Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ustajanje na noge

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ustajanje na noge

...sa 6, 5 mj :shock: .
    Sven se jučer uhvatio za rub bazenčića i ustao se na noge. Sam samcat. Nitko nije bio sretniji od njega.
    Znam za pravilo što napravi sam je OK, ali ovo mi je stvarno too much.
    Možda griješim što ga gledam kroz prizmu Riane koja je imala Dystoni i propuzala sa 10 i prohodala sa 14 mj. Sven se okrenuo na trbuh sa 3 mjeseca a ona na 6.
    Što mislite, trebam li ga sprječavati u tim njegovim pothvatima?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne trebaš ga sprečavati.
    A čak to niti ne znači da će motorički razvoj i dalje biti tako napredan - djeca stvarno nisu za uspoređivati.
    Moja cura je u okretanju, puzanju, ustajanju požurila jedno 3 mjeseca u odnosu na brata, a na kraju prohodala kasnije od njega.
    Ne uznemiravaj se i uživaj.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već si sve rekla:

Znam za pravilo što napravi sam je OK
    i ja sam u sličnoj situaciji, zara je bila hipotona, puno je više kasnila od riane (okretanje sa 8 mjeseci, puzanje s 12, hodanje s 18) i sad kad gledam margitu koja se potpuno normalno razvija ne mogu doći k sebi i sve mi je prerano.

ne brigaj bezveze

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hodanje s 18, zagrada me zeznula pa složila smajlića

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo se ti njega pusti, uistinu što god napravi sam - to je ok! Petra se ustala na noge sa 7. mjeseca, jako dugo je hodala uz namještaj (3-4 mjeseca) i nije se baš htjela pustiti, a baš hodati bez više ikakvog pridržavanja je počela sa 11,5 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na odgovorima.
    Malome je ustajanje postalo glavna preokupacija. Čak je počeo žicati od mene da mu pomognem a ja se pravim blesava .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj Josip se isto već neko vrijeme diže na nogice, i to mu je tak super. Da baš i hoću, ne znam kako bih ga u tome spriječila. Ako može sam, nek se diže. Da usporedim to s nicanjem zubića: pitali su me nije li to malo prerano da s 4 mjeseca ima već 2 zubića, ja sam pitala: A što bih trebala? Zabit mu ih natrag?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pusti ga. moj se digao na noge sam na dan kad jenapunio 6 mjeseci

sa 7 je hodao uz klupice u parku i bio sretan ko malo prase

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mici se juče podigla na noge, sa friško napunjenih 6mj. Nekako se uspuzala uz jastuke koji služe kao ograda oko "igrališta" u koje se pretvorila naša dnevna soba. Baka sjedila uz jastuk, a njoj se mnogo dopala bakina šuškava suknja Lijepo dijete stoji i šuška li šuška Moja mama zaprepaštena :shock: "Smije li ona OVO?!?" Velim, ortoped rekao šta god može sama izvesti da to i smije. Samo mi žao nisam je stigla uslikati tako uspravljenu, trajalo je nekih par minuta. Nedovoljno da stignem fotografisati Al' koliko vidim po njoj, ubrzo ću imati priliku da je slikam kako trči

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja ljutka nas je jedno jutro dočekala na nogama u kinderbetu kad je imala 7mj i 2 dana i šetala u krug,nikada nije ni pokušala puzati,a sa 8,5mj se pustila od stola i prošetala do kuhinje(10-ak koraka ) i to je bilo to što se tiče njenog boravka po podu

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš smo jutros bili na vježbicama (idemo od 2,5mj) i kao što ste već rekle, tako smo i tamo opet ponovili... ne diže se sam, ne dižemo ga mi na noge (svi zadovoljni), ali mi je napomenula da kad se krene dizati, da pazim da se ne vuče rukama gore (najčešće u krevetiću ili ogradici), nego da se pridržava rukama, a ustaje onako s koljena jednom, pa drugom nogom. Za spuštanje mi je rekla da je ok čuć na guzu ili opet na jedno, pa oba koljena.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali mi je napomenula da kad se krene dizati, da pazim da se ne vuče rukama gore (najčešće u krevetiću ili ogradici), nego da se pridržava rukama, a ustaje onako s koljena jednom, pa drugom nogom.
    Baš ovo je moja Frida radila, vukla se rukama gore i ja sam se baš brinula zbog toga. Također smo bili vježbači i odmah sam pitala fizijatra i fizioterapeuticu na Goljaku za to no oni su me smirili i rekli mi da bebe najprije pokušavaju doći u uspravni položaj na način da se povuku rukama za nešto a ne iskorakom, i da je to zapravo uobičajen početak, pogotovo za one koji malo požure sa ustajanjem, te da nema mjesta brizi.
    Ispravno je poticati ih na dizanje u iskoraku kao što je Nova rekla ali nemojte se uplašiti ako to sami ne rade u početku.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Barbi na objašnjenju , ponekad zaboravim kako nedovoljno objašnjena informacija bude gora od krive info.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dali ga micati od stvari(iako se i za mene primi i diže) uz koje se diže pa da više puže ili pustiti stalno dizanje na nogice :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I moj se sincic isto digao sa 6,5mjeseci.
    Sad se dize sve u 16.
    Stalno i svugdje.
    Pusti ga,jer sta god SAM radi to je ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •