Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 101

Tema: Soor - pomoć

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sad smo nasli I na jeziku od G. Treba li smociti gazu ili sa suhom?
    S druge strane ako nije skroz mi je glupo davati lijek. Gdje se moze uzeti bris?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Busybee, sutra cemo opet poceti s terapijom za soor. Ove dane dok nismo mazali curi su se povukli svi simptomi za koje sam mislila da su "prehlada". Sto mislis, da li da krenemo s opet s rojazolom, jer daktarin je puno ljepljiviji. Ako je svejedno, radije bi rojazol...
    Nije svejedno.
    Ako ste do sada koristile rojazol i nije se povukao soor, onda morate uzeti nešto drugo, treće,..
    Isto, ako je pedijatrica potvrdila soor, nemoj ne tretirati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje pitanje je da li cekati da se bijela naslaga krene siriti/zadebljavati ili da odmah krenem sa primjenom daktarina? Zao mi ih je gnjaviti jos s tim uz vit d, kapi za grceve I masiranje I ispiranje oka fizioloskom. A s druge strane puno je gora opcija da im se prosiri jos na probavni trakt ili nam omete dojenje.
    Oba djeteta i ti morate proći terapiju od minimalno 10 dana (10-14 dana), prema uputama na lijeku.
    Ne čekati da dođe debeli sloj, to je već katastrofa za dijete. Čim se ranije ulovi, lakše je.

Ako bih morala birati, prestala bih im davati kapi protiv grčeva.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koja je treca opcija? Jer koristili smo i daktarin 10ak dana pa nije islo na bolje... A ako terapija djeluje trebalo bi se vidjet pomak na bolje kroz 5-6 dana... Ahhh, da probam tu sodu bikarbonu, koji omjer ide zna li tko?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala BusyBee. Pa ja bi najradje prestala sa kapima jer su ove sub simplex jos s nekim umjetnim aromama vanilije I nekog voca I one zadovoljno mljackaju kad ih dobiju. Toliko o mom iskljucivom dojenju.
    A nista u srijedu idemo kod pedijatra u bolnicu pa cu usput pitati da pogleda usta ili da mozda med sestra to pokusa skinuti jer mozda mi radimo nesto krivo.
    Ali spremna sam da krecemo sa terapijom prema uputama sa starijih postova.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sode ide oko žličice na 250 ml vode, svaki dan friška otopina, dobro promiješati prije upotrebe. Bradavice možeš i otopinom octa i vode (isti omjeri). Steriliziraš li sve što dolazi u dodir s djetetovim ustima, guzom i tvojim bradavicama? Izbacila slatko, kvasac, ubacila acidofil?

Moguće je i da ti muž ima soor, bez simptoma, pa prenese tebi tijekom odnosa. Zbog nečeg se stalno vraćaju...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni doktorica nije spominjala bris a ja zaboravila pitat. Jel se moze bris raditi usred uzimanja terapije? Legal, sto mislis rade li ove nase dvije privatne poliklinike bris jezika (ne bi vodila malu u bolnicu ako bas ne moram).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma kojeg odnosa
    Ja sam jos babinjaca
    Sve sto nosim nosim bijelo i sve perem na 95. U usta od malene ne ulazi nista osim cice i zlice kojom dajem kapi. Sumnjam da odlazi i vraca se jer nije bas da je bijelo s jezika proslo pa se vratilo, vec je uvijek isto.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako izbacim slatko i kruh, postat cu kostur! To jedino i jedem a da je kaloricno
    Al spremna sam i to izbacit, i jest samo jogurt ako treba... Al onda cu umrit od gladi... Vidjet cu jos za bris pa krenuti opet s terapijom (zasada ju ne muci soor, al necu dopustit da se razmnozi).

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nemoj samo jogurt, jedi mesa, voća i povrća raznolikog, zdrave masnoće. Od slatkog i kruha ionako (skoro) nikakve koristi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja je treca opcija? Jer koristili smo i daktarin 10ak dana pa nije islo na bolje... A ako terapija djeluje trebalo bi se vidjet pomak na bolje kroz 5-6 dana... Ahhh, da probam tu sodu bikarbonu, koji omjer ide zna li tko?
    Uh.
    Teško mi je išta reći ako je pedijatrica rekla da JEST soor.
    Znam da lijek Nystatin dolazi u kapima za oralnu uporabu (mama dobije kremu za dojke), ALI treba se posavjetovati s pedijatricom jer ja stvarno ne znam zašto se ne daje kao prvi izbor, tj. ima li nekakve nuspojave ili je "teži" ili nešto treće što mi sad ne pada na pamet.

Ono što bi svakako mogla, a neće škoditi, je da sebi pripaziš na prehranu, da eliminiraš slatko i hranu rađenu s kvascem.
    Uzimati više acidofila i kefira ili čak i neke kvalitetne probiotike (može i acidosalus, samo je skup).
    Pronašla sam omjer sode bikarbone i vode - stavi se pola kavene žličice sode (kupi onu bez aluminija u trgovini zdravom hranom ili ljekarni) u pola čaše vode (125 ml). To je otopina za mazanje i bradavica i usne šupljine, bradavica prije i poslije podoja, usne šupljine nakon svakog podoja. Međutim, ne znam i ne pronalazim koliko se dugo smije koristiti. Zdrav razum mi govori da bi soda bikarbona trebala biti najblaža od svega navedenog, osobito ako dijete ne guta nikakvu količinu, ali ja nisam liječnica.
    Pronalazim da se može koristiti i ekstrakt sjemenki grejpa, jako razblažen (on NIKAD ne ide nerazrijeđen na sluznicu!), ali osobno ne bih dijete s time tretirala jer je užasnog okusa.
    Dr. Jack Newman preporučuje, između ostalog i gentianu violet. Volim Newmana do neba, ali to je jedina stvar koju bih se ustručavala probati jer, koliko sam dobrih stvari čitala, toliko i loših o njoj. On pak preporučuje vrlo razrjeđenu otopinu (1%), ali svejedno, ovo bih zadnje probala.

Evo malo štiva za čitanje:
    http://www.breastfeedinginc.ca/conte...agename=doc-CP
    http://www.breastfeedingonline.com/c...rotocalpdf.pdf
    http://kellymom.com/bf/concerns/child/thrush-resources/

Štogod razmišljaš da bi probala, a da nije lijek koji je pedijatrica propisala, molim te, popričaj prije s pedijatricom.
    Ako vam je sad dobro kad ništa ne koristite, možda ćete najviše profitirati od čekanja i promatranja djeteta + kontrole prehrane (eliminirati hranu koja "hrani" gljivice).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala vam na trudu! Pocinjem od sebe i svoje prehrane. To je za mene veliki zahvat jer u zivotu nisam bila na dijeti ni pazila sto jedem. Nisam nimalo mesni tip, a kako malena ima grcice izbjegavam grahorice, mahunarke i to sto napuhuje ala brokula. Imam osjecaj da mi preostaje jogurt, blitva i voce... Da li pak smijem poceti s npr jecamom, mahunama, graskom? I smijem li tijesto u kojem nema kvasca kao npr tjesteninu ili pak fritule?

Ova otopina sode bikarbone od 125 ml- jel ju koristim istu cijeli dan ili svaki put novu? Nekad imamo 3 podoja u 10 sati, pa onda u sljedecih 14 sati imamo 14 podoja...

O boze, beba ce opet zatvarat usta cim vidi moju facu (mama jezikomucitelj).
    Al moramo, moramo....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš tijekom dana koristiti istu otopinu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sad sam malo citala o anticandida dijeti i cini mi se da toliko stvari ne bi smjela i da cu ostati gladna, pa 90 posto voca niti ikakva tijesta nisu dozvoljena!! Mislim da cu morati kuhati odvojene ruckove sebi od onog za muza i dijete. Jedva uhvatim vremena ista skuhat uz trogodisnjeg zvrkavca i novorodence, kamo li dva rucka... A i namirnice koje se preporucuju za tu dijetu se ne preporucuju uz dojenje. I koliko je stvarno potrebno da ja budem na tako strogoj dijeti kad ja nemam niti jednog simptoma candide u svom tijelu, vec samo taj nesretni jezik u bebe. Retoricko pitanje, ne trebate odgovarat ... Znam da moram sve pokusati.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi se mučimo sa soorom. Najprije sam primijetila probadanje u bradavicama, pogotovo nakon podoja, i da su roskaste/bjelkaste, a zatim i par bijelih točkica na bebinom nepcu. Pedica nam je dala daktarin 2 puta dnevno, 4-5 dana, mazali smo pet dana i maleni više nije imao bijelog u ustima, no mene bradavice i dalje lagano probadaju i nakon podoja budu sasvim bijele. Ne znam sad da ponovno počnem terapiju, da mažem samo bradavice ili da i njemu ponovno apliciram u usta?
    I mogu li gljivice imati veze sa zelenom stolicom, naime, opet kakamo sluzavo i eksplozivno od svijetlozelenog do tamnozelenog nekih 5-6 dana?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako izbacim slatko i kruh, postat cu kostur! To jedino i jedem a da je kaloricno
    Isto je i kod mene, kruh zapravo jedem minimalno, pojedem 7-8 keksa tokom dana i dvije šalice umjereno zašećerenog čaja, ne čini mi se da je to previše slatkog
    Poizbacala sam sve živo zbog grčeva (i na lešom, riži i blitvi izgubila svih 15 dobivenih kila u sedam tjedana), a maleni i dalje ima grčeve. Kad zbrojim sve što nas muči, čini mi se da mi ostaju tri vrste namirnica koje smijem jesti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne trebaš ići na ful anticandida dijetu, ona je zastrašujuća i vjerujem da ti ne treba.
    Samo ukloni vidljivu hranu za gljivice, a to su slatkiši i šećer i pekarski proizvodi.
    I pojačaj jogurte i acidofil.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

S2000 pitat cu sutra za bris jezika. Glavic ako I radi poslije nosi u bolnicu jer nema mikrobioloski lab. Ali poanta I je da mi izbjegnemo bolnicu.
    Ja od jucer ne jedem slatko ali zato jedem orasaste plodove, suncokret, bucine sjemenke, amarant...sirovo voce sam izbacila u strahu od grceva ali sam jucer pojela mandarinu jer im grcevi I ovako ne mogu biti gori nego sto jesu. Jedi ribu I poji komad mesa tu I tamo, znam da ne volis ali dobro bi ti doslo bar domacu koku (ima u mesnici u gruzu sa nekog domacinstva iz slavonije), puretinu, fazana...ima ti jos tikvica na placi...
    A sto se tice ne jedenja voca, pa ne mozes usporedit koliko cukra ima u kutiji domacica I recimo pola kile jabuka. Prvo kreni sa izbacivanjem industrijskih slatkisa I kvasastih proizvoda.

Vikki sestro po grcevima , kad tako krenes izbacivati hranu ostanes na rizi, leso mesu I povrcu...i padnes s nogu I obroci ti se pretvore u dosadu, a ja sam gurman I ne mogu vise tako. Na zalost nema hrana koju jedes utjecaja na grceve. Jer njima treba sazriti probava pa ce I grcevi proci. Jedino neke alergije ali to bi primjetila. Uostalom bitno je da se sto prije naviknu na razne okuse jer cemo poslje imati problema s uvodjenjem dohrane.
    Ali za soor je kljucno izbacit slatko I cak skrob. A bitno je I da nam je imunitet jak, a to bas I nije moguce uz jednolicnu prehranu, nespavanje, opci umor...
    Dobar je acidosalus, ja sam ga pila kroz trudnocu I prije koju godinu. Doduse sto busybee kaze skup je, mislim da domaci kefir ima isti ucinak.
    Ja cu isto dojke tretirati sa sodom, bolje nego ljekovima...a za njih cu se posavjetovati sa pedicom.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Savjetnice za dojenje, jedno pitanjce...smije li se kapnuti kap cajevca na jastucic za dojenje? Naravno ako cu poslije isprati dojke sa otopinom sode?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čajevac dosta isušuje pa nije baš preporučljivo.
    zbog čega bi ga koristila?
    Kakve jastučiće koristiš?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Znam da candida ne voli cajevac pa sam zato mislila kapnuti na jastucic.
    Inace koristim jednokratne chiccove a kako su dosta skupi tijekom tandema ako jedna cura prestane dojiti a mlijeko jos ide za prvu pomoc stavim johnson&johnson dok druga ne zavrsi I ne operem dojke. Doduse tandem dojim jednom do dva puta dnevno, najcesce su po jedna jer dojim na zahtjev.
    Razmisljam preci na platnene samo prvo trebam samo jedan par da vidim svidja li mi se kako odvaja vlagu od sike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok imaš soor, nikako nije dobro sintetičke/od umjetnih materijala jastučiće koristiti.
    Najbolje bi bilo ako možeš zračiti bradavice (držati na zraku) ili pamučne jastučiće imati (pa ih makar češće mijenjati).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zvala sam obje nase POLIklinike, naravno da nijedna ne radi bris jezika na gljivice. Ne znam sto se cudim kod nas prettage prije napravis u susjednoj drzavi u nekom selu samo nemamo putovnicu, haha.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma kojeg odnosa
    ahahahaha vrištim

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A nista odoh traziti gdje mogu kupiti pamucne jastucice. Znam da ih na rodi jedno vrijeme nije bilo.
    S2000 mi smo tuga s juga

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma napravi si neke gazice u kucnoj radinosti, za u setnju jednokratne i veselo...
    Ja imam samo 4 komada platnenih, pa kombiniram s jednokratnim. Al meni curne par kapi samo kad imam let down. Posluzi i gaza ili tetra po noci. Nabavih sodu bikarbonu u bio&bio, a probiotik acidosalus dolazi u ljekarnu samo po narudzbi, doci ce u subotu... Dok doputuje do ove tuge juge..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

situacija sljedeca, slucajno sam otkrila da moja malena hoce dudati moj mali prst (nece dudu, nece sisu jer cim mlijeko krene ona pusti i place jer nije gladna).. znaci kad nije gladna ona bi dudala moj prst... i tako dudala ona 20ak minuta a moj nokat koji je skoro skroz osisan je lagano strugao po njenom jeziku (jagodca je bila na nepcu)... joj sto snazno vuce prst, nece tako sisu i bas sam pomislila da bi nokat mogao nesto naslage skinuti.. i cudo, skinio nokat bas dobar dio naslage, ali samo u sredini i do pola, dublje ne moze...
    i sad se ja pitam da li je to uopce soor ako je nokat to fino skinio a ispod je normalan jezik lijepe boje kao i ostatak jezika koji nema naslagu.. Nasa naslaga je puno deblja nego ona u Legal alien, u nje cini mi se ni nije soor
    I kako skinuti ostatak... ovo je otislo jer je nokat presao preko toga par stotina puta dok je sisala ko manijak 2o minuta ...
    javim napredak, trenutno smo na soda terapiji...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nije soor, nema potrebe niti strugati/skidati.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Žene moje, mi smo na kraju platili i napravili bris jezika - i nemamo soor !

Joj koliko sam mucila jadnu malenu, s gelovima, s gazama, s mazanjem i skidanjem...
    Izgleda da je obicnu naslagu stvarno tesko razlikovat od soora, jer su nama i patronazna, i pedijatrica i savjetnica za dojenje rekle da je to soor.
    Srecom nisam bacila izfojeno mlijeko iz zamrzivaca.

Znaci sad nek stoji ta naslaga, proci ce sama jednog dana?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hop

sumnjam na soor i imam par pitanja

cura sisa dosta puta dnevno i jezik joj je gotovo uvijek bijel kad pogledam (znam da je to od mlijeka),
    kako onda vizuelno prepoznati što je mlijeko nakon podoja, a što soor?

na moj dojci ima bijela točkica na jednom mjestu kao neki čepić izgleda bio je danas manji i svjetljili sad je veći i "mliječnije" izgleda (a je mi opis) i podoji su popodne bili bolni, večeras baš i ne,
    i tu i tamo me od večeras probode kroz dojku,
    ona prducka možda maaaalo više nego inače, a guza je ok!

tko bi mi trebao pogledati dojku? pedijatar? malo mi je glupo skidat se njemu, ne znam
    i mogu li sama, ako procjenim da bi moglo to biti u ljekarni kupiti neku mast ili gel, štaveć?

tnx
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 08.12.2013. at 00:18

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

joj i nas je navodno napao soor, s tim da ni ja ni bejb nemamo neke simptome...ali, kaže paronažna da se to njoj čini da bi moglo biti pa je dala daktarin gel..ja si isto mažem cike i njoj stavljam u usta i papa, nema neke zvukove osim klasičnih gutačih i ne plače...mene ništa ne boli samo me malo svrbuckaju bradavice,al čitam da je i to normalno na početku dojenja.

imam pitanje za izdojeno mlijeko, što s njim? da ga bacim odmah ili može stajati neko vrijeme na sobnoj/frižideru..na nekoliko mjesta sam našla drugačije informacije, ovdje konkretno da ga bacim dok god se simptomi ne povuku ali mi patronažna kaže da ne trebam bacati...mi smo još premali za pedijatra a ja nebi baš htjela bacati mlijeko jer smo još u fazi ufuravanja s dojenjem/izdajanjem (ipak ima tek 2 tjedna).

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    hop

sumnjam na soor i imam par pitanja

cura sisa dosta puta dnevno i jezik joj je gotovo uvijek bijel kad pogledam (znam da je to od mlijeka),
    kako onda vizuelno prepoznati što je mlijeko nakon podoja, a što soor?

na moj dojci ima bijela točkica na jednom mjestu kao neki čepić izgleda bio je danas manji i svjetljili sad je veći i "mliječnije" izgleda (a je mi opis) i podoji su popodne bili bolni, večeras baš i ne,
    i tu i tamo me od večeras probode kroz dojku,
    ona prducka možda maaaalo više nego inače, a guza je ok!

tko bi mi trebao pogledati dojku? pedijatar? malo mi je glupo skidat se njemu, ne znam
    i mogu li sama, ako procjenim da bi moglo to biti u ljekarni kupiti neku mast ili gel, štaveć?

tnx
    Gazicom pokušaj prebrisati jezik, ako je ispod jezik normalan, vjerojatno nisu gljivice. One idu teže dolje, jezk i unutarnja strana obraza znaju biti upaljeni. Gdje na dojci ti je ta točkica?

Možda da odeš kod dr. opće prakse da ti pogleda dojke.

U svakom slučaju, ne može štetiti, neka ti dojke budu suhe, često mijenjaj jastučiće ako ih koristiš. Sve što dolazi u dodir s tvojim dojkama, bebinim ustima (ako koristite dudu, igračke) i guzom treba redovito sterilizirati ili prati bar na 60. Iz prehrane izbaci slatko i proizvode od kvasca, a jedi malo više acidofila.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    joj i nas je navodno napao soor, s tim da ni ja ni bejb nemamo neke simptome...ali, kaže paronažna da se to njoj čini da bi moglo biti pa je dala daktarin gel..ja si isto mažem cike i njoj stavljam u usta i papa, nema neke zvukove osim klasičnih gutačih i ne plače...mene ništa ne boli samo me malo svrbuckaju bradavice,al čitam da je i to normalno na početku dojenja.

imam pitanje za izdojeno mlijeko, što s njim? da ga bacim odmah ili može stajati neko vrijeme na sobnoj/frižideru..na nekoliko mjesta sam našla drugačije informacije, ovdje konkretno da ga bacim dok god se simptomi ne povuku ali mi patronažna kaže da ne trebam bacati...mi smo još premali za pedijatra a ja nebi baš htjela bacati mlijeko jer smo još u fazi ufuravanja s dojenjem/izdajanjem (ipak ima tek 2 tjedna).
    Ako imaš soor, mlijeko trebaš baciti jer se zaleđivanjem gljivice ne ubijaju pa bi se soor mogao reaktivirati kada budete upotrebljavali to izdojeno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam npr sve zamrzavala, i mislila bacit, ali kad sam kasnije vidila da nije soor onda sam ostavila

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

oprostite ovdje dugujem isto odgovor, izgleda da ipak nije soor (nismo još 100% sigurni) postoji blister na desnoj dojci koji je bio bolan do jučer, danas ništa

u međuvremenu imamo dosta problema oko dojenja, cura više ne želi dojiti u sjedećem položaju (osim po noći) već samo u ležećem
    nažalost to nisu podoji kakve smo imali prije i na kakave sam navikla, pa sam sva izvan sebe već danima,
    traju kratko, zainteresirana je za sve oko sebe i čim nešto šušne
    ili netko progovori podoju je kraj, nema sile za vratiti je nazad....i svašta nešto još ali pisala sam na drugoj temi, pa da se ne ponavljam
    Mimah svakako hvala ti!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Daj link gdje pises o toj duzini trajanja podoja. Nama podoj traje 3 minute, ako je nosam dok dojim produzim za jos minutu. Isto dojimo samo lezeci jer ne zeli dok mi je u rukama dok sjedim grrrr
    Posljednje uređivanje od S2000 : 12.12.2013. at 09:38

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Daj link gdje pises o toj duzini trajanja podoja. Nama podoj traje 3 minute, ako je nosam dok dojim produzim za jos minutu. Isto dojimo samo lezeci jer ne zeli dok mi je u rukama dok sjedim grrrr
    ovo što pišeš kao da pišeš o mojoj curi pa što je to, faza?
    kako dojiš vani?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bradavice su mi bijele nakon svakog podoja a kad se smiri bijelo onda su mi crvene.. ne bole me nešto previše.. bebač zadnja 3 dana jako bljucka (rekla bi i povrača jer ima toga dosta) ,nakon svakog podoja i ima dosta rijetke i jako eksplozivne stolice ali ne smrde.. u ustima mu na jeziku je bijelo ali ja nisam sigurna da li je to od bljuckanja ili su gljivice, sa gazicom mi je teško u usta jer ih neće otvoriti.. ne znam jel su stolice i bljuckanje povezani sa soorom? i koje bi još simptome mogli imati?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

e da, imamo i pelenski osip koji ne prolazi već tjedan dana , stoji na istom mjestu i ne širi se ali se ni ne povlači..

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kod bebe budu te bijele flekice u ustima i pelenski osip, kod mame probadajuca bol tijekom i izmedju podoja, bradavice koje peku, crvene su, ljuskaju se, ranice... Idi lijecniku da ti potvrdi gljivice i da gel. Mazi sebebi bebu 14 dana, izbaci slatko i kvasac iz prehrane, pojacaj acidofil, lgg i slicno. Gljivice se znaju namnoziti nakon uzimanja antibiotika.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da i mi imamo posla sa soorom.

Pročitala sam što se pisalo. Imam rojazol koji sam dobila na opis situacije, nitko kasnije vidio i pregledao. Njezin jezik se meni činio kao da je bijeli od mlijeka, ali osjećaj u mojim bradavicama je kao da su prestimulirane, budu bijele poslije podoja. Ukrute se često i tad bih poludila s njima.

Kad krenem s rojazolom...koju količinu njoj stavim na jezik? I zašto u uputama piše da ne mlađima od četiri mjeseca?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam stavljala malo manje od zrna graska a u uputama se vjerojatno zele ograditi od eventualnih reakcija ali koliko znam sve smo koristile rojazol tu na forumu i ne sjecam se da je itko imao problema. Samo ocisti prvo bebi jezik s gazicom pa onda namazi. I barem nek ne sisa 15-20 min da uspije djelovati.
    Meni dan danas bradavice znaju pobijeliti i kao da me trnci prodju a mali napunio 1 godinu. Ja si nekak mislim da sam na tom dijelu osjetljiva. U pocetku je to bilo puno cesce i zesce kao da im je trebalo vremena da se naviknu na situaciju. Nisi napisala bebinu starost pa ne znam koliko dugo dojis

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Friška sam. Beba ima 22 dana, a bijele bradavice su tek od neki dan. Prvo što sam bila primijetila je da kad se ukrute da je bolje im nitko i ništa ne prilazi. Taj osjećaj prestimuliranosti pojavio se s bijelim bradavicama. A sad već osjećam i bol u prsima. Malo strecajuću. Ona jede normalno.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jel možeš nazvati patronažnu da pogleda bebin jezik i tvoje bradavice?

Ja sam u ovih 9,5 mjeseci dojenja nekoliko puta posumnjala na soor, imala razdoblja raznih senzacija u bradavicama i grudima, ali soor nismo imali.

Kažem to i zato što terapija za soor mora trajati bar 14 dana, pa da ne tretiraš ukoliko nije sigurno.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Patronazna mi je i rekla, onako usput, vidite tu su gljivice, a mene nije pogledala ni jednom. Zamolila sam je da opipa kvrge, dok sam ih imala, jedva me dotakla i rekla da to masiram. Maksimum je: vi ste dobro? Imate temperaturu. Vidim beba dobro napreduje.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http://www.roda.hr/article/category/problemi evo pogledaj si sto ovdje pise o sooru i Raynaudovom fenomenu. Ja sam imala strasna strecanja, toliko da sam u par navrata po noci pila neofen. Pokusaj mazati rojazolom, on bi morao smiriti sitiuaciju vec za par dana ali onda svakako jos mazati 2 tjedna jer su gljivice vrlo uporne. Ako ne bude bolje onda vidjeti je li mozda rijec o ovom drugom. Znam o cemu pricas, i majica me smetala, ma sto god je doslo na bradavice, uzas! Ja i dan danas nisam sigurna jel mi pomogao rojazol ili se jednostavno s vremenom smirilo. I ne znam jel znas ako je soor trebas smanjiti slatko, kvasac i jesti sto vise acidofila ili jogurta. Trebas iskuhavati svu bebinu robu, gazice, dude i svoje grudnjake i majice. Ja nisam u masini nego u velikom loncu, na stednjaku

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Friška sam. Beba ima 22 dana, a bijele bradavice su tek od neki dan. Prvo što sam bila primijetila je da kad se ukrute da je bolje im nitko i ništa ne prilazi. Taj osjećaj prestimuliranosti pojavio se s bijelim bradavicama. A sad već osjećam i bol u prsima. Malo strecajuću. Ona jede normalno.
    I meni ti je isto sa bradavicama od prvog dana, evo i sad nakon 3 mjeseca. I dalje se ukrute i bole,imam te neke čudne trnce u njima, bijele su ko da nema cirkulacije u njima (mozda je to tvoj problem ).. I beba je do mjesec i pol imala bijeli jezik i samo odjednom proslo bez terapije, rekla mi pedica kad je gledala da ako ide dolje sa gazicom da nije soor.. I nije bio..

A što se patronaznih tice
    Ja da sam svoju slusala nebi sad dojila.. Vjerojatno bi bebi vec i kašice pocela davat.. I kupala bi ga sa šamponom za odrasle.. I jos puno toga

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ajme sonata pa hvala! Sad znam šta mi je!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iščitala link. Cim se cura probudi, gaza je na redu.
    Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •