Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: POMOOOOOOOC!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno POMOOOOOOOC!!!!!

Drage moje cure...
    Moja mala princeza je stara 7 tjedana. Kupili smo maramu, imamo Chicco kolica, ali ona ne moze u budnom stanju nikuda. Najprije moram cekati da zaspe i tek onda mozemo u kolica pa u setnju jer se dere ko da ju maltretiram ako je budna. Rekla mi je doktorica da ju nahranim, presvucem u suhu pelenu i da ce sama od sebe zaspati u voznji.... Makakvi, urlala je da je dobila osip, sva je bila mokra i crvena... Ni u marami ne moze biti na miru i place a ja bih toliko htjela s njom na zrak. Zivimo u inozemstvu pa nema vrucina ko u HR.
    Sljedeca stvar koja je problem je voznja u autu. Svi pricaju kako odlaze na voznje sa svojim bebama jer ih voznja smiri i /ili uspava. Moja mala se hoce razdrapiti od vikanja. Ne zuljaju ju remencici, sita je, ali kad je budna stajemo bar 3 puta na parkiralistima da ju smirimo (od plakanja)ako smo koji kilometar dalje od kuce. I u kolicima i u autosjedalici kad place niti cuje niti vidi kaj se oko nje dogadja.
    Sjecam se da je moja sestricna cekala da joj se mala probudi da idu u setnju a ja cekam da moja zaspe. Cak i ako zaspi i idemo van ne mozemo nikud daleko jer papa svaka 2 sata i ako poslije hranjenja ne zaspi, opet smo na pocetku i pocinje plac cim ju polozim u kolica.
    Molim vas pomozite sa savjetima! Nadam se da ste me shvatile jer brzo tipkam (mala je na putu da se probudi).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, da, vec sam pokusavala dosta puta ici u setnje i trenirati budnost u kolicima, ali nista ne uspjeva. Imam volje i strpljenja, ali non stop smo unutar nasa cetiri zida jer je vani s njom horor.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lukas je dosta dugo plakao u auto sjedalici i vožnja ga je počela smirivati tek sa negdje 4 mj (to je nekako vrijeme kada je sv počelo biti lakše). Maramu je super prihvatio od početka i obično je brzo zaspao u njij , jedino samja griješila što ju nisam htjela koristiti previše po danu, čuvala sam za noč, da nebi previše spavao preko dana...No, ovdje sam pročitala i skužila da ako je odmoran i bolje spava i po noći. I Lukas je često plakao u situacijama kada sam ja smatrala da stvarno nema razloga (imao je )i bilo mi je neugodno da ne misle ljudi kakva sam ja... Ali samo ti njega nosaj i nosaj i sve će doći na svoje!
    kolica je zavolio tek kada je mogao sjediti. I tek sada ponekad zadrijema u kolicima tijekom vožnje!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ni meni nije bilo bolje,ali prošlo je.
    ....nakon par mj.je došla zima,pa smo šetale same uz more da je nitko ne čuje kad se stavi plakat 8)
    Doduše tada nisam imala sling,vjerujem da bi mi bio pomogao.
    U autu i slingu zaspe,u kolicima nikad.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i mi se javljamo na gomilu. Kolica, auto, nista joj se ne svidja. Do 2.5 meseca setali smo iskljucivo na rukama. Ali sam je od kad je napunila mesec dana svaki dan po malo stavljala u maramu po kuci, da se navikne. I nista nije palilo, a stalno sam citala na forumu kako cure uplakanu bebu stave u maramu, brzo hodaju i beba zaspi. Tek sad, kad ima tri meseca, mozemo da prosetamo 1-1.5h u marami, cak i dremne ponekad, ali sve to samo ako je sisala neposredno pre izlaska. U kolicima se prvi put bez placa vozila juce, 20-tak min, naspavana i sita, jer nam je sad stvarno prevruce za maramu. Kolicima idem u setnju samo sa MMom, jer na kraju uvek jedan nosi dete, a drugi gura kolica. U AS prevristi, a vozimo se samo kad je stvarno neophodno.
    Kao sto vidis pomaka ima, samo treba strpljenja. Vi ste jos mali, a svaki pocetak je tezak

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Kolicima idem u setnju samo sa MMom, jer na kraju uvek jedan nosi dete, a drugi gura kolica.
    Isto ovako. Pa smo od kolica odustali. Ja sašila sling, pa se nosamo. Svi nas znaju u gradu (vjerovatno viču "eno je ona luda štoi nosa dijete u krpi!" )
    Ispočetka je malo htjela u kolica, ali čim bi joj se prispavalo (a ja još nisam srela dijete koje više mrzi spavati) počela bi da urliče iz kolica. Na kraju bi završila gurajući kolica jednom, a noseći nju u drugoj ruci... Probaću ponovo sa kolicima kad nauči sjediti. Možda joj bude interesantnije.
    P.S: Ni u sling nije htjela s početka, ne znam da li zbog položaja (ležeći) ili zbog samog slinga koji je bio ogroooman. Ovaj uži i kraći skroz ok podnosi. Samo hrabro, ne gubi strpljenje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo problema s vožnjom, a imamo dvije godine. Moj ti je savjet da se ne uspoređuješ s drugima - i ne putuješ. Svi kažu da će se naviknuti, ali moja se nije navikla. Ponekad nakon pet minuta vožnje počne divljati kao neosedlani konj, postane ljubičasta u licu i sl. Cicanje je jedini način za malo je umiriti, ali sada je velika pa mi je sve teže nagnuti se nad autosjedalicu. Mi se vozimo samo kada je nužda i kada je jako motivirana, ali sve u granicama do petnaest minuta.
    Slično nam je bilo i s kolicima, pa je bila u marami do godine dana, to joj je bilo ugodno, pod uvjetom da ima cicu u ustima. Marama i tata baš nije tako išla.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bas gledam gdje bih ovo napisala i podijelila svoje odusevljenje, naime, mala danas ima 4 mjeseca i 5 dana i prvi put je zaspala u kolicima, bez gundjanja, plakanja, trazenja cice ili dude...Nisam je uopce stavljala zadnjih mjesec dana jer sam vec bila odustala, ali eto, danas rekoh ajmo probat, i truckala se kojih pet minuta i samo su joj kapci pali...nisam mogla vjerovati, stala sam i :shock: , naravno odmah fotkala jer se to mora dokumentirati.

A inace smo se prije nosili u marami isto samo kad bi zaspala, u klokanici isto tako, u zadnje vrijeme gleda iz marame, u kolicima je zaspala mozda nekoliko puta uz puno gundjanja i naravno, ako bi se probudila, nosili bi se natrag doma. Inace, mislim da smo isto tako samo nekoliko puta isli malo dalje od kvarta. U as isto ne sjedi mirno, naprotiv, pjeva tokom cijelog puta.

Dakle, bit ce bolje, samo treba puuuno strpljenja i ponavljanja mantre: ovo je samo faza, ovo je samo faza...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slatkica je isto prihvatila kolica tek kad je počela sjediti. Ali i sad se raspameti kad vidi da vežem maramu. Baš me danas pitala poznanica da li je njoj možda bilo mučno u kolicima dok je ležala i vozila se (mučno joj je u vožnji u autu)? Pa si mislim, možda je to razlog.

OT, vještičice, sad sam pogledala tvoje fotke, igračke su mi mrak! Ma sve je super, ali igračke

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I Mici se beskrajno raduje kad vidi da stavljam sling. Ne mislim da neka mučnina ima veze s njenom neizrecivom mržnjom prema kolicima. Uredno se vozala u AS i uredno u njoj zaspivala. Više tipujem na to da se iz kolica iz ležećeg/poluležećeg položaja malo šta vidi osim krošnji i mame (a mamu gleda po čitav dan pa vjerovatno nije uvijek interesantna) i da se zato buni. Iz slinga vidi sve, i to iz povišene pozicije, mama je tu pa se ne trza na sve i svašta, a može štošta i da dohvati (ringove, kajiš mamine torbe, maminu majicu, kese kojima se mama redovno natovari pri povratku iz šetnje...). Zasad je jako zadovoljna nosanjem, a vjerujte mi i ja. (fali mi smajlić što briše znoj sa čela)
    enela hvala na pohvalama

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vještičice, super su ti igračke ! Trebala bi ih prodavat!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ivanaos Me neee, kakva prodaja!? To je za Mici da glođe (i za mamu da smiruje živce )

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a i pelene su ti fora!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •