu od mojih kako se klate u nekakvim klompicama i papučicama pa se pitam ne brinem li preterano još uvek zaobilazeći pogledom preslatke kožne papučice za decu njihovog uzrasta.

Meni je iskreno van svake pameti obuti papuče detetu od godinu ipo. Detetu koje je tek naučilo da se održava u vertikalnom položaju bez pomoći. Detetu kome su zglobovi još uvek slabi. Detetu koje jurca kao muva bez glave na bilo kojoj podlozi.

Da su praktiče i jesu - samo se nazuje i izuje i eto mami manje muke (ipak, da li baš toliko bitno manje?) ali da me jeza podilazi svaki put kad pogledam neko dete u papučama, vala podilazi me. U glavi mi je odmah scenario kako peta klizi pored đona, kako se stopalo izvrće, kako se prstići nabijaju napred...Ne znam...

Grešim li? Kad ste vi krenuli sa papučicama?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cim se pocela dizati uz namjestaj. Po preporuci ortopeda, fizioterapeuta i neuropedijatra. Svi su rekli isto. I puno je bila stabilnija u papucicama nego bosa.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

potpisujem Deaedi.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pričamo o papučicama/klompicama/nanulicama - obući koja ničim ne drži skočni zglob?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Pričamo o papučicama/klompicama/nanulicama - obući koja ničim ne drži skočni zglob?

A, mislis kao natikace. Pa to jos nije nosila, makar sam razmisljala da joj kupim one Crocks, jer kada uzme moje papuce, dosta dobro joj ide.

Ali bile su mi preskupe za taj eksperiment (220 kn), a sada ih vise ni nema u Hervisu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja ima skoro 3 godine, i još uvijek joj izbjegavam takvu obuću....

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Već počeh da se pitam ko je ovde lud

Da, mislim na nešto tipa natikače. Hbg, kod nas se zovu papuče i ne mogu da nađem prevod na hrvatski. Ionako se već sasvim dovoljno zbunjujem oko šlapica i sličnih nazuvaka i obuvaka. Oprostite mi

Mi inače ni te papuče koje vi pominjete (patofne, prim.prev. ) nismo nosili dok nisu počeli da trče. Prohodali su u čarapicama a pošto nam je priličan deo poda u parketu a oni imali smrtnu zavadu sa gumiranim čarapicama odlučili smo se za ovu verziju. Sada ih nose samo u jaslama, kući uživamo u čarapama.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma nema šanse kod nas nešto takvo,moj Roko je toliko trapav da mora imati kvalitetnu obuću na nozi koja mu drži zglob,a ono nešto tipa japanke,klompe,natikače i slično mislim da nećemo kupovati do škole!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo sada sa 4 godine prvi puta uveli japanke (na Irin nagovor), i ne mogu vjerovati kako je spretna u njima.
    Inače su nama pedijatri i fizijatri preporučali da je dijete što više boso. Rekli su bolje duple čarapice (po doma) nego šlapice.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pardon clumsy_mum, mišljah zatvorene fiksiranih zglobića. A. je iza treće počela koketirati s papučama natikačama i mali zvrkomlat je tako spretan da sam se iznenadila. Sad nosi svašta (4 god) i nije se nikad dogodio incident.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj sin je tek s 5 godina dobio japanke.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma meni se iskreno ne žuri naročito zbog Matije koji voli da sedi kao žabica pa mu s estopala blago uvrću na unutra. Za ovo sam dobila savet da ili ide što više bos ili da nosi duboku obuću koja štiti skočni zglob od daljeg deformisanja barem do navršene 4 godine ( i naravno, opominjanje da sedne lepo što ne rade tete u jaslama i dooosta fizičke aktivnosti što mu ne pada teško).

Sa Borisovim nogicama je hvala Bogu sve u redu ali opet ne bih zbog Matije. Mada kad vidim koliko dece nosi japanke i natikače pomislim da samnom nešto nije u redu. Mada takođe vidim da masa dece nasleđuje obuću od starije dece (uključujući i one prve cipelice) ali tu znam da ne grešim- svaki ima svoju obuću i dižem neviđenu frku kad im u jaslama zamene patofnice - zato smo i naučili 'slovo-Malki' i 'slovo-Boka' pa sam im napisala sa unutrašnje strane da mogu da razlikuju svoju obuću u jaslama .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja Tei ne bi još tak nekaj kupila, ali dosta često kod bake posudi sestričnine natikače i hoda u njima sroz normalno. Sestrična ima 4 godine, ali nogu samo za broj veću od Teine pa se Tea u njima dobro snalazi.
    Jedno vrijeme sam čak imala ideju da joj kupim da ne krade stalno sestričnine, al sam pitala u Cicibanu i rekli su da oni ne proizvode tak male brojeve (22). Onda sam zaključila da imaju i razlog za to i odustala od kupnje i ak nađem broj.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    al sam pitala u Cicibanu i rekli su da oni ne proizvode tak male brojeve (22). Onda sam zaključila da imaju i razlog za to i odustala od kupnje i ak nađem broj.
    Ja sam u mnogim dućanima vidila takvu obuću. I to br. 19 :shock: pa mislim, koje bi dijete s tolikom nožicom moglo hodati u natikačama, ili japankama....

Ja sam Marti kupila nedavno šlapice za po kući, jer se ljeti stalno izuva, i često navlači moje. Kao, lakše su za obuti i skinuti. Ali ona ih još uvijek ne zna obuti .. klize joj... mislim, od njih apsolutno nikakve koristi.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš sam jutros gledala ispred nas jednu malu od cca 2god kako hoda u drvenim nanulama sa otvorenim prstima (a nogica joj malena, nema šanse da je veća od 22). Mama je vodi za ručicu i žuri a ona sirotica samo skakuće pored nje. Po meni kretenizam

Je, i moji navlače moje natikače. Tačnije navlačili su ranije, sad ih je prošla fora. Juče su ih nešto šetali po terasi a pre toga ne pamtim kad ih je neko pogledao.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima dječice s malim nožicama.
    zara je prošlo ljeto, s 3 godine, imala nogu broj 22.
    sada, s 4 godine, ima broj 24. srećom, ove godine smo uspjeli nabaviti žarko željene japanke u tom broju.
    inače smo prošle godine imali puno problema u nalaženju sandalica, jer su do broja 22 sve onako bebaste, zatvorene, s tvrdom petom, a zara je bila već velika trogodišnjakinja i nije htjela takve.
    tako da ja uvijek ludim što u malim brojevima nema "ozbiljnijih" modela

iako, 19 je stvarno mali broj (ali opet, zara ga je nosila kad je imala 2 godine :/ )

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam danas na plaži gledala curicu od 20 mjeseci kako hoda u japankama! A ja se trudim kupovati čim zatvorenije i čim više cipelice ili papučice. Sjećem se da je naš ortoped izričito naglasio kako su japanke najgora opcija za dječje nogice i da se nikako ne bi smijele upotrebljavati ...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj clumsy mom prvotno napisa

A, mislis kao natikace. Pa to jos nije nosila, makar sam razmisljala da joj kupim one Crocks, jer kada uzme moje papuce, dosta dobro joj ide.

Ali bile su mi preskupe za taj eksperiment (220 kn), a sada ih vise ni nema u Hervisu.
    Mi kupili Crocksice u Hervisu prije 2 dana - maloj (koja je rođena isti dan kad i dečki od clumsy mom) broj 24-25, presavršeno hoda, skače, sve živo radi u njima, imaju i onu zakačku odozada i sama si ju stavi i piči okolo. Velikoj smo kupili broj 31 i malo su joj velike, ali ona i inače nije baš spretna kao mala skakačica.
    Jako su lagane, imaju to iza za petu što se može i maknuti, imaju anatomski uložak, super su, uglavnom, sad ih i MM hoće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo isto Petri uzeli Crocksice i ona u njima uživa. Inače je dosta spretna.... ali ona bez problema hoda i u japankicama i u birkenstockicama.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    Mi kupili Crocksice u Hervisu prije 2 dana -
    Pa kak ih ja nisam vidjela? Prosla sam cijeli ducan.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj paci prvotno napisa
    Mi kupili Crocksice u Hervisu prije 2 dana -
    Pa kak ih ja nisam vidjela? Prosla sam cijeli ducan.
    Evo bili smo i jučer i tražili MM-u ali za njega više nema, ima još uvijek malih ali su dosta probrane, jedan dio stoji na onoj vješalici sa strane, a ove dječije stoje na polici gdje su japanke, pa skroz na kraju, ja sam ih isto slučajno našla (super sam ti sad to objasnila, najbolje da pitaš prodavačicu ako ju uhvatiš). Uglavnom, rekli su da će ih uskoro još dobivati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •