Nemam baš vremena za iščitavanje foruma, ali koliko sam do sad uspijela pročitati zaključila sam da cura i ja imamo soor.
Naši simptomi su slijedeći:
-bijelkast jezik i bisernosjajna usna šupljina
-eksplozivne i smrdljive stolice
-pelenski osip koji ne prolazi
-probadajuća bol u bradavicama tijekom podoja
-crvene i pekuće bradavice nakon podoja.
Bili smo kod pedijatra i on je rekao da soor nema drugih simptoma osim bijelog jezika a u našem slučaju da su to samo naslage od mlijeka, i da on nikad u svom životu nije čuo da bi mama imala bilo kakve simptome i poslao nas doma. Pošto ja već jedva dojim od bolova kupila sam na svoju ruku Rojazol gel i teta u ljekarni mi je za simptome rekla da je to definitivno soor i dala nam je još i kremicu za osip - Imazol Krempasta.
Ono šta mene zanima je slijedeće, buduci da u uputstvima to ne piše, da li Rojazol prije ili poslije podoja bebici u usta? Piše da proguta, a čitala sam da ste vi mazale? Da li bradavice mazati prije ili poslije podoja, ako poslije, treba li ispirati prije slijedećeg podoja - pretpostavljam da ne pošto je to oralni gel koji ide bebi u usta.. Koliko često da ja mažem, a koliko često da dajem njoj, budući da je isključivo dojena bebe koja nema ni varalicu nego joj sisa služi i za utjehu, a to znači da ponekad hoće ponovno sisat za 15 minuta? :?